Minidrivhuse

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du vælge et minidrivhus?

Et minidrivhus er, som navnet antyder, en miniudgave af det traditionelle drivhus. Det lille drivhus fungerer på præcis samme måde, som en normal størrelse drivhus. Minidrivhuse er for dig, der drømmer om dit eget væksthus, men har meget begrænset plads. De kan også bruges til at forspire eller overvintre. Deler du have eller terrasse med andre, er det en god mulighed for at dyrke dine egne afgrøder i et beskyttet rum, fri for nysgerrige dyr og naboer. Minidrivhuset kan placeres i haven, på terrassen eller på altanen. Den lille størrelse gør det nemlig nemt at opbevare den på mindre steder, uden at det overtager alt pladsen. Derudover er det nemt at pakke drivhuset ned og opbevare i perioder, hvor du ikke anvender det.

Minidrivhuse kan fås i forskellige former og materiale, og der findes helt sikkert én til din smag. Men hvorfor vælge en miniudgave? Der er flere grunde til at købe et minidrivhus. Er det første gang, at du giver dig i kast med et dyrk-selv-projekt, kan det være en god idé at starte småt ud. På den måde er der mindre at holde styr på. Der er nemlig plads til færre planter, og dermed mindre vedligeholdelse. Et minidrivhus er også et godt valg, hvis du er i tvivl om, hvor mange ressourcer du vil bruge på havelivet. Et normal størrelse drivhuse kan hurtigt løbe op i mange penge - især hvis det ikke bliver brugt tilstrækkeligt. Derfor er det økonomisk set en god førstegangsinvestering.

4 grunde til at vælge et minidrivhus

 • Du har begrænset plads i haven eller på altanen
 • Du ønsker at starte ud med få drivhusplanter
 • Foretrækker mindre vedligeholdelse
 • Billigere end de store drivhuse

Hvilke minidrivhuse kan du få i Silvan?

I Silvan kan du få minidrivhuse i flere størrelser. Du kan eksempelvis få minidrivhuse til pallerammer, hvilket gør det nemt at passe på vækster, der i forvejen er i en plantekasse. Tilsvarende løsning kan du få til din kapilærkasse. Det vil dine tomatplanter eller agurkeplanter nyde godt af. Du kan selvfølgelig også få minidrivhuse, der kan stå på terrassen eller i have. Deres vægge vil oftest være i plastik med lynlåse, hvor du har mulighed for at styre, hvor meget luft der kan sive ind. De kan dog også fås med glas. Til de helt små vækster eller til forspiring, kan du få små minidrivhuse med indsatspotter.

Hvad kan du dyrke i minidrivhuse?

Selvom pladsen er mindre, er der stadig rig mulighed for at holde krydderurter, grøntsager, planter og blomster. Vælger du en lille model, kan du bruge den til at forspire planter, der har behov for det, inden de bliver sat i en større krukke eller kan udplantes i haven. Mindre plads betyder også, at du nemmere kan kontrollere mængderne af eksempelvis krydderurter og grøntsager. Det er nemt at blive revet med af stemningen og plante for meget. Det kan desværre resultere i, at du kommer til at spise det samme i lang tid – eller i værste fald må smide noget ud. Derfor er mini drivhuset en god måde at mindske madspild på.

Generelt skal du bare udnytte pladsen, så meget du kan. Vælger du en af de større minidrivhuse, kan du plante i lag. Du kan f.eks. opstille en lille reol indeni, hvor der kan stå flere planter. Det giver også mulighed for at have planter hængende i loftet. Plant bl.a. få bundter af flere slags planter sammen eller plant få større planter. Eksempelvis kan det være lækkert med flere slags krydderurter, men det kan også være fordelagtigt at nøjes med nogle få tomatplanter. Få inspiration til hvilke planter, der bl.a. trives fint i et minidrivhus på listen herunder:

 • Skoleagurker
 • Peberfrugt
 • Små tomater: Chocolate, Flavorino
 • Chiliplanter: Jellybean
 • Citrusfrugter: De anbefales til de største minidrivhuse
 • Krydderurter: Timian, rosmarin, oregano, basilikum, mynte
 • Salatplanter: Spinat og andre varianter (anbefales til forspiring)

Sådan får du succes med et lille drivhus

Uanset hvilken løsning du vælger, er det vigtigt, at du vælger materialer, der har tilsvarende funktion, som et færdigproduceret minidrivhus. Der skal altså være mulighed for åbne en dør eller vindue, så planterne kan få luft. Derudover skal lys og varme selvfølgelig også kunne trænge igennem. Derfor bør du undgå at “tildække” minidrivhuset med mørke og tætte materialer. Det betyder bl.a. at mørk plastik som vinduer ikke den bedste idé. Sørg for at stille minidrivhuset et sted, hvor solen står på det meste af dagen. På den måde sikrer du, at dine planter har de bedste forudsætninger for at spire og gro.

Er det første gang, du har et lille drivhus, kan det være en fordel at starte ud med mindre krævende planter som f.eks. krydderurter eller tomatplanter. Mange drivhusplanter hører under betegnelsen, fordi de trives bedst under det tætte og varme klima, som bl.a. minidrivhuse kan tilbyde. Det vil sige, at nogle planter kan være meget skrøbelige overfor lave temperaturer og frost. Tomatplanter, agurkeplanter og citrusfrugter er vækster, der ikke tåler frost. Har du minidrivhuset til at stå udenfor, bør du derfor være opmærksom på, at de ikke udsættes for nattefrost. Du kan eventuelt tage mini drivhuset indenfor eller andet varmere sted i de dage, hvor der er varslet frost.

Sådan bygger du dit eget lille væksthus

I nogle tilfælde passer færdigproducerede minidrivhuse ikke helt ind i de skæve vinkler. Der kan også være trængt med plads, lige dér, hvor du vil have et til at stå. Derfor kan tilpassede minidrivhuse være det bedste alternativ. Så, hvis det kribler lidt i fingrene, kan du give dig i kast med at bygge dit eget lille drivhus. Det behøver ikke at kræve mange timer af din fritid. Alt efter, hvor detaljeret det lille drivhus skal være, kan det nemlig sagtens være et lille weekendprojekt. Planlæg den ene dag og udfør dagen efter. Ved at bygge dit eget, kan du også selv bestemme, hvor mange penge du vil smide efter projektet.

Det en god idé at tænke over, om dit minidrivhus eventyr skal have lang eller kort levetid. Er det f.eks. kun til forspiring, behøver det ikke at være den flotteste løsning. Derudover har nogle materialer længere levetid end andre Du kan eksempelvis lave et minidrivhus ud af genbrugsmaterialer. Har du gamle træbrædder, kan du slibe dem ned og bygge rammen til drivhuset. Måske har du et gammelt vindue til at stå, hvor enten hele vinduesrammen anvendes eller blot en enkelt rude. Går du efter de helt enkelte løsninger, kan du anvende gennemsigtig plastik. Du kan også vælge at købe de forskellige dele separat. Nogle af de enkelte dele på silvan.dk.