Krukker

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan kan du bruge krukker i haven

Havekrukker og potteskjulere er både praktiske og dekorative. I Silvan har vi et stort udvalg af flotte krukker til haven i mange forskellige designs. Du finder bl.a. de klassiske terracotta krukker, aflange plantekrukker i polyrattan eller betonlook. Men du finder også farverige indendørs potteskjulere i glaseret ler og keramik. Er du derimod på udkig efter et plantebord eller en kapillærkasseskjuler? Så finder du også det i vores sortiment. Du kan altså pryde haven, altanen og stuen med lige præcis den slags blomsterkrukker og blomsterpotter, der passer dig. Se det store udvalg, og bliv inspireret i vores sortiment af havekrukker.

Plantekrukker er smukke og fuldender let din have. Hvad enten du har en stor eller lille have, ser det flot ud med blomsterpotter. Du kan bruge krukkerne til at opdele haven ved at skabe skillevægge med krukker eller plantevægge. Dette er bl.a. én af årsagerne til, at plantekrukker de seneste år er blevet meget populære. Du kan nemlig let flytte dem rundt efter behov. Det giver ligeledes terrassen et indbydende look, hvis du sætter krukker på fliserne. Det kan give en flot farverig kontrast til de grå eller sorte fliser, og blomster i krukker kan derudover tiltrække nyttedyr som bier, mariehøns og sommerfugle. Derfor er plantekrukker en god og fleksibel løsning, hvis du ønsker liv og farverige haveplanter, som du kan flytte ved behov.

Hvilke udendørs havekrukker skal du vælge?

Du kan finde krukker i mange forskellige materialer og størrelser. Men skal dine krukker stå udenfor om vinteren? Så er det en god idé, at du sikrer dig, at de har dræn, er frostsikre, og de har den rigtige form. Det er vigtigt, at krukken har hul i bunden, så dine planter ikke kommer til at stå under vand. Det er med til at sikre, at rødderne ikke får frostskader om vinteren. Det skal også sikre, at der ikke ligger bundvand, som kan få krukken til at revne, når frosten sætter ind. Derudover har krukkens form betydning for, hvorvidt den kan overvintre udenfor. Når den fugtige jord fryser, vil den udvide sig, og det er selvom krukken i forvejen har drænhuller. Krukken skal derfor have en form, så jorden kan skubbe sig opad. Du skal derfor vælge en model, der er bredere foroven end forneden.

Nogle materialer er mere frostsikre end andre. Udendørs krukker vil derfor typisk være fremstillet af enten plast, rattan, træ eller polyrattan. Nogle af materialerne tåler let frost, mens andre materialer tåler hård frost. Vi anbefaler derfor, at du altid læser eller forhører dig omkring, hvorvidt den enkelte krukke kan tåle frost. Du skal derudover huske, at selvom det er vinter, er det stadig vigtigt at vande planter i krukker med jævne mellemrum. Du skal således løbende holde øje med, at jorden ikke bliver for tør. Flerårige planter er meget populære, da de blomstrer år efter år. Det er f.eks. planter som roser, rododendron og hortensia. De kan sagtens leve godt i plantekrukker og stå ude året rundt. Du skal derudover være opmærksom på, at nogle planter kræver en bestemt jordtype for at trives godt. For eksempel skal rododendron stå i surbundsjord. Undersøg derfor altid, hvilken jord der er bedst, før du planter blomster eller buske.

Hvilke sommerblomster trives bedst i krukker?

Der er ikke noget så dejligt som velduftende blomster på terrassen eller altanen. Men der er dog nogle planter og blomster, som er mere sarte end andre. Hvis du vil være sikker på, at nattefrosten ikke tager livet af dine blomster, kan det være en god idé at vente med at plante visse sommerblomster ud. Der er dog nogle blomster og stauder, som trives bedre end andre i krukker. Vi vil forsøge at give dig et overblik over, hvilke blomster der trives bedst i krukker, nedenfor.

