Grillovertræk

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilket grillovertræk skal du vælge?

I Silvan har vi et bredt udvalg af forskellige kulgrill og gasgrill, hvor du kan finde et tilhørende grillovertræk til mange af modellerne. Det er muligt at få universal grillovertræk, men det passer ikke nødvendigvis til din grill. Men du har mulighed for at tilkøbe et grillovertræk til de fleste grill, som er lavet bestemt til den enkelte model. Med et grillovertræk, som er lavet til en model, får du et pænere resultat. Mange grill har en særlig form og størrelse, som ikke kan skæres over med en kam. Derfor får du mest ud af at vælge et grillovertræk, som passer direkte og perfekt til din grill.

Når du har valgt din gasgrill eller kulgrill, har du mulighed for at finde et passende grillovertræk til din model. Der er endda nogle modeller, hvor grillovertrækket medfølger grillen, når du køber dem. En grill kan være en dyr investering, og derfor er det også vigtig at give din grill god beskyttelse. Et grillovertræk kan være med til at forlænge levetiden på din grill, så i sidste ende er det en god investering med et grillovertræk. Hvis du ender med ikke at købe et grillovertræk til din grill i første omgang, vil vi anbefale, at du finder et godt sted at opbevare din grill.

Hvorfor skal du bruge et grillovertræk?

Det er ingen hemmelighed, at du hurtigt kan bruge en del penge på at få en super god grill. Hvis din grill skal kunne holde i mange år, er det vigtigt, at du passer på den. Men hvad er det, du skal beskytte din grill imod? Det danske vejr svinger rigtig meget, og det er ikke kun regn og sne, som kan slide på din grill. Solens UV-stråler kan i mange tilfælde være en synder, som slider på din grill igennem længere tid. Derfor er det en god vane at dække din grill til i alt slags vejr, når du ikke anvender den. Kigger du på grillovertræk, vil nogle af dem sige, at de er UV-bestandige. UV-bestandige grillovertræk er selvfølgelig ekstra beskyttende imod solens stråler.

Nogle grillovertræk er regntætte. Regn er nok, det de fleste tænker over, når de gerne vil beskytte deres grill. Det er også en god tanke at have med. Regn kan nemlig være skyld i korrosion og rust, som kan angribe din grill. Derfor er det godt med et tætsiddende og regntæt grillovertræk, så du kan holde regn og fugt ude af din grill. Et overtræk til din grill kan også beskytte imod blæst og snavs. Når det blæser, kan sand og andre små partikler flyve med og slide på din grill. Du undgår også nemmere, at insekter og andre smådyr finder vej ind i din grill.

Rengøring og vedligeholdelse med grillovertræk

Hvis du har et cover til din grill, behøver du ikke rengøre den så meget, som hvis du ikke havde et. Det er dog stadig en god idé at gøre din grillrist ren jævnligt, og du bør stadig gøre din grill rent en gang imellem. Selve grillovertrækket tager imod det meste af det slid og snavs, som din grill undgår. Derfor bliver overtrækket også hurtigere beskidt end din grill. Ikke alle grillovertræk kan vaskes, og det er heller ikke nødvendigt med mange grillovertræk. Du kan let spule det med en haveslange eller bruge en klud med en smule opvaskemiddel.

Hvis du gør dit grillovertræk rent, kan du bruge en imprægneringsspray på det. Du kan bruge en ganske normal vandtæt imprægnering, som gør overtrækket mere vejrbestandigt. Hvis dit grillovertræk ikke er UV-resistent, bør du opbevare din grill et sted, hvor der ikke er fuld sol. Et grillovertræk uden UV-beskyttelse kan blive forværret med tiden og blive stift og få revner. Står din grill uden for hele året rundt, er det især vigtigt, at den har et grillovertræk. Har du plads til at tage din grill inden for i en garage, værktøjsskur eller anneks om vinteren, er det stadig en god ide at gøre.

Sådan får du mere ud af din grill

I sidste ende er hele pointen med grillovertræk, at din grill kan holde i endnu længere tid. Med en ren og vedligeholdt grill kan du nyde en god grillmiddag hver gang. Hvis du har set en rusten og beskidt grill stå fremme uden et grilldæksel, har din første tanke nok ikke været, at den ser særligt appetitlig ud. Hvis der skal være noget smag i din grill, skal det helst ikke være i form af rust og snavs. Vi ser et grillovertræk som uundværligt, hvis du har planer om at bruge en grill igen og igen.

Hos Silvan finder du et bredt udvalg af grillovertræk. Hvis du har købt en gasgrill, kulgrill, træpillegrill eller en elgrill i Silvan, er der stor chance for, at du kan finde et grillovertræk, der passer til. Du kan også finde et par universalovertræk, men det er som nævnt bedre at få et grillovertræk, som passer specifikt til den grill, du har valgt. Med en god grill og et grillovertræk er du klar til at lave lækre grillmiddage, og du skal ikke bekymre dig om det danske vejr, når din grill er godt pakket ind.