Olielamper & fakler

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skab hygge og stemning i haven med olielamper og fakler

Der findes næppe noget mere hyggeligt og stemningsfuldt end levende ild i haven på en kølig sommeraften. Du kan f.eks. samles med din familie og vennegrupper rundt om et bålsted og få varmen derfra. En anden måde, du kan få levende lys i haven, er med fakler og olielamper. Olielamper og fakler tilføjer hygge og stemning til terrassen og haven til de sene sommeraftener. Samtidig er det en nem måde at skabe stemning med levende lys. Det tager slet ikke så lang tid at tænde en fakkel eller olielampe, og de kan holde i flere timer. I modsætning til stearinlys kan de nemlig holde sig i gang i blæsevejr.

Fakler og olielamper bruger lampeolie som brændsel. Det gør, at flammen er stor og kraftig fra fakler og olielamper. Det er i modsætning til stearinlys, som har en mindre og svagere flamme. Et stearinlys kan blive slukket af selv den mindste vind og egner sig derfor ikke til at være udendørs – medmindre det er i en lanterne. Hvis du drømmer om en have og terrasse med levende lys, er det altså oplagt at vælge olielamper eller fakler. Husk dog altid at købe ekstra lampeolie med, så du kan holde gang i flammen i lang tid. På denne måde er du sikret hygge og stemningsfyldt lys hele aftenen.

Få lys til de sene sommeraftener med fakler til haven

De lune og sene sommeraftener er helt fantastiske at opleve. Når du sidder ude om aftenen og nyder det lune vejr med et glas kold hvidvin, skal du helst også have noget levende lys at se på. Det naturlige lys fra en levende flamme kan bare noget helt unikt. Den store flamme fra en fakkel er her oplagt at placere rundt om terrassen og i haven. Havefakler er ofte lavet i bambus. Bambusfakler kommer i forskellige størrelser, så du skal vælge den havefakkel, som passer til din have. Du kan nemt placere bambusfaklerne i jorden med spyd, så du kan fylde hele haven med levende lys.

Skal du holde en havefest, f.eks. en rund fødselsdag, en konfirmation eller bare en hyggelig sommerfest? Så er det helt oplagt, at du får fat i nogle havefakler. Med havefakler kan du skabe en rigtig feststemning rundt om i haven og skabe de perfekte rammer for en fest. Hvis du gerne vil kombinere det levende lys fra havefakler med kunstigt lys, kan du også få fakler med LED. Selvom LED-lys måske ikke giver den samme hyggelige stemning som havefakler med levende lys, så kan de stadig give lys i din have og på din terrasse. Det er også praktisk, hvis du ikke lige orker at holde gang i det levende lys hele aftenen.

Olielamper udendørs passer perfekt til terrassen

Ligesom en fakkel giver en olielampe også levende lys på terrassen. I modsætning til en fakkel er en olielampe væsentligt mindre, og derfor kan du f.eks. placere den på havebordet. Den er altså lettere at flytte rundt i haven. En olielampe bliver ikke slukket af et vindstød, og derfor er den oplagt at bruge udendørs. Da den ikke bliver slukket af blæst, kan du heller ikke puste den ud, som du kan med et stearinlys. I stedet skal du slukke den med et medfølgende låg, som du skal putte på toppen af olielampen. Så får du slukket flammen på en sikker måde.

Når du skal have ild i en olielampe, skal du tilføje lampeolie. Den medfølger ikke fra starten, men du skal købe den ved siden af. Husk her at vælge en lampeolie, der giver en ren forbrænding uden lugt og røg. Det er nemlig irriterende at skulle nyde levende lys på terrassen og så være omgivet af røg og lugte. Skal du skabe den helt perfekte stemning på terrassen, så kan du med fordel tilføje udendørslyskæder. Du kan få dem i mange forskellige farver og størrelser, så din have og terrasse bliver en hel lysfest. Det giver en fantastisk stemning om aftenen.

Hvordan kan du sikkert have olielamper og fakler i haven?

Sikkerheden er meget vigtig, når du har at gøre med levende lys – også når det er i haven. Især fordi der i fakler og olielamper bliver brugt lampeolie som brændsel, der er meget brændbart. Derfor skal du huske at holde øje med faklerne og olielamperne i haven. Sørg også for, at de er i en god afstand til brændbare ting. De skal også stå stabilt, så de ikke vælter. Hvis de vælter, kan de skabe farlige situationer, da den brændbare væske vil flyde over det hele. Vinden kan hurtigt tage fat i olielamperne og faklerne, så få dem godt ned i jorden, eller placer dem et sted i læ.

Selvom det kan virke overflødigt at nævne, så skal du aldrig bruge fakler med åben ild indendørs. Det er vigtigt at understrege, da åben ild – der er beregnet til udendørsbrug – er enormt farligt at have tændt indendørs. Du bør også huske at slukke ilden, når du er færdig med at bruge haven eller terrassen. F.eks. bør du slukke olielampen på havebordet, når du går indendørs. Så er du sikker på, at der ikke opstår en farlig situation. Hvis du ellers har styr på sikkerheden, så kan fakler og olielamper give en superhyggelig stemning på terrassen.