Haveslanger

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du købe en haveslange?

Vandslangen er et super redskab, som du næsten ikke kan undvære, hvis du er haveejer. Det er nok en af de nemmeste og effektive måder at vande på. Det går både hurtigt og er yderst skånsomt for din krop. Du slipper for at gå med en tung vandkande og at skulle gå med den gentagende gange, for at vande dine planter. Du kan nemlig bare montere en vandslange på vandhanen og udlede vand, lige der, hvor du har brug for det. Haveslangen kan også være praktisk til rengøring af overflader udendørs i forbindelse med bilvask, vask af havemøbler eller haveredskaber osv.

Vandslangen er smart, hvis du eksempelvis skal have vand ind et sted, hvor det kan være svært at komme til med en vandkande. Det kan også være, at du skal bruge vand et sted, hvor det trængt med plads. Her er slangens diameter praktisk, da den kan smyge sig igennem de fleste smalle steder. Længden på haveslangerne gør det også muligt for dig at skylle/vaske et sted, hvor du ikke nødvendigvis kan nå op til. Vil du gøre din vanding mere effektiv, kan du købe tilbehør til haveslangen. Hos Silvan finder du både slangekoblinger, slangeholder, reguleringsstop, slangeopruller, sprøjtepistoler og havevander.

Vandslange: Hvad skal du være opmærksom på?

Haveslangen er en rigtig god hjælp, hvis du skal fylde et bassin eller en mindre pool med vand. Den kan desuden anvendes til vandlege om sommeren. Husk dog at dække vandslangen til så den ikke står i bagende sol. De helt almindelige slanger er nemlig ikke beskyttet mod solens varme. Det betyder også, at det stilleliggende vand i slangen kan blive varmt. Nogle af vandslangerne kan have UV-beskyttelse, som beskytter materialet, så det ikke bliver ødelagt. Selvom haveslangen er UV-beskyttet, skal du stadig være opmærksom på, at den ikke bager i solen. Du bør derfor være varsom med at sprøjte vand på både personer, dyr eller i havebedene. Mærk gerne efter på vandets temperatur, før du går i gang med at med at bruge den til det bestemte formål.

Hvilken haveslange skal du vælge?

Hos Silvan har vi et bredt udvalg af haveslanger. Du kan få dem i forskellige længder, der måler sig fra 15 m og op til 50 m. Derudover er der også forskellige diameter mål. De mest gængse måler ½ tommer (13 mm) eller ¾ tommer (19 mm). Du kan få den helt almindelige haveslange, som vi alle nok kender fra det klassiske grønne design. Det er en simpel slange, men klarer de fleste opgaver. Så har du ikke lyst til at bruge for mange penge på en haveslange. Vælger du denne slange, skal du dog huske at tilkøbe en slangekobling, så du kan montere den på en vandhane.

Har du en hel have, der skal vandes jævnligt, kan det godt betale sig at købe en model af god kvalitet. Skal du bruge haveslangen et sted, hvor den skal forbi hjørner og rundt om andre genstande, kan det være en god idé at købe en kraftig slange med antiknæk. På den måde sikrer du, at den ikke knækker. Du kan også finde haveslanger, der allerede har slangekobling og-/eller en sprøjtepistol. Det kan være en fordel at købe denne slags, hvis du allerede ved, at du skal bruge begge dele. På den måde er du sikker på, at slangekoblingen og sprøjtepistolen passer sammen med slangen.

Hvad er fordelene ved en flexslange og en siveslange?

Du har helt sikkert stødt på en flexslange og set, at prisen er lidt højere end en ganske almindelig haveslange. Men hvad er forskellen? Og har du behov for den? En flexslange er mere fleksibel end nogle af de andre varianter. Slangen er opbygget med tætsiddende spiraler, der gør, at den bedre kan bevæge sig. Det betyder, at du slipper for snoninger, som gør det sværere at arbejde med en lang haveslange. Du slipper også for knuder, som kan stoppe vandet fra at løbe igennem. Selvom materialet er anderledes, går det ikke udover trykket på vandet. Den holder nemlig en fast form, når vandet løber. Når du er færdig med at vande, trækker slangen sig lidt tilbage, hvilket gør den let at opbevare og håndtere efter brug. Har du et stort område, der skal vandes, eller skal du igennem snørklede veje, kan du med fordel investere i denne.

En siveslange er fordelagtigt for dig, der gerne vil vande effektivt i et område. Har du eksempelvis en køkkenhave, hvor der er flere rækker, kan det være besværligt og lidt omfattende at sikre sig, at alle planter for lige meget vand. Vandslangen har små huller systematisk placeret, så det giver en konstant og jævnt fordelt vanding. På den måde undgår du altså, at nogle vækster drukner, og andre tørrer ud. Derudover er det også vandbesparende, da du kun vander det, der skal vandes. Er slangen ikke lang nok, kan du forlænge den med et sammenkoblingssæt. Sørg for at vandslangen ligger lige, da knuder bare vil stoppe for vandtilførslen. Du kan også bruge en siveslange i forbindelse med vanding af hækken eller i drivhuset. I drivhuset er det især vigtigt, at du holder øje, så underlaget ikke bliver oversvømmet.

Sådan vedligeholder du din vandslange

Selvom du kan få vandslanger i god kvalitet, skader det aldrig at passe godt på slangen. Det behøver ikke at kræve mange ressourcer fra dig, da det er forholdsvist nemt at vedligeholde en haveslange. Et godt tip er, at sikre haveslangen ikke bliver udsat for alt for stor vægt, oven på den. Det kan nemlig give små huller eller i værste fald knække slangen helt. Det gælder selvfølgelig også eventuelt tilbehør. Det kan du undgå ved at installere en slangeholder på en væg, så den ikke ligger frit og kan køres over eller lignende. En slangeopruller kan ligeledes hjælpe med det. På den måde kan du spare plads på opbevaring

Du bør være opmærksom på, at de fleste haveslanger ikke tåler decideret frost, da det kan forsage revner indvendigt. Når vand fryser inde i slange, udvider det nemlig materialet og i nogle tilfælde, går det i stykker. Husk derfor at tømme slangen for vand efter brug, så der ikke sidder rester, der kan fryse fast inde i slangen. Du kan eventuelt hænge slangen ned af, så det sidste vand kan dryppe ud. Du kan godt vande med haveslangen, hvis der er frostgrader udenfor. Du skal dog sørge for at bruge en opvarmet slange, så vandet ikke fryser indeni.