Lightere & gasbrændere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad kan du bruge en lighter eller gasbrænder til?

Udeliv, bål, grillaften eller tænding af stearinlys. Der er masser af situationer, hvor du kan få brug for en lighter eller en gasbrænder. Du kan især få glæde af en lighter, hvis du er træt af at fumle rundt med tændstikker. En lighter med en lang hals er superpraktisk, hvis du vil tænde stearinlys, bål eller andet, som kræver lidt distance. Med tændstikker har du begrænset tid, før du brænder dine fingre, men en lighter eller fyrfadslighter løser det problem. Alt efter hvad du skal bruge den til, kan du få lightere i mange forskellige størrelser og former. En lille og kompakt lighter er praktisk at have med på farten, men du kan også få glæde af en lang eller en fleksibel lighter til stearinlys og fyrfadslys.

Du kan ligeledes få glæde af en lighter, når du er ude i naturen. Det kan for eksempel være, du skal tænde et bål på teltturen eller få gang i en gasbrænder. Det kan også være, du vil lave en lækker grillaften. Til at få gang i en grill kan du også få stor glæde af en gasbrænder, som er lidt kraftigere og hurtigt får gang i kullet. En gasbrænder kan også bruges til madlavning, for eksempel til at lave creme brulee, hvor du skal brænde toppen med sukker af, så det bliver let karamelliseret. Du kan også skabe hygge ved at tænde lanterner og fakler på campingturen eller i din egen have. Når der skal tændes for raketterne til nytår, kan du selvfølgelig også få glæde af en lighter. Her får du nok mest glæde af en stormlighter, så du ikke står i en antiklimatisk situation, hvor din lighter eller tændstik bliver ved med at gå ud i vinden.

Sådan kan du bruge en fyrfadslighter

Som nævnt er det superpraktisk med en fyrfadslighter, når du skal tænde op for hyggen i stuen eller i soveværelset. Du kan få en lighter med en lang hals. Nogle af dem er også fleksible, så du nemt kan komme til. Det gør det supernemt at tænde fyrfadslys, og du kan undgå besværet med at fiske lyset op af din fyrfadsstage. Det er også praktisk, hvis du har fyrfadslys eller stearinlys i en lanterne eller andre lysestager, hvor det er svært at komme til lysets væge. Den største fordel er, at du slipper for at fumle med tændstikker. Det eneste du skal gøre, er at fylde ny lightergas på en gang imellem. I Silvan finder du også lightergas, så du selv kan genopfylde den.

Du finder også en række forskellige fyrfadslightere i Silvan, så du kan være sikker på at finde en, der passer til din smag. Du kan få en klassisk fyrfadslighter i meget neutrale farver som sort og grå, men du kan også vælge en med mere farve på. Det er selvfølgelig op til dig, hvilken model du vil vælge. Den neutrale fyrfadslighter kan passe ind i de fleste omgivelser. En lighter med noget farve kan til gengæld være nemmere at spotte, og så giver den også lidt ekstra festlighed. I sidste ende kan de alle sammen bruges, hvis du vil skabe en hyggelig eller romantisk stemning i hjemmet med nogle levende lys. Du kan også få glæde af en fyrfadslighter, når du skal tænde for fødselsdagslys, stjernekastere eller en festlig bordbombe til nytår.

Gasbrænder til madlavning og lækker creme brulee

Har du prøvet en creme brulee med en helt perfekt karamelliseret og knasende skorpe? Du kan genskabe det flotte resultat i dit eget køkken, hvis du har en gasbrænder. Du kan også lave andre lækre, søde sager med en gasbrænder. Du kan for eksempel flambere skumfiduser - det kan være meget smart, hvis de skal på en kage, tærte eller lignende. Du kan også lave det klassiske trick, hvor du flamberer marengs. Det giver et superflot udseende og en god smag. Det kan være topping på en lagkage, citrontærte eller en anden form for dessert. Brænd marengsen i kort tid, så kanterne bliver brune, og nyd det lækre resultat. Det er en forholdsvis simpel metode, som løfter dine desserter til det næste niveau.

Du kan også bruge en gasbrænder til grøntsager, fisk og andre madvarer. Det er ikke nødvendigvis kun, når du laver en dessert, at gasbrænderen er handy. Hvis du har lavet fisk, kartofler eller grøntsager, som mangler lidt skorpe, kan du give dem en tur med gasbrænderen. Med en gasbrænder kan du lave en dejlig bruning eller flambering, når du laver mad. Det kan også være superlækkert, hvis du flamberer noget smeltet ost, så det får en lidt knasende overflade. De fleste gasbrændere bruger lightergas, så hvis du løber tør for gas, er det supernemt at fylde gasbrænderen op igen. Der er ikke noget magisk over selve gasbrænderen. Den er simpel og nem at bruge, men du kan skabe noget nærmest magisk mad, når du går i køkkenet med den.

Elektrisk lighter: Sådan slipper du for lightergas

Hvis du ikke er meget for at skifte din tomme lighter ud eller påfylde ny lightergas, kan det være en elektrisk lighter er mere din stil. En plasmalighter behøver kun elektricitet for at tænde dine stearinlys, grill eller bål. Du kan også genoplade din elektriske lighter, så du ikke behøver at skifte den ud i rigtig mange år. Den elektriske lighter fungerer ved at skabe en lille plasmastråle, som kan antænde ting præcis som en normal lighter, hvis ikke bedre. Strålen går heller ikke ud i vinden, så den er også perfekt i situationer, hvor du normalt vil bruge en stormlighter. Du kan med fordel anvende en plasmalighter både indendørs og udendørs.

Du slipper også for at bruge butangas, som kan være farligt for mennesker. Dit helbred er vigtigt, og du bliver ikke udsat for lightergas, når du bruger en elektrisk lighter. En anden fordel er den effekt, plasmalighteren har på miljøet i forhold til normale lightere. Du kan bruge den elektriske lighter rigtig mange gange på en enkelt opladning. Så du ender med en lighter, der holder i meget længere tid. Så vil du gerne have en holdbar lighter, som ikke behøver genopfyldning, skal du have fat i en plasmalighter. Så er du sikker på at få en lighter i høj kvalitet.