  • Hyacinter: Hyacinter er nemme og smukke forårsblomster, som findes i forskellige farver. De trives godt i både krukker og potter. Og så er de nemme at holde og modstandsdygtige over for nattefrost og køligt vejr.
  • Stedmoderblomster: Stedmoderblomster er meget hårdføre blomster, som sagtens kan tåle frost og kølige nætter. Du kan plante stedmoderblomster i marts måned, og så er de velegnet til både krukker og udplantning i haven.
  • Roser: Roser trives godt i havekrukker på både terrassen og altanen. Du skal dog være opmærksom på, at de skal plantes i rosenjord. Der skal ligeledes være en god højde på krukken, som de sættes i. Den skal gerne være omkring de 40-50 cm. Roser trives rigtig godt på en varm og solrig placering, og de skal gerne vandes ofte.
  • Lavendel Lavendelplanter er både smukke og dufter fantastisk. De kan plantes i april måned, og de blomstrer oftest hen i september måned. De skal dog gerne placeres på en solrig og varm plads, og så er de velegnede til krukker.

Sådan plejer du dine udendørsplanter i krukker

Du kan få det meste til at gro i en havekrukke. Du finder krukker til haven i mange forskellige størrelser. Herunder er det især blevet populært med store krukker til haven. Men, når du skal vælge havekrukker til udendørs brug, er det vigtigt, at der er hul i bunden og et godt dræn. Det er nødvendigt, uanset om du sætter blomsterløg, sommerblomster eller flerårige planter. Når du skal i gang med at plante dine blomster, anbefaler vi, at du fylder 1/3 af krukken med lecakugler eller lignende og derefter jord. Du kan dog også finde plantejord med lacakugler, hvor du bare skal fylde krukken med jorden. Mange fylder også bunden med potteskår, som er en metode, der går flere århundreder tilbage.

Det er vigtigt at vande plantekrukker hyppigt, da det er begrænset hvor meget regnvand, de kan rumme. Vi anbefaler, at du vander dine blomster og planter om aftenen. Så er planterne klar til en ny dag i solen, og vandet fordamper ikke lige så hurtigt som i høj sol. Du skal dog passe på med, ikke at vande planterne for meget, da det kan resultere i, at dine planter drukner. Du kan således med fordel tjekke jorden inden, du vander. Jord synker desuden, når den vandes. Det kan derfor blive nødvendigt løbende at fylde efter med ny jord. Sørg dog gerne for at holde lidt afstand fra jorden og op til krukkens kant. Så flyder vandet ikke over ved vanding, og planten tørrer ikke så let ud, da der kan fyldes mere vand i krukken.

Dekorér dit hjem med stueplanter i urtepotteskjulere

Blomster og planter har vundet stort indpas i mange danske hjem. De er dekorative og skaber en hyggelig stemning i hjemmet. Mange bruger både hængende urtepotter eller almindelige urtepotteskjulere til deres stueplanter. Det skaber både mere liv i hjemmet, men det er også godt for indeklimaet med grønne planter i hjemmet. I Silvan finder du et stort udvalg af indendørs urtepotteskjulere og krukker, der passer til enhver plante. De fås i mange forskellige størrelser og materialer, så du kan vælge netop de indendørs urtepotteskjulere, der passer bedst hjemme hos dig.

I vores sortiment af urtepotteskjulere finder du både de helt klassiske skjulere med glat, blank overflade. De fås både i sort og hvid. Du finder også nogle med en grovere overfladestruktur, der fås i flere forskellige jordfarver. Er du mere til farverige potteskjulere, har vi også glaserede krukker i fine, farverige farver, der bringer lidt liv til din indretning. Vi kommer heller ikke udenom, at hængepotter eller hængeampler er blevet meget populære. De giver helt nye muligheder for at hænge planterne op, så du kan skabe plads til endnu flere planter og blomster i dit hjem. Hvis du mangler en ny urtepotteskjuler til dine indendørs planter, finder du dem i vores sortiment.

Sådan flytter du let rundt på krukker med et rullebræt

Det kan være rigtigt flot med store krukker, der står på gulvet. Men det er ingen hemmelighed, at de kan blive rigtig tunge at flytte rundt på, når du fylder jord i krukkerne. Derudover kan de give mærker på gulvet, hvis de lækker vand. Dette kan du dog undgå med et rullebræt eller rulleplade til dine potteplanter. Et rullebræt er en plade på hjul, som du stiller krukken ovenpå. Derefter kan du let flytte rundt på den, når det er nødvendigt. Du finder rullebræt i mange forskellige designs, så de passer til netop dine krukker og urtepotteskjulere. Du skal dog være opmærksom på, at de enkelte rulleplader har en maksimal vægt. De har typisk forskellige maksimalvægte, som de kan bære.