Postkasser

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Stort udvalg af postkasser

Postkasser er førstehåndsindtrykket til mange boliger og hjem. Det er dog helt op til den enkelte, hvordan postkassen skal se ud. Er du i tvivl om, hvilke postkasser der passer bedst til netop dit hus, er der forskellige ting du kan overveje. Først og fremmest bør du tænke over stilarten og udtrykket. Der findes nemlig mange forskellige materialer og typer af postkasser. Der er både helt klassiske, firkantede postkasser, pakkepostkasser med plads til pakker og store mængder reklamer, aviser og breve, samt designpostkasser i mange forskellige materialer. Med den nye postkasselov, er der kommet flere og flere postkasser til i flot design. Derfor kan det også være svært at vælge.

Du kan få postkasser i mange forskellige materialer. Her bør du tænke på, at postkassen skal stå ude året rundt og holde i mange år. Derfor er det en god ide at vælge en postkasse i et materiale, der først og fremmest passer til stilarten på din bolig og også er let at vedligeholde – eller måske slet ikke kræver vedligeholdelse. De fleste af vores postkasser er fremstillet i stål eller aluminium. Efterfølgende er de overfladebehandlet, for at give den en bestemt farve eller overflade. Det er vigtigt at kunne se navnet på postkassen. Derfor kan du også finde postkasser med lys, så posten eller dine gæster let kan finde dit hus, selvom det er mørkt.

Der er faste regler for både størrelsen på postkasser og hvor stor brevsprækken skal være. Det er fordi der findes kuverter i forskellige størrelser. Brevindkastet i postkassen skal derfor passe til den største standardstørrelse på konvolutter.

Med en pakkepostkasse slipper du for at stå i kø på posthuset. En pakkepostkasse er den oplagte løsning til dig, der modtager mange pakker. Når du skal vælge en ny pakkepostkasse, skal du overveje hvilket behov, du har for at kunne modtage pakker. Får du pakker i ny og næ er en lille model nok at foretrække end hvis du modtager pakker flere gange om ugen. Nogle pakkepostkasser har udtag fra fronten af postkassen men andre kan åbnes på bagsiden. Dette kræver dog at du har adgang til din postkasse fra begge sider.

Sådan skal postkasser placeres

I 2010 blev det vedtaget ved lov, at postkasser fra 2012 skulle placeres ved skellet til nærmeste offentlige vej. Det gjorde, at postkasser er blevet betydeligt mere synlige og altså også en del af førstehåndsindtrykket af boligen. Den