Luftmadrasser & soveposer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan får du en god nattesøvn på din campingtur

For mange er det superspændende at campere og overnatte i det fri og generelt nyde friluftslivet. Hvis du skal overnatte i et telt, er det en god idé at have styr på soveudstyret. Med de rette soveposer, liggeunderlag og luftmadrasser kan du få en god nats søvn. Og det kan være rart, hvis du/I skal være på camping i flere dage. En god nats søvn kræver et godt underlag og en varm sovepose, der passer til klimaet og temperaturen. I Silvan finder du et bredt udvalg af luftmadrasser, liggeunderlag og soveposer. Du kan også finde andet campingudstyr, som gør din friluftstur til noget helt særligt.

Hvis du eller dine børn sætter telt op i haven, kan det måske fint gå med madrasser, dyner og puder. Men når du/I er på tur, skal soveudstyret være mere kompakt og praktisk at have med. Det kan være rigtig hyggeligt at sove i sovepose, og så fylder den absolut mindre, end hvis du skal slæbe rundt på en hel dyne. Uanset om du skal på kanotur, campingplads eller overnatte i shelter, kan du nyde godt af en varm sovepose samt et liggeunderlag eller en luftmadras. Soveposer og luftmadrasser er nemme at pakke sammen og væk. Og der er ikke noget i vejen for at bruge dem som en ekstra seng, derhjemme. Hvis du får mange overnattende gæster, kan det være en nem måde at rede en ekstra seng op. Du kan herunder læse mere omkring, hvilken luftmadras, liggeunderlag eller sovepose du skal vælge.

Hvilken luftmadras skal du vælge?

Luftmadrassen er til dig, der går mere op i en komfortabel nattesøvn frem for den praktiske nattesøvn. Du kan tage en luftmadras med på campingtur. Men du kan også bruge den som en ekstra madras i hjemmet, hvis du har overnattende gæster. Det kan tage lidt længere tid at pumpe en luftmadras op, hvis du bruger en manuel luftpumpe. Du kan få luftmadrasser med indbyggede luftpumper. De er praktiske, men du skal bare sikre dig, at du kan tilslutte den til en stikkontakt. Derfor er luftmadrasser med indbyggede luftpumper bedst at anvende de steder, hvor du har adgang til en stikkontakt.

Hvor hård skal en luftmadras være? Du skal som tommelfingerregel kunne presse en finger ca. 2,5 cm ned i luftmadrassen. Hvis du kan det, indeholder madrassen det optimale tryk. Den skal således hverken pustes for hårdt eller for blødt op. Bruger du den udendørs, skal du gerne fjerne så mange grene, kviste og lignende, hvor luftmadrassen skal placeres. Hvis du skal pumpe en luftmadras op manuelt, kan du bruge en luftpumpe. I Silvan finder du et udvalg af både fodpumper og luftpumper. Har du glemt din luftpumpe, kan du prøve at puste luftmadrassen op med munden. Det er dog ikke noget vi anbefaler, da luftmadrassen kan indeholde dun. I sidste ende kræver det lidt mere at sætte en luftmadras op, men det kan godt betale sig, hvis du vil have en blød og komfortabel nattesøvn.

Hvilken luftpumpe skal du vælge?

Det er også vigtigt, at du vælger den rigtige luftpumpe. Du kan vælge den helt klassiske fodpumpe. Fordelen ved en fodpumpe er, at den kan bruges overalt, og at du ikke har behov for adgang til strøm. Ulempen er, at det godt kan tage en del tid at pumpe luftmadrassen op. Hvis du gerne vil pumpe luftmadrassen hurtigere, skal du vælge en elektrisk eller batteridrevet pumpe. Ulempen er, at du har brug for adgang til strøm, for at du kan bruge pumpen. Er du på telttur i ødemarken, er det f.eks. ikke det bedst valg med en elektrisk pumpe.

Hvilket liggeunderlag skal du vælge?

Et liggeunderlag er godt at ligge på, når du skal campere. En af grundene til at liggeunderlag er ideel til camping er, at de lynhurtigt kan foldes ud og nemt kan pakkes sammen igen. De er ligeledes forholdsvis nemme at tage under armen, når du skal på farten. Nogle kommer dem i en bæretaske, men du kan også nemt sætte liggeunderlag fast på ydersiden af din taske. Liggeunderlag er muligvis ikke lige så behagelige som madrasser og luftmadrasser. Men mange foretrækker alligevel liggeunderlag, når de skal på tur, fordi det er meget mere praktisk. Hvis du gerne vil have et mere komfortabelt liggeunderlag, kan du vælge et selvoppusteligt liggeunderlag.

Selvoppustelige liggeunderlag er en praktisk og behagelig løsning, hvis du vil have et lidt blødere liggeunderlag. Et selvoppusteligt liggeunderlag fungerer ved at skummet inde i underlaget suger luft til sig. Når du åbner ventilen, vil skummet forsøge at udvide sig, og det er med til at suge luft ind i liggeunderlaget. Det selvoppustelige liggeunderlag virker bedst, hvis du folder det ud og lader ventilen stå åben, indtil der er nok luft i. Når du er færdig med at bruge det selvoppustelige liggeunderlag, kan du nemt rulle det sammen igen. Det tager dog lidt ekstra tid at presse luften ud af liggeunderlaget, men det er stadig mere praktisk end en luftmadras.

Hvilken sovepose skal du vælge?

Når du vælger en sovepose, er det mest væsentlige, at soveposen passer til årstidens temperatur. Du kan finde soveposer, som har forskellige komforttemperaturer. Komforttemperaturen er en vejledende temperatur, hvor det vurderes, at et menneske vil sove komfortabel i soveposen. Skal du bruge en sovepose om vinteren? Er det smartest, at din sovepose har en lav komforttemperatur, så du kan holde varmen. Om sommeren er det mere behageligt, hvis din sovepose har en høj komforttemperatur. Derfor er der stor forskel på, hvilken sovepose du bør bruge afhængigt af vejret og temperaturen. På vores soveposer kan du finde en comfort-rating og et comfort-limit. Comfort-rating er den optimale temperatur at anvende soveposen. Hvor comfort-limit er den laveste temperatur, men hvor det stadig er behageligt at bruge soveposen. En comfort-rating på 5 °C og en comfort-limit på 0 °C betyder, at du kan få en behagelig nattesøvn fra 0-5 °C.

Er du i tvivl om, hvilken comfort-limit din sovepose skal have? Så vælg altid en comport-limit som er lavere end det klima, hvor du skal sove. Soveposen skal gerne være varm nok – især om vinteren. Det kan dog være irriterende, hvis din sovepose bliver for varm om sommeren. Er du endt med en for varm sovepose, kan de fleste soveposer lynes op i siden og bruges som dyne. Når du har sikret, at din sovepose passer til klimaet, kan du begynde at overveje designet. Vil du have en klassisk model, eller har du overvejet at prøve en firkantet model med lidt mere plads til fødderne? Skal soveposen kunne lukkes tæt omkring hovedet, og skal den have en bestemt farve? I Silvan finder du et bredt udvalg af soveposer, så du kan få en god nattesøvn i naturen.