Kølebokse

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Kølebokse og køletasker til camping og ferie

Med en køleboks eller en køletaske kan du holde dine madvarer dejligt kolde og friske, når du er på tur eller på ferie. Det kan være superpraktisk med en køleboks, hvis du er på camping, kanotur, picnic eller en anden sjov udendørstur. En køleboks eller en køletaske er ofte kombineret med nogle køleelementer, som holder i ca. en dag, men du kan også finde elektriske kølebokse i Silvan. En køleboks er uundværlig, hvis du gerne selv vil have mad med, når du er på camping eller ude i naturen. Nogle steder er det ikke muligt at købe mad, og så er du bedre sikret, hvis du selv har det med.

Køleboksen er også dejlig at have med på stranden eller til en festival, hvor drikkevarerne skal holdes kolde. Sodavand, øl, vin, vand og drinks smager bare bedst, når de er kolde - især om sommeren. Husk at tage nok køleelementer med, så dine drikkevarer kan holde sig kolde hele dagen. Hvis du vil bruge køleboksen i flere dage, skal du udskifte køleelementerne en gang imellem eller bruge en elektrisk køleboks. Det er også en god idé, hvis du er på camping. Du bør skifte dine køleelementer dagligt. Før i tiden kunne du bytte dine optøede køleelementer til nye frosne. Det må campingpladserne ikke mere, men nogle af dem lader dig bruge deres fryser til at genfryse dine køleelementer.

Skal du vælge en køletaske eller en køleboks?

Køletasken er som regel mere stilren end køleboksen. Derimod er tasken ikke isoleret lige så meget som en køleboks. Køletasker er som regel lavet i et tyndere stofmateriale, men de har også et indre lag af et isolerende materiale. Det isolerende materiale er fint til at holde dine varer kolde til en halvdagstur sammen med nogle køleelementer. Køletasken er perfekt til en picnictur, en lille tur på stranden eller til at have med i dyreparken. Den er let at bære på og er ikke så klodset som køleboksen. Der er lidt mere fokus på designet og din komfort. Du kan få en lille køleboks, hvor der er plads din madkasse og et lille køleelement.

Køleboksen er lavet til at være så praktisk og effektiv som muligt. Den har de brede og isolerede vægge, som sikrer, at kulden bliver i køleboksen i længere tid. Kølebokse er som regel hårde og robuste. De kan holde til nogle slag, men det er ikke noget, vi anbefaler, at du udsætter dem for. Køleboksen er god til at tage med på campingtur, kanotur, koncert eller en hel dag på stranden. Den holder godt på kulden, så du kan fylde mange drikkevarer eller madvarer i den samt køleelementer. Du kan få kølebokse i mange forskellige størrelser. Vælg en stor køleboks, hvis du har en stor familie eller skal afsted med mange venner. En lille køleboks er mere praktisk til en lille familietur.

Hvilke elektriske kølebokse findes der?

Hvis du vil holde mad og drikkevarer kolde over længere tid på farten, kan det være, du skal bruge en elektrisk køleboks. Mange elektriske kølebokse kan både tilsluttes bilens 12v eller en stikkontakt på 230v. Det er meget praktisk, hvis du skal på en længere roadtrip, eller hvis du bare har langt til din feriedestination. På den måde er en elektrisk køleboks lidt som et transportvenligt køleskab. De fleste elektriske kølebokse kan desuden tåle at stå et stykke tid uden strøm og stadig holde på temperaturen. Det kan for eksempel være, imens du sætter telt op eller gør campingvognen klar. Det kræver selvfølgelig, at du har adgang til en stikkontakt, hvis du er på campingplads, så du kan tænde den igen.

Termoelektrisk køleboks

En termoelektrisk køleboks kan køle indholdet ned til 30 °C koldere end omgivelserne. I Danmark er det rigeligt til at kunne holde dine varer kolde - også om sommeren. Termoelektriske kølebokse er forholdsvis lette, hvilket gør dem nemme at have med på farten. En termoelektrisk køleboks fungerer ved at sende jævnstrøm igennem forskellige metaller. Det resulterer i varme eller kolde samlingspunkter, som ledes videre igennem varmevekslere.

Kompressor køleboks

En kompressor køleboks kan nedkøle indholdet uanset den omgivende temperatur. Derfor er den god til de helt varme dage, men det kan også fungere rigtig fint til en helt normal landevejstur eller campingtur. En køleboks med kompressor kører på elektricitet, og du kan som regel tilslutte til både 12v og 230v. Denne type bruger samme teknik, som du kender fra dit køleskab derhjemme, og den har et forholdsvis lavt strømforbrug.

Absorptionskølebokse

En absorptionskøleboks kan bruges over alt. Du kan tilslutte den til 12v i din bil, 230v derhjemme eller på campingpladsen. Derudover kan den skifte over til gas, når du er ude i det fri og ikke har adgang til elektricitet. De fleste absorptionskølebokse kan nedkøle indholdet ca. 25 grader under temperaturen i omgivelserne, hvilket stadig er rigeligt i Danmark.

Sådan får du mest ud af din køleboks

Vi vil gerne give nogle råd til, hvordan du får mest ud af din køleboks eller din køletaske. Du kan eksempelvis lave en ølcooler eller nedkøle andre drinks i din køleboks. Stort set alle kølebokse er vandtætte, så du kan fylde den med isterning og lægge øl og andre flasker ned i den. Du får altså en lækker udendørsbar til en sommerfest eller på stranden. På den måde har I adgang til iskolde drinks igennem dagens løb. Du kan måske gøre det samme med en køletaske, hvis den er vandtæt, men det fungerer bedst med en solid køleboks. Du kan stadig bruge køleelementer i bunden af køleboksen. Det ser dog lækkert og eksklusivt ud, når dine drinks stikker op igennem en masse isterninger i toppen.

Hvis du er på camping i en hytte eller et sommerhus, så kan du nedfryse dine køleelementer igen, før du skal ned til stranden eller videre til næste destination. Generelt er det også smart at holde din køleboks lukket, så al den kolde luft ikke siver ud af boksen. En køleboks kan også være en smart kompagnon, hvis du skal handle meget ind, eller hvis du skal køre langt eller have frostvarer i bilen i længere tid. Hvis du har is eller andre gode frosne sager, er det ærgerligt, hvis de smelter. Du kan også bevare kvaliteten af kød og grøntsager, hvis du fragter dem hjem i en køleboks, så de ikke når at tø op, før du er hjemme igen.