Grilltilbehør

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan skaber du den perfekte grillaften

I Silvan finder du et bredt udvalg af grilludstyr, som kan være med til at gøre din grillaften til en succes. Hvad end du står og mangler en fiskevender til at lave perfekte fisk på grillen, grillhandsker til sikkerheden eller grillbørster til at holde din grill hygiejnisk. Du finder et bredt udvalg af grilltilbehør, som du kan bruge til lækre retter, men også til vedligeholdelsen af din grill. Du finder et hav af forskellige slags udstyr som f.eks. grilltænger, grillbakker, grillstartere, røgflis og meget andet. Det er alt fra generelle must-have ting til mere nicheprodukter, som du kun får brug for i specifikke situationer.

Til at starte med kan du sørge for, at din grill er grundt rengjort. Det kan du gøre med en grillbørste og en rengøringsspray eller et andet produkt, som er beregnet til at gøre din grill ren. Hvis din grill har en drypbakke, bør du også skifte eller rengøre den. Herefter bør du sikre, at du har det brændstof og udstyr, som din grill bruger. Har du en kulgrill, skal du også starte grillen i god tid, det tager nemlig et godt stykke tid at få gang i kullene med en grillstarter. Det kan også være smart med flere og forskellige grilltange og grillspader, så du har lidt at gøre med, alt efter hvad du griller.

Hvilket grilltilbehør skal du bruge til din grill?

Der findes mange forskellige slags grill, og der er stor forskel på behovet af grilludstyret, alt efter om du f.eks. har en kulgrill eller en gasgrill. I Silvan finder du alt fra en engangsgrill til en fuldt udstyret træpillegrill, og vi har tilmed en masse tilbehør til enhver slags grill. En grill kan være en dyr investering til at starte med, og det ville være ærgerligt, hvis du ikke i dit budget har medregnet alle de slags tilbehør, du får brug for. Noget tilbehør kan være ekstra ting, som du ikke nødvendigvis har brug for – andet tilbehør er must-have. Herunder kan du se en oversigt over de forskellige grilltyper og deres tilhørende udstyr.

Grilltype Tilbehør
Kulgrill Grillkul, grillbriketter, grillstarter
Gasgrill Gasflasker, gasslanger, gasregulatorer
Elgrill Forlængerledning (evt. til udendørsbrug)
Træpillegrill Træpille, pillespand, drypbakke

Foruden det grillspecifikke tilbehør kan du også få udstyr, som passer mere universelt til alle grilltyper. Det er f.eks. meget praktisk med et grillcover, så du kan beskytte din grill imod vind og vejr. Det er smart, uanset om du har en kulgrill, gasgrill eller en elgrill. Du kan også få gavn af et stegetermometer til de fleste slags grill. Du kan både få analoge eller digitale stegetermometre, og nogle stegetermometre kan tilsluttes til din mobiltelefon, så du kan holde øje eller sætte alarmer på telefonen. Fælles for alle grilltyper er også, at du får brug for en god grilltang, grillspade og lignende til selve madlavningen.

Hvordan bruger du en røgboks?

Mange danskere har fået øjnene op for at røge deres egne madvarer, og på grillen er det bestemt en dejlig smagsoplevelse. Med røgning kan du tilføje grillkødet en lækker røget smag, som du ikke kan få ved normal madlavning. For at bruge din grill til røgning skal du først og fremmest bruge røgflis. Røgflis kan fås i mange forskellige træsorter, og det er ikke lige meget, hvilken træsort du anvender. Du kan nemlig få forskellige smage, alt efter hvilken træsort du anvender – du kan også blande nogle varianter af røgflis for at få mange forskellige smagstilføjelser. Hertil kan du også få en røgboks, som gør røgningen mere kontrolleret og overskuelig.

Til at starte med skal du blødgøre din røgflis i vand i mindst 30 min – det sikrer en god røgeffekt. Herefter kan du dryppe røgflis af og tage det ned i din røgboks – husk at lukke boksen. Så er du faktisk klar til at tage røgboksen med røgflis på din tændte grill. I en kulgrill kan du sætte røgboksen direkte på de varme kul under risten. I en gasgrill kan du sætte røgboksen oven på risten over fuldt blus – du skal eventuelt skrue ned for varmen eller slukke grillen helt, før du tager dit kød ind i grillen. Husk også at lade røgen udvikle sig lidt, før du tager dit kød på grillen.

Husk sikkerheden og grilludstyr, når du griller

Det er superlækkert at hive grillen frem på en dejlig sommerdag, men det kan selvfølgelig også være farligt med åben ild og varmt metal. Det er altid en god ide at have en spand vand i nærheden, så du kan slukke eventuelle uheld. Det er også smart med et par grillhandsker, så du ikke kommer til skade, hvis du pludselig skal flytte en varm støbejernspande eller lignende. Grillhandsker er også generelt praktiske, hvis du skal håndtere risten eller andre dele i grillen, imens de stadig er lidt varme. Af samme grund er det godt med en grilltang, som passer til størrelsen af din grill.

Du bør heller aldrig lade børn eller dyr være alene ved en grill – husk at være opmærksom og hav en voksen til at styre overblikket ved grillen. Du bør heller ikke gå fra en tændt grill - når den først er startet, er det vigtigt at holde grillen under opsyn, indtil den er slukket. Du bør i det mindste have grillen i øjenkrogen, så du tydeligt kan se, hvis der sker et uheld. Brug tændblokke eller lignende, hvis du har en kulgrill, og undgå at tænde op med væsker, der ikke er beregnet til det.