Bålstativer & båludstyr

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilket bålstativ og båludstyr skal du vælge?

Bål og bålmad er altid en oplagt mulighed for at skabe en hyggelig stemning og nyde udendørslivet i fulde drag. I Silvan finder du forskelligt tilbehør til bålet, som kan være med til at øge dine muligheder for at tilberede mad over bålet. Du finder også bålstativer, som du kan hænge en gryde eller en grillrist op i. På måde kan du nemt lave gryderetter og grillretter over bålet. Du finder også snobrødspinde, popcornnet, pandekagepander og grillspyd til bålet. I har derfor mulighed for at tilberede forskellig mad i en sikker afstand fra bålet. Det er også rigtig gode aktiviteter for børn, som begejstret kan lave snobrød, pandekager og skumfiduser over bålet.

Du kan også prøve noget mere avanceret som at lave mad i en støbejernsgryde over bålet. Der skal lidt mere forberedelse til, men det er faktisk nemt nok, når du har den rigtige tilgang. Uanset hvad du vælger, er det garanteret noget, som resulterer i hyggelige stunder omkring bålet. Du kan både bruge udstyret hjemme ved din egen bålplads eller bålfad eller ude i naturen eller på campingpladsen. Tag et kig efter båludstyr i Silvans online sortiment eller besøg din lokale Silvan og se udvalget der. Du kan helt sikkert finde nogle godter til din næste bålaften.

Sådan laver du lækker mad over bål

Når du vil lave mad over bål, er det vigtigt, at du starter i god tid, og at du er forberedt. Det kan tage lang tid at få ordentligt gang i bålet. De fleste retter tilberedes også bedst, hvis du venter, til der er mange varme gløder. Åben ild er en ustabil varmekilde, så medmindre du følger en opskrift, der specifikt kræver tilberedning over flammer, bør du kun lave mad over gløderne. Selvfølgelig vil der være lidt flammer, men det er vigtigt, at det hovedsageligt er gløder, du bruger til at tilberede maden. Husk også at have ekstra brænde klar. Når der først er gang i bålet, kan du tilføje noget ekstra brænde, så bålet får en god størrelse.

Når du vælger brænde, får du det bedste resultat, hvis du vælger hårdt, tungt og tørt brænde. Undgå brænde, som er vådt eller helt friske stykker træ, som stadig er saftige. Det bedste brænde har ligget tørt i et godt stykke tid. Husk at medbringe det rigtige udstyr, når du skal kokkerere i naturen. Det kan være nemt at blive begejstret af detaljerne med at holde bålet godt kørende, men det er lige så vigtigt, at du kan tilberede din mad ordentligt. Så husk skærebrætter, gode knive, skåle, og vælg nogle gode gryder, pander og grillriste. En stor gryde i støbt jern kan være rigtig god til at lave mad over bål. Med et bålstativ kan du også få gode resultater, både på grillristen og i en hængende gryde.

En støbejernsgryde eller støbejernsrist er det perfekte tilbehør til bålstativet

Vil du gerne lave større måltider over bålet, såsom simreretter og supper? Så er en støbejernsgryde det rette valg. Med en støbejernsgryde kan du tilberede mange former for lækker mad til hele familien. Dermed kan du flytte aftensmaden udendørs til bålet, hvor der er de helt rigtige rammer for hygge og samvær. Især børn synes, at det er rigtigt sjovt at lave mad på bålet. Vi har også en støbejernsrist i vores sortiment. Denne kan du bruge til at tilberede alt inden for fisk, kød og grøntsager. Du kan endda også bruge den til at spejle et æg over bålet. Så bliver det ikke meget lækrere.

Køb smarte snobrødspinde eller lav dine egne

Snobrød er det helt store hit hos børn og en nostalgisk lækkerbisken hos mange voksne. Der er ingen tvivl om, at snobrød er en af de første retter, som kommer på tale omkring lejrbålet. Det er også en meget sjov måde at lave mad på, som både børn og voksne kan samles om rundt om bålet. I Silvan finder du nogle snobrødspinde i rigtig god kvalitet. Hvis du vælger en snobrødspind i metal med et træskaft, bliver det meget nemmere at genbruge. Det er også væsentlig mere hygiejnisk, end hvis du prøver at vaske og genbruge en træpind.

Du behøver selvfølgelig ikke investere i snobrødspinde, hvis du hellere vil lave dem selv. Du skal bare bruge en dolk og nogle friske grene i den rette længde. Det kan også være en sjov aktivitet for børn, men vær sikker på, at de kan finde ud af at håndtere en dolk og er gamle nok til det. Alternativt kan du snitte snobrødspindene på forhånd. Hvis du vil gøre snobrødspinden lidt mere hygiejnisk, kan du folde noget aluminiumsfolie rundt om enden af pinden. Bare fastgør det ordentligt, så der ikke kommer noget folie i selve snobrødet.

Hvilket båludstyr skal du have med på tur?

Er du klar til at lave lækker mad over bålet, eller vil du gerne have dit båludstyr med på camping? Det er en hyggelig oplevelse at lave mad over åben ild omgivet af smuk natur. Så har du mod på at tage en tur på camping, finder du alt inden for båludstyr og campingudstyr til turen. Det kan være, du vil prøve kræfter med en støbt jerngryde, som er designet til at kunne tåle høje temperaturer. Derudover er de lavet med krogehuller, så de både kan hænges op eller stilles på en bålrist. Hvis du vil have telte, soveposer, liggeunderlag eller andre ting med til campingturen, finder du også det i vores udvalg af campingudstyr.

Er du mere til eget udendørsområde med bålplads, siddepladser og en hyggelig indretning, kan du også tage et smut i Silvan. Vi har diverse haveredskaber samt en masse andre materialer, som du kan bruge til dit gør-det-selv-projekt. Du finder blandt andet træ, stolper, fliser og forskellige havemøbler. Det kan hurtigt blive til et smadderlækkert udeområde, hvor du og familien og venner kan samles omkring bålet eller bålfadet. Her kan I have mange dejlige stunder. Hvis du har nogle spørgsmål er du også altid velkommen til at spørge vores dygtige medarbejdere i Silvan eller kontakte vores kundeservice.