Drivhuse

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Væksthuse til ethvert behov

Et drivhus giver dig muligheden for at nyde hjemmedyrkede grøntsager. Men du får også muligheden for at gro fine planter. Her på siden finder du vores brede udvalg af drivhuse, vægdrivhuse og orangerier, der passer til både store og små haver. Disse kommer i forskellige farver, materialer og størrelser. Du kan dermed vælge det design eller look, som passer perfekt ind i netop din have. Du er måske til det romantiske look? Eller måske mere til det stilrene look? Det er op til dig – du finder det hele i Silvan. Det er dog en god idé, at du gør dig nogle tanker omkring, hvad du ønsker, inden du investerer i ét. På den måde får du det, som du ønsker fra start af. Du kan også finde inspiration til, hvordan du kan anvende og indrette dit drivhus som en hyggelig havestue.

Hvilket drivhus skal du vælge?

Hos Silvan finder du altid et stort udvalg af forskellige drivhuse, der passer til både store og små haver eller altaner.  Og det er uanset, om du er på jagt efter et minidrivhus, vægdrivhus eller et almindeligt drivhus.  Der er nemlig gode muligheder for, at du med et væksthus kan gro alt fra hjemmedyrket frugt og grønt til smukke planter og blomster. 

Har du svært ved at beslutte, hvilket væksthus du skal vælge? Så skal vi nok guide dig. Har du et ønske om at dyrke meget frugt og grønt? Og har du en rimelig stor have? Så kan det traditionelle drivhus måske være noget for dig. Det passer nemlig ind i de fleste større haver, men det opfylder også de fleste haveejers behov. Har du derimod en mindre have eller en terrasse? Eller bor du i et rækkehus eller en lejlighed, men har en gårdhave? Så kan et vægdrivhus måske være noget for dig. Det er både pladsbesparende og effektivt, da vægdrivhuset oftest placeres op ad en mur. Og den varme, som muren opsamler i løbet af en solrig dag, den bliver afgivet til væksthuset, når solen er gået ned. Dette kan dine afgrøder nyde godt af. Du kan endda optimere pladsen i dit væksthus ved at hænge små hylder op. På den måde kan du bedre udnytte pladsen. Og gro flere grøntsager og afgrøder på én gang.

Har du derimod et ønske om at etablere en havestue? En havestue, hvor der både kan dyrkes afgrøder, men hvor der også er plads til havemøbler? Så er du måske på udkig efter et større drivhus eller orangeri, hvor der er plads til, at du kan indrette en hyggekrog. Med en havestue får du muligheden for at forlænge sommersæsonen. Men du kan også nyde den tidlige forårssol, eller den sene efterårssol. Og det er alt imens dine grøntsager vokser derudaf. Du kan finde vores lækre udvalg af havestole, her.

Drivhusglas - skal du vælge glas eller polycarbonat?

I Silvan er vores væksthuse typisk fremstillet med aluminiumsrammer og med et almindeligt glas, hærdet glas eller polycarbonat. Men hvad skal du vælge? Der er mange forskellige typer at vælge imellem, men vi skal nok guide dig. Vi anbefaler, hvis du har børn eller dyr, at du vælger hærdet glas, da du ikke kan skære dig på det, hvis det skulle gå i stykker. Almindeligt glas er derimod skarpt, hvis det går i stykker. En tredje mulighed er hårde plastplader, som er fremstillet af polycarbonat. Materialet er fleksibelt, men det er også meget modstandsdygtigt. Det kan således klare meget hård vind, som er en fordel, hvis væksthuset skal stå i et meget blæsende område. Du kan derudover sikre dig mod blæst ved at vælge et drivhus med en kraftig konstruktion og hanebjælke. På den måde vrider elementerne sig ikke fra hinanden i blæsevejr. Skulle en rudere alligevel gå i stykker under kraftig blæsevejr, kan du herunder få vejledning i, hvordan du skærer en ny rude til dit drivhus.

Hvor skal du placere dit væksthus?

Der findes mange forskellige væksthuse, og det kan derfor være svært at vælge. Når du skal købe et væksthus, bør du overveje, hvor meget plads du har brug for? Det er også en god idé at overveje, hvorvidt du vil installere møbler i dit væksthus? Det er herunder centralt at vide, hvor det skal placeres. Det giver oftest et fint og harmonisk udtryk, hvis drivhuset placeres i forlængelse af eksempelvis terrassen, højbede eller køkkenhaven.

Det er som udgangspunkt bedst at placere et drivhus der, hvor der er sol hele dagen. Det gør dog ikke noget, hvis der er mindre træer eller buske, som giver let skygge. Med let skygge kan du derimod undgår, at væksthuset bliver overophedet. Planterne kan nemlig godt komme til at svede, hvis du ikke passer på.

Sådan trives din planter bedst i drivhuset

Du skal være opmærksom på, om dit væksthus har de bedste betingelser for at få afgrøderne til at vokse. Ud over placeringen, er temperaturen en væsenlig faktor for et sundt væksthus. Der må nemlig hverken være for meget eller for lidt sol på drivhuset i løbet af dagen. Kraftig sol kan nemlig skade dine planter. Men for lidt sol kan også mindske planternes vækst.

Det er derudover en god idé at sørge for, at planterne har skygge fra marts måned, når solen begynder at stå længere tid på himlen. Det er også vigtigt, at du sørger for en god ventilation i væksthuset. Står luften stille, er der nemlig risiko for skadedyr og plantesygdomme. Du bør derfor, som en god tommelfingerregel, holde temperaturen under 30 grader. Men den ideelle temperatur er en dagtemperatur på 25 grader og en nattetemperatur på 15 grader. 

Hvis dit drivhus ikke er varmt nok, og du ikke har mulighed for at supplere med varme uden for sæsonen. Så bør du vente med at dyrke de sarte grøntsager og planter til det bliver varmere i vejret. Du kan dog holde på varmen ved at overdække dem med plastik eller en presenning. Det er desuden en god idé at gøre drivhuset forårsrent engang om året. På den måde undgår du, at insekter og svampe overvintrer i væksthuset. Det anbefales også, at du altid planter i sække og kasser. Så undgår du nemlig at skulle udskifte alt jorden, som planterne står i.