Altankasser

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilken altankasse skal du vælge?

En altan kan være et superhyggeligt sted at hænge ud. Med en altan kan du være udenfor og nyde en god udsigt, som er hævet over stueplan. Der er desværre ikke nem adgang til haver og parkers frodige grønne planter, men det kan du heldigvis gøre noget ved. Du kan f.eks. sætte rustikke tønder eller store krukker med nogle af dine yndlingsplanter i. Du kan også udnytte pladsen på bedste vis med en eller flere altankasser. En altankasse er perfekt til både haveplanter og krydderurter. Altankasser kommer tilmed i forskellige modeller, materialer og størrelser, så du kan helt sikkert finde en altankasse i Silvan, der passer til netop din altan.

Den mest udbredte type altankasse, er altankassen, som kan hænge på gelænderet af din altan. Du kan desuden få forskellige slags beslag, så du ikke ender op med en altankasse, som ikke passer til din altan. Før du vælger en altankasse til dit gelænder, er det vigtigt at du har målt størrelsen på gelænderet. Husk også at tage hensyn til andre faktorer, som påvirker om der er plads til altankassen. Hvis du ikke vil hænge din altankasse op, kan du også være heldig at finde en altankasse med ben. Så slipper du for at installere beslag eller andet, men den optager også lidt mere plads på din altan. Alternativt kan du også sætte en altankasse uden beslag på gulvet på din altan. Så kan du evt. gro høje planter og få en mere jungleagtig stemning, når du nyder eftermiddagskaffen på en dejlig lørdag. Du kan endda også selv bygge en altankasse. Se mere i vores guide, Sådan bygger du nemt din egen altankasse.

Hvilke planter kan du bruge i din altankasse?

Der er frit slag, når det kommer til at vælge planter til din altankasse. Der er dog nogle planter, som vil klare sig bedre end andre. Der er nogle overvejelser, du kan gøre for at finde de perfekte planter til din altan. Hvis du har en lukket altan, som får masser af lys, kan du sagtens plante stueplante eller mere eksotiske planter i dine altankasser. Men hvis du har en åben altan, skal du helst undgå stueplanter på din udendørs altan. Udendørsplanter og sæsonblomster er til gengæld perfekte på din åbne altan. På din åbne har bierne nemlig direkte adgang, hvor de kan bestøve planterne. Blandt de blomster, som trives på en solrig altan, kan vi nævne lavendel, hortensia, margueritter og potteroser. Mange af disse planter og blomster kan du desuden gro fra frø.

Krydderurter er nogle af de planter, som kan klare sig på din altan selvom der er meget eller lidt lys. Med krydderurter på din altan, har du nem adgang, når du vil have friske urter til din madlavning. Krydderurter kan være meget belønnende, og du vil blive overrasket over, hvor meget du selv kan dyrke uden den helt store plejerutine. Krydderurter er gode at gro, hvis du selv eller andre i din bolig nyder at bruge friske råvarer, når I laver mad. Urterne kan også anvendes til at pifte din mad og snacks op. Der er også mange penge at spare, hvis du gror dine egne krydderurter. Hvis du køber friske krydderurter i et supermarked, kan det hurtigt løbe op i mange penge.

Altankasser i holdbare kvalitetsmaterialer

Når det kommer til altankasser, kan du få dem i mange forskellige materialer og farver. Det er selvfølgelig vigtigt, at din altankasse kan trives i det danske vejr. Samtidig vil det også være lækkert, hvis du kan finde en altankasse, som bidrager positivt til udseendet på din udendørs hyggekrog. Hvis du er til et moderne udseende, kan du f.eks. få en altankasse i plast. Plastik er godt, fordi det holder i rigtig lang tid. Det bliver heller ikke rigtigt påvirket af vand og vejr, som kan være med til at nedbryde mange andre materialer. Er du til et mere naturligt udseende, kan du prøve at finde en altankasse i træ eller flet. Hvis du har en altankasse i træ, kommer den normalt med en plastikindsats, fordi træet ikke har godt af at holde på jorden, som tit bliver vandet. Til gengæld kan du få det hyggelige træ-look udenpå.

Du kan også få altankasser i metalmaterialer, som kan give et stilrent og flot udseende. Det kan være en altankasse i zink er lige præcis det du leder efter til din altan. Zink giver en naturligt pæn overflade, og passer supergodt sammen med planter og blomster i din altankasse. Hvis du er begejstret for en god patina, kan du overveje en altankasse med en rustoverflade. Rust kan se virkelig flot ud i de rigtige sammenhænge. Det er dog en god idé at lægge noget beskyttelse imellem rustkassen og krydderurterne, da det ikke er rart eller sundt, at få små rester af rust i jorden og på urterne. Sørg derfor helst for at rusten kun er på den ydre del af kassen.

Skab en naturlig hyggekrog på altanen

En altan er med til at give lidt ekstra plads i din lejlighed, men det er desværre ikke alle, som får det meste ud af deres altan. En altan skal gerne være et hyggeligt område, hvor du kan slappe af og hænge ud med venner og familie. Det skal også gerne være et komfortabelt område, som ser indbydende ud. Du kan f.eks. indrette et loungesæt og omgive det med grønne planter og farverige blomster. Hvis du eller nogen i din husstand har allergi, vil vi anbefale grønne planter, da det ikke er alle, som kan tåle pollen fra blomster.

Du kan også få meget ud af et cafesæt, hvis din altan er lidt mindre. Du kan evt. sætte dit cafesæt ved et hjørne med en altankasse på begge sider. Så får du en flot indrammet siddeplads, med et smart lille bord. For at skabe den helt rigtige stemning om aftenen, når solen er gået ned, kan du fortrylle din altan med noget udendørsbelysning. Det kan både være i form af lyskæder, lanterner eller en udendørslampe. Vælg et mere dæmpet lys, hvis du gerne vil fokusere på at skabe en hyggelig stemning. Vælg derimod et mere markant lys, hvis du stadig vil være i stand til at lave aktiviteter, som kræver lidt mere lys. Det kan f.eks. være krydsord, sudoku, brætspil, læsning eller lignende.