Kulgrill

Kategorier
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan vælger du den rigtige kulgrill

For mange er mad tilberedt på en kulgrill forbundet med sommer og lange, lyse aftener på terrassen eller altanen. En kulgrill kan også let blive samlingspunktet på terrassen, når man venter på at kullene bliver klar og kan nyde varmen fra grillen når solen begynder at gå ned. Mad tilberedt på en kulgrill har en dejlig, røget smag, og det er nemt at tilberede både hverdagsmad og festmåltider på en kulgrill. Med en kulgrill får du nemlig let den velkendte grillsmag, sammenlignet med eksempelvis en gasgrill.

En kuglegrill er blevet en af den mest populære typer kulgrill. Den fungerer som en almindelig, åben kulgrill, men du har også mulighed for at tilberede maden under låg. På den måde kan du stege maden ved indirekte varme. Det giver mange forskellige tilberedningsmuligheder, hvor du også kan tilberede bagværk og desserter. Der findes desuden også forskellige slags udstyr til en kuglegrill, så rigtig kan slå dig løs.

En kulgrill er en god basis grill og hos SILVAN kan du altid finde et stort udvalg af forskellige mærker i flere prisklasser. Det gør det let at finde den helt rette kulgrill til dig. Når du skal vælge en grill, er det en god ide på forhånd at tænke over dit behov. På den måde kan du lettere beslutte, om du skal have en stor eller lille kulgrill. Griller du til hele familien, eller holder af at invitere venner til grill-middag, kan det være en god ide med en stor kulgrill. Det gælder også, hvis du ofte griller store stykker kød eller grønt. Griller du på altanen og mindre portioner, er en lille kulgrill måske bedst til dig. En lille kulgrill er også god at have med på farten. Eksempelvis er en lille kuglegrill let at tage med i sommerhus, med på picnic eller stranden.

Få mere ud af din kulgrill

Tålmodighed er en dyd når du skal grille. Særligt med en kulgrill skal du typisk venter minimum 15 minutter på at få ild i dine kul eller briketter. Om du vælger kul eller briketter til din grill, afhænger af hvad du skal tilberede. Kul brænder nemlig hurtigere end briketter, så hvis du skal langtidstilberede noget, er det bedst med briketter. Det er dog i mange tilfælde fint at bruge kul, når du skal grille kød og grøntsager, der ikke tager lang til at stege.

Det er bedst at bruge en grillstarter, når du skal have varmet dine kul. Du bruger en grillstarter ved at fylde den med kul eller briketter, og derefter tænder du den op med optændingsblokke eller papir i bunden under kullene. Du kan også at lægge lidt papir eller optændingsblokke mellem kullene, for bedre at få ild i det. Når dine kul eller briketter er hvidglødende, er de klar til at blive hældt på kulgrillen. Det er dog en god ide at vente et par minutter, før du begynder at grille din mad. Så er du sikker på at dine kul er helt gennemvarmede.

En kulgrill kræver ikke meget vedligeholdelse. Det er dog vigtigt at du tømmer asken og fjerner rester fra mad og fedt på risten. Det er let at gøre med en stålbørste når kulgrillen er varm. Aske skal smides i skraldespanden når den er helt afkølet. Det er en god ide at pakke det ind i noget papir og derefter i en pose, så hvirvler det ikke op. Aske bør ikke smides i haven eller bruges som gødning, da det kan indeholde tungmetaller. Når din kulgrill ikke er i brug, bør den opbevares under et halvtag eller med et betræk over sig. Så forlænger du kulgrillens levetid.