Planteborde

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Planteborde til haven og drivhuset

Planteborde bliver oftest fundet i drivhuse eller på terrasser i haven. Men de kan også anvendes i garagen eller indendørs. Et plantebord giver en god arbejdsplads til omplantning af stiklinger og planter, samt opbevaring af plantejord. Med et plantebord behøver du ikke bekymre dig om at tilsvine dit spisebord eller grillbord med jord. Et plantebord kan også skåne din ryg og sikre, at du ikke kommer til at stå i en dårlig arbejdsposition, hvis du skal bukke dig mange gange. Generelt er et plantebord en ideel løsning, hvis du har grønne fingre, og du skal lave noget havearbejde. Med andre ord kan du med et plantebord nemt klargøre dine planter samt have dine redskaber lige ved hånden.

Et plantebord kan være et meget simpelt bord med to niveauer. Men der findes også varianter med kanter, zinkplade, skuffer og låger til opbevaring samt kroge til redskaber. Du kan stille dine krukker, muld, håndredskaber og havehandsker ved dit plantebord. På den måde er du klar til at bearbejde planter, stiklinger, krydderurter og potter. Det er også et ideelt sted til at opbevare din vandkande, gødning og havesakse. Plantebord er normalt smalle og har en praktisk størrelse. Så du kan sagtens stå oprejst og bruge det som arbejdsplads, uden det fylder unødvendigt meget. Et plantebord er som udgangspunkt lavet til at kunne stå udenfor, men det holder længere, hvis det står under en overdækning.

Foldehylde og foldebord til drivhuset

Til drivhuset kan du også vælge en foldehylde og/eller et foldebord som plantebord. Da der i drivhuse ofte ikke er så meget plads, er det smart, at du kan folde hylden eller bordet sammen, så det ikke fylder så meget. Her kan du placere planter og haveredskaber, som du skal bruge til havearbejde i drivhuset eller i haven. Du kan finde foldehylder og foldehylder i mange forskellige størrelser og typer, så der skulle gerne være en variant, der passer til dit drivhus. Vi har dem i forskellige design – f.eks. i sortlakeret aluminium, grønlakeret aluminium og anodiseret aluminium.

Hvilket plantebord skal du vælge?

Før du køber et plantebord, kan det være en god idé at overveje, hvad det skal bruges til. Som nævnt kan du få nogle meget simple planteborde eller ét med flere funktioner. Det kan være et simpelt foldebord med én overflade er ideelt til dit drivhus. Det kan også være, du har mange små redskaber og nipsting, som skal organiseres i skuffer og på kroge. Nogle planteborde kan fås i forskellige størrelser, så du kan med fordel overveje, hvor plantebordet skal passe ind. Prisen er også en vigtig faktor, og derfor tilbyder vi forskellige modeller i flere forskellige størrelser, designs og prisklasser.

Hvis dit plantebord skal stå udenfor, er det især en god idé at overveje materialevalget. Hvis du vil have et plantebord i træ, er det vigtigt, at træet har en god grundbehandling. Det kan f.eks. være planteborde i trykimprægneret træ. Ubehandlet træ har nemmere ved at rådne og få svamp. Desuden er galvaniseret stål et rigtig godt materiale til udendørs brug. Så et plantebord i galvaniseret stål kan du med god samvittighed lade stå udendørs. Galvaniseret stål er nemlig hårdfør og meget modstandsdygtig over for vind og vejr. Komposit kan ligeledes være en god løsning, hvis dit plantebord skal stå udenfor. Derudover kan du vælge en bordplade af zink, hvis du ønsker en hårdfør bordplade, som kan modstå slag og det danske vejr.

Sådan laver du dit eget plantebord

Hos Silvan er vi bestemt tilhængere af gør-det-selv-projekter, og et plantebord kan være et godt gør-det-selv-projekt. Hvis du ønsker at bygge dit eget plantebord, kan du prøve at inkludere nogle mere personlige behov. Du kan f.eks. bygge et plantebord med en indbygget metalspand til muldjord. Et plantebord kan være et meget simpelt projekt, som bare skal dække enkelte behov. Men du kan også gøre det mere avanceret ved at tilføje flere funktioner. Du kan f.eks. tilføje ekstra hylder, skuffer, låger, sidekroge eller dedikerede pladser til potter. Et plantebord kan derfor være et projekt på alle niveauer inden for gør-det-selv-projekter. Du kan således selv bestemme, hvor avanceret dit plantebord skal være, så det passer til dine behov.

Hos Silvan finder du mange forskellige materialer, der kan anvendes til at lave dit eget plantebord. Du skal heller ikke være bange for at bruge ukonventionelle materialer. Du kan bl.a. lave et plantebord af traller. Traller kan være et ideelt materiale til et plantebord. Men du kan også prøve dig frem med paller, frugtkasser, kabeltrommer eller andre materialer, som du kan finde. Hos Silvan finder du også værktøj, der kan gøre dit projekt nemmere, samt træbehandling til at forlænge levetiden på dit plantebord. Fordelen ved at bygge dit eget plantebord er, at du kan tilpasse det til dine behov og ønsker. Du kan bygge det i lige den størrelse, med de funktioner og den farve, som du vil have.

Planteborde til udendørs brug

Nu ved du allerede, at et plantebord kan bruges på terrassen eller i drivhuset. Men du kan også anvende det til meget andet. Det er i forvejen designet til at kunne modstå det danske vejr. Du kan derfor bruge det som et grillbord eller en lille udendørsbar. Du kan også anvende et plantebord som en udendørsbuffet eller som opbevaring til festlige aktiviteter. Det kan være du hellere vil blive indenfor planteverdenen og gro nogle krydderurter på hylderne. Mange planteborde har nemlig riller eller huller, hvorfor der kommer lidt sol igennem til nederste hylde på plantebordet.

Det kan som nævnt være, at du selv har bygget dit plantebord. Eller du blot ønsker at lave flere gør-det-selv-projekter. Hvis det er tilfældet, kan et plantebord være et godt sted at starte. Du kan bruge dit plantebord flere forskellige stedet, såsom i dit udeskur eller redskabsrum. Her kan du bruge det som et værkstedsbord. Du kan dog ikke flytte rundt på dit plantebord, hvis du har fastgjort dit plantebord til væggen eller gulvet. Ellers kan du nemt flytte rundt på det, så du kan bruge det flere stedet. Det kan være rart med et fleksibelt plantebord, som har flere anvendelsesmuligheder.