Campingudstyr

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilket campingudstyr skal du vælge?

Når det kommer til camping, er det vigtigt at have det rigtige udstyr med. Du kan sagtens undvære en masse ting, hvis du bare er ude og campere en enkelt dag eller to. Er du til gengæld ude i flere dage eller i dårligt vejr, kan det være godt at komme forberedt. Campingudstyr kan være alt fra gasblus og udendørskøkken, til vogne og tilbehør til oppakning. I Silvan finder du bl.a. telte, luftmadrasser og soveposer samt kølebokse. Du finder også andet campingudstyr, som kan være praktisk eller rart, når du er ude på farten.

Det kan være en campingkedel, et foldbart eller bærbart kogeblus, en vanddunk eller bagagestropper. Når det kommer til at campere, kan det være alt fra primitiv telttur til glamping på campingpladsen med pool og andre aktiviteter. Sørg for, at du er godt dækket ind, uanset hvilken type camping du skal på. Hvis du gerne vil opleve den primitive campingtur, skal du sandsynligvis selv have køkkenting med. Mange campingpladser har køkkenudstyr tilgængeligt, men det kan være, du stadig skal have spisegrej med selv. Du har måske hørt om en spork, som både er en gaffel og en ske. Nogle af dem har endda også en smørkniv i den anden ende. Hertil kan du også finde campingkrus, som også kan bruges som en dyb tallerken.

Hvorfor vælge et gasblus og kedel?

Med et gasblus har du en mere pålidelig måde at lave aftensmad på, når du camperer i naturen. Det kan være hyggeligt at lave mad over bål, men det kan nemt gå for langsomt. Det kan også gå for hurtigt, og så ender du med brændt aftensmad. Med et gasblus kan du nemt og hurtigt få gang i et pålideligt kogeblus, hvor du kan lave mad. Det er også nemmere at styre og undgå brændt eller råt aftensmad, fordi der er en mere stabil temperatur. I Silvan finder du både et smart kogeblus, som minder lidt om en lille kogeplade samt et klassisk gasblus til camping. Så du er klar til at lave mad på din campingtur, når du har fundet dit foretrukne kogeblus.

Når du bruger et kogeblus, er det vigtigt at have en passende pande eller potte. Med nogle kogeblus kan det være meget vigtigt, da en for stor gryde kan være svær at balancere. Sørg for, at den varme pande eller potte ikke kommer for tæt på gasbeholderen. Nogle gasblus har gasbeholderen ved siden af, og her er det vigtigt, at gryden ikke kommer for tæt på. Undgå generelt at bruge pander, gryder, fade eller andet, som er større end gryderisten. Sørg ligeledes for at sætte dit gasblus stabilt, så det ikke tipper over, imens det er tændt. Brug lidt ekstra tid på at sætte dit gasblus op, hvis du sætter det op i højt og blødt græs eller et andet ustabilt underlag.

Sådan bliver du klar til din campingtur

I Silvan finder du campingudstyr, men også en masse andet grej, som kan være praktisk at have med på din campingtur. Du kan altid gå ned i din lokale Silvan og se hele vores udvalg af campingudstyr og andet grej. Du vil også kunne finde nogle interessante ting til campingturen i vores grill og bålsted udvalg. Du finder blandt andet pandekagepander til bål, men også bålstativer og andet grilludstyr, som også kan være smart ved bålet. Du kan også lave lækre snobrød, ristede pølser og skumfiduser med snobrødspinde og grillspyd. I Silvan har vi også popcornnet og gryder, som egner sig godt over grillen eller et bål.

Du finder ligeledes lightere, stormlightere og optændingsblokke i din lokale Silvan. Du kan også finde bålfade, hvis du ønsker at lave et mere kontrolleret bål. Med et bålfad er du med til at skåne græsset eller et andet underlag, så dit bål ikke efterlader unødvendige mærker. Du finder også klapsammen stole, festivalstole eller campingstole, så du har et komfortabelt sted at sidde på din campingtur. Der er lidt til enhvert behov. Det kan være den seriøse friluftslivsmenneske eller den mere komfortable campist. Det kan også være den, der foretrækker en glamourøs glamping med høj komfort, pool og andre faciliteter.

Campingferie: hvad skal du være opmærksom på?

Når det kommer til campingferien, er der forskellige ting, du skal være opmærksom på, inden du tager afsted. Der gælder nemlig forskellige regler på de enkelte campingpladser. Det er derfor en rigtig god idé, at du sætter dig ind i reglerne, når du planlægger din ferie. Vi giver dig her en hurtig gennemgang af, hvad du skal være opmærksom på, når du enten tager på teltferie eller spænder campingvognen for bilen.

Hvor må du campere i det fri?

Det kan være utroligt befriende bare at pakke et telt og sit grej og drage ud i det danske landskab. Du skal dog være opmærksom på, at du kun må overnatte én enkelt nat på hvert enkelt sted. Det er også kun tilladt at slå 2 telte op ad gangen, og teltene må højest være 3-personers telte. Når du slår teltene op, må de ikke være synlige fra drifts- og beboelsesbygninger, bilveje og campingpladser.

Når maden skal tilberedes, er det kun tilladt at åbne ild på dertil indrettede bålpladser. Du kan derfor med fordel medbringe et feltkøkken, som f.eks. et gasblus, hvor flammen er indelukket. Derudover skal du være opmærksom på ikke at sætte dit gasblus på brandbart materiale som grannåle eller blade. Hos Naturstyrelsen kan du læse mere om reglementer for, hvor du må slå et telt op i det fri, samt se en oversigt over skove med fri teltning.

Skal du på ferie med campingvogn?

Hvis du har planlagt en tur rundt i det danske landskab på campingpladserne, skal du som det første have et campingpas. På langt de fleste campingpladser i Danmark er det nemlig påkrævet at have et gyldigt campingpas – det er faktisk også tilfældet på mange svenske pladser. Skal du længere udenlands, er det ikke altid nødvendigt med et campingpas. Det kan dog være en fordel, da det fungerer som ID-kort. Så behøver du ikke give dit rigtige pas i receptionen på pladsen.

Skal I afsted i højsæsonen, kan det være en rigtig god idé at booke plads på den eller de campingpladser, I ønsker at besøge. Gør det gerne i god tid, inden ferien begynder, så er I sikre på at få besøgt de steder, I ønsker. Hvis I skal køre meget rundt i Danmark med campingvognen, kan det være en fordel at få den Tempo 100 godkendt. Så må du køre 100 km/t på motorvej og 80 km/t på landevej. Skulle det ske, at I ikke når jeres destination, inden I trænger til en overnatning, er det også en god idé at gøre sig bekendt med reglerne for overnatning uden for campingpladser. I Danmark er det f.eks. tilladt at overnatte på gader og parkeringspladser. Der kan dog være lokale undtagelser. Du kan læse mere om, hvor du må overnatte med campingvognen i forskellige lande i