Gasslanger & gasregulatorer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilken gasregulator skal du vælge?

En gasregulator er ikke bare en gasregulator. Du skal vælge en gasregulator alt efter din type og størrelse af gasapparat. Har du en gasovn i hjemmet, skal du f.eks. have en bestemt gasregulator. Du skal have en anden type gasregulator, hvis du har en gasgrill eller terrassevarmer. En lille bordgrill skal også have en anden type regulator end en kæmpe gasgrill. Du bør undersøge dit gasapparat nøje, før du køber en gasregulator. Så er du sikker på, at du fra starten får købt den rette regulator. Husk også at købe en gasregulator i god kvalitet, så den kan holde i mange år.

Hvis du gerne vil have en gasregulator, hvor du mere nøjagtigt kan holde øje med gastrykket, så skal du have en gasregulator med manometer. Et manometer er en trykmåler, hvor du kan se trykniveauet på gasflasken. Er der en lækage med gas i slangen eller samlingen, vil du kunne se det på manometeret. Så vil trykket falde eller være lavt på manometeret. Det kan eksempelvis være, at du har en gasinstallation indendørs, hvor du vil holde øje med mulige gaslækager mere nøjagtigt. Den kan dog også sagtens bruges udendørs, da det også kan være rart at få en større indsigt i gastrykket her. Et manometer kan yderligere give dig et overblik over mængden af gas i gasflasken.

Hvorfor skal du udskifte din gasslange jævnligt?

Sikkerhed er førsteprioritet, når du har at gøre med gas og flammer. Gas er et yderst letantændeligt brændsel, så hvis det siver ud med gas et sted fra gasapparatet, så kan det ende i en farlig situation. Især gasslangen er en kilde til farlige situationer. Du skal derfor have helt styr på, at din gasslange ikke er slidt, og at der ikke er utætheder. Hvis der siver gas ud af en utæthed i gasslangen, så kan du risikere, at gassen bliver antændt. Du skal altså huske at tjekke gasslangen jævnligt og at udskifte den, hvis den er slidt. Så kan du med ro i sindet holde grillaften med gasgrillen med familien.

En gasslange holder i ca. 2 år – afhængigt af kvaliteten på gasslangen. Når du skal til at have gang i gasgrillen igen, skal du derfor tjekke gasslangen. Se f.eks., om den er blevet mør. Hvis du vil undersøge, om der er utætheder i en gasslange, findes der en simpel metode: du skal smøre sæbevand på gasslangen og samlingerne. Hvis sæbevandet på gasslangen bobler, når der tilføres gas, så er det et tegn på, at der er en utæthed i slangen. Det er især, hvis du har en gasslange, som står udendørs, at du skal tjekke, om den er ved at blive slidt. Sol, regn og frost slider meget på gasslangen, så den hurtigere bliver mør og utæt.

Hvordan monterer du en gasslange og gasregulator på en gasflaske?

Når du har købt en slange og regulator til en gasflaske, vil du naturligvis gerne vide, hvordan den skal monteres, så du kan få gang i eksempelvis gasgrillen. Det vil du få forklaret her. Gasflasker og gasapparater kommer i forskellige typer og størrelser, så det er vigtigt, at du følger den enkelte brugsvejledning for montering af slange og regulator. Du skal altid følge den vejledning som følger med af sikkerhedsmæssige årsager.

Du starter med at fjerne forseglingen på gasflasken med fingrene. Herefter skal du dyppe slangen i varmt vand, da det gør den nemmere at montere på studsen (ventilen). Sørg for at få slangen helt over studsen. Efterfølgende skal du skubbe spændebåndet over slangen på studsen og spænde det med en skruetrækker. Du skal montere slangen på denne måde på både regulatoren og gasapparatet. Monteringen af regulatoren på gasflasken er ofte ret simpel – her skal du normalt klikke den på med et click-on-system. Når du har monteret slangen og regulatoren, er du klar til at få gas til f.eks. gasgrillen, når du har åbnet for gassen på regulatoren.

Gasslanger og gasregulatorer: Sådan sikrer du en stabil gasforsyning

For at du kan få en stabil tilførsel af gas til en grill, terrassevarmer eller gasovne, er det nødvendigt med en god gasslange og gasregulator. En gasslange er vigtig, da den skal lede gassen fra gasflasken til gasgrillen, terrassevarmeren, eller hvor du nu har brug for gas. En gasregulator er måske en anelse mere ukendt – dens funktion er at styre tilførslen af gas, så dit gasapparat hverken får for meget eller lidt gas. Gasslanger og gasregulatorer er derfor helt essentielt tilbehør til din gasinstallation. Sørg derfor at have styr på din gasslange og gasregulator, før du starter den stor grillaften med en gasgrill med familie og venner.

Gas bruges i dag som brændsel til mange forskellige formål. Det er lige fra gasovne til gasgrill til ukrudtsbrændere. Du har måske allerede selv en af disse gasapparater, som du bruger i din hverdag. Når du skal have gasflasker eller gasdåser til din grill, ovn eller brænder, skal du vælge den rette type. De kommer nemlig i mange varianter og størrelser. Ligesom du skal vælge din gasflaske med omhu, skal du også nøje undersøge, hvilken gasslange og gasregulator, som passer til din gasinstallation. Der er stor forskel på både slanger og regulatorer, så husk at sætte dig ind i de forskellige typer, før du vælger en.