Affaldsstativer & affaldsposer

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Gør haven forårsklar

Hen over efteråret og vinteren kommer man måske ikke helt så meget i haven som i sommerhalvåret. Det betyder dog ikke, at din have også holder helt pause. Efterhånden som temperaturen falder, gør bladene på træerne det samme. Du slipper derfor ikke for løse blade og grene på plænen, hvis du har træer i nærheden. Også døde planter og ukrudt gør sit indtog i haven hen over vinteren. Heldigvis kan du let komme det til livs og gøre haven forårsklar med det rette udstyr. I Silvan har vi alt du skal bruge for at få ryddet op i haven. Du finder nemlig både vogne til haveaffald, affaldssække og -poser og kompostløsninger. Du finder også flere forskellige renovationsskjulere, så du kan få gemt affaldsspandene af vejen.

Når foråret venter efter en lang vinter, kræver det, som nævnt, typisk lidt klargøring og oprydning i haven. Der skal luges, plantes om, beskæres træer og buske og ryddes op. Alt dette resulterer typisk i en hel masse haveaffald og du får brug for nogle praktiske affaldsbeholdere. En havevogn er utrolig praktisk, hvis du har tunge eller våde ting, der skal flyttes rundt i haven. Du kan både få modeller, der er beregnet til en pose, og også en massiv model, lavet i plastik. Om det er nedfaldne blade eller afklippede grene, kan du med fordel transportere og opbevare det i en havevogn.

Blandt vores udvalg finder du også ting som affaldsposer, havesække og multisække – både i papir og plast. En multisæk, eller havesæk, i plast, kan genbruges rigtig mange gange. Den står af sig selv, så du slipper for at skulle bøvle med at åbne sækken op, hver gang du skal have noget i den. Vi har naturligvis også klassiske plastsække i forskellige størrelser. Vi har også de helt store på 140 og 240 liter, der passer til renovationsspandene. På den måde sikrer du, at bunden af din affaldsspand ikke bliver beskidt eller kommer til at lugte fra f.eks. køkkenaffaldet og lignende.

Gem skraldespandene væk med en renovationsskjuler

Der er nok delte meninger om, hvorvidt de nye, store renovationsspande pryder på matriklen. Hvis du er en af dem, der ikke synes, at de pynter, kan du med fordel anvende en renovationsskjuler. Det er en enkel og dekorativ løsning til at få gemt dine affaldsspande af vejen. I Silvan finder du flere forskellige modeller i flere forskellige design. Vi har f.eks. flere renovationsskjulere fra PLUS, hvor du både kan få modellen Futura, som er i sort komposit med galvaniserede kanter. Du finder også en skjuler i klassisk klinkprofil eller en Silence renovationsskjuler i trykimprægneret eller hvidmalet træ – mulighederne er mange.

Som udgangspunkt er der plads til to spande i en renovationsskjuler. Der findes dog også affaldsstativer, der er lavet til blot én spand. Hvis du har brug for plads til tre eller flere spande, kan du også sagtens bygge dit eget renovationsskjul. Det kan du f.eks. gøre med systemhegn fra PLUS eller med trykimprægnerede brædder i klinkprofil. På den måde kan du lave et hjemmelavet renovationsskjul, der passer til netop dit behov. Og du er naturligvis altid velkommen til at besøge din lokale Silvan for at søge hjælp og vejledning omkring materialer, mål og lignende.

Få mere ud af haveaffaldet med en kompostbeholder

I stedet for at smide alt dit haveaffald på renovationspladsen, kan du med fordel lave din egen kompost. Det kan du let gøre med en komposter eller kompostbeholder. På den måde får du meget mere ud af både havaffaldet og resterne fra køkkenet. Her kan du f.eks. komme af med en del af de visne blade fra græsplænen. Du kan også sagtens smide græs, småkviste og lignende i din kompostbeholder. Du kan med fordel også smide køkkenrester som grøntsager, skræller og kaffegrums deri. Der er altså rigtig mange ting du kan kompostere og genbruge med fornyet kraft i haven.

Der er dog også enkelte ting, du ikke bør komme på din kompost. Det er f.eks. ukrudt og syge planter. Selve nedbrydningen kan ikke altid slå svampesygdomme og uønskede ukrudtsfrø ihjel, og du risikerer derfor, at de bliver videreført der, hvor du anvender komposten. Stikkende planter som tidsler, tjørn og roser bør du også holde væk fra komposten, så du ikke stikker dig, når du håndterer det. Du bør heller aldrig komme animalske produkter som kød eller andet mad, der kan tiltrække rotter eller ræve i kompostbeholderen. Vær også opmærksom på, at bananskræller og citrusfrugter er økologiske, inden du smider dem i komposteren. Ellers kan skrællerne rumme sprøjtemidler, der hæmmer nedbrydningen.

Sådan slipper du af med haveaffaldet

Du kan generelt aflevere dit affald fra hus og have på alle genbrugspladser. Du skal dog være opmærksom på, at nogle genbrugsstationer har særlige regler for, hvor meget affald du må aflevere om dagen, og hvor stor en mængde af en særlig affaldstype. Der kan også være særlige regler for, om det skal afleveres i plastic- eller papirsække, poser eller lignende. Af og til kan det ske, at affaldet skal afleveres uden emballage. Det er altså en god idé lige at gøre dig bekendt med retningslinjerne for din lokale genbrugsstation, inden du kører afsted med haveaffaldet i bilen eller på traileren.