Affaldsstativer & affaldsposer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan får du styr på dit haveaffald

Det kan være svært at få styr på haveaffaldet. Det kan komme til at flyde over det hele, hvis du ikke har en beholder til det. Især om efteråret, når bladene falder af træerne, kan der samle sig meget haveaffald i din have. Det samme er tilfældet, når du har fjernet ukrudt fra havebedet. I Silvan kan du finde alt til at få styr på dit haveaffald. Bl.a. kan du finde affaldssække, som du kan samle haveaffaldet i. Du kan f.eks. bruge en havevogn til at køre rundt i haven og samle haveaffaldet sammen. Med en skraldespandsskjuler kan du også skjule dine skraldespande i haven, når du har fyldt dem med haveaffald.

Det er en god idé at fjerne haveaffaldet fra haven. F.eks. kan det være skadeligt for græsplænen, hvis du lader de visne blade blive på plænen. I værste tilfælde kan der komme sneskimmel i græsplænen, som viser sig i visne områder på græsplænen. Dog kan du sagtens gemme haveaffald som visne blade til andre formål. Når du skal samle bladene fra græsplænen, kan du bruge en god rive til at samle bladene i en bunke. Herefter kan du enten smide haveaffaldet i en affaldspose eller samle det som kompost og bruge det senere i haven.

En affaldsvogn og gribetang er det perfekte makkerpar

Skal du rydde op udenfor på gangarealer eller i haven? Det kan f.eks. være, at du lige har afholdt en havefest, hvor det er gået lidt vildt for sig, så der ligger skrald over hele haven. I så fald er en affaldsvogn og en gribetang en god investering. Du er fri for at bøje dig for at tage affald op fra jorden og at løfte tunge skraldeposer med rundt. Hvis du skal fjerne affald på et større areal – f.eks. en arbejdsplads eller skole – er en gribetang og en affaldsvogn næsten obligatorisk. Ellers kan du risikere at blive fysisk overanstrengt, ligesom det tager meget længere tid at fjerne affaldet, hvis du ikke har en vogn og gribetang med dig rundt.

Sådan kan du skjule dine skraldespande

Det er nok de færreste, som synes, at en skraldespand ligefrem er en æstetisk flot tilføjelse til haven. Men med en elegant skraldespandsskjuler til haven kan du dog meget bedre skjule skraldespandene i haven, så de ikke kommer til at skæmme haven og husets udseende. I dag har vi mange skraldespande pga. affaldssortering, og derfor er det endnu mere relevant. I tilfælde af at du har flere skraldespande, bør du vælge en stor skraldespandsskjuler med plads til mange skraldespande. Du kan finde mange forskellige typer skraldespandsskjulere i forskellige farver og størrelser, der passer ind i din haves stil og udformning.

Bl.a. kan du finde skraldespandsskjulere, som du kan lukke og låse, så du ikke får stjålet dine skraldespande. Alternativt kan du købe en åben skraldespandsskjuler, hvor du hurtigt kan få dine skraldespande ind i læ for regn, vind og skadedyr. Det er i øvrigt vigtigt, at du sørger for at have dit affald dækket godt af i en skraldespand. Hvis skraldet ligger frit fremme, vil det både lugte og tiltrække skadedyr. Sørg derfor for at skabe et godt system med affaldssortering i haven, som ser pænt ud, og som lukker affaldet godt inde i nogle skraldespande.

Hvilken affaldssæk skal du vælge?

Silvan har et stort udvalg af mange forskellige affaldssække. F.eks. kan du finde gennemsigtige affaldssække, som kan bære helt op til 240 L. Det er supergodt at lægge haveaffald i denne type pose, da den er stærk og kan holde til en stor vægtbelastning. Du kan også finde helt almindelige skraldeposer, som du kan bruge i affaldsstativet i køkkenet. Affaldsposerne er typisk i størrelserne 3 L, 5 L eller 12 L, så de passer til de fleste størrelser af skraldespande. Hos Silvan har vi både skraldeposer til pedalspande og affaldsstativer samt mange andre typer af skraldespande.

Vil du gerne minimere din brug af plastik? Så kan du finde affaldssække lavet af papir. Undgå dog at putte vådt affald direkte i en affaldssæk af papir, ligesom skarpe genstand og sod også skal dækkes til. Hvis du vil prioritere en miljøvenlig affaldspose i plastik, kan du vælge en affaldssæk, som er lavet af genbrugsplast. En havesæk er også smart at bruge til at samle haveaffald sammen, da det er en sæk lavet i stærk plastik, som derfor kan genbruges flere gange. Så kan du f.eks. samle haveaffaldet og efterfølgende smide det i en kompostbunke.

Sådan laver du dit haveaffald om til kompost

Hvis du laver din egen kompost, kan du spare mange køreture til renovationspladsen og dermed CO2. Komposten kan du også genbruge til jordforbedring og gødning. Det er også en økonomisk god løsning, da du sparer penge til gødning og jordforbedring. Du kan bruge haveaffald i en kompost, men du kan også tilføje madaffald som rester fra grøntsager og frugter, kaffegrums, skaller fra æg og nødder. Du bør dog ikke putte animalske produkter i en kompost, da de kan lokke skadedyr til. Det tager ca. 1-2 år, før du kan bruge kompost til gødning og jordforbedring i din have.

Du kan finde en kompostbeholder hos Silvan. Har du mod på det, kan du også selv bygge en kompostbeholder. Det er ikke så svært, hvis du bygger en åben beholder. For at kunne lave kompost skal haveaffald kværnes til små stykker, før det kan nedbrydes til jord. Det kan du gøre nemt med en kompostkværn. Ønsker du ikke at købe en kompostkværn, kan du også leje en kompostkværn hos Silvan. Du kan finde en kompostkværn til leje i vores værktøjsudlejning. Så kan du på en miljø- og klimavenlig måde få en masse gødning og jord til haven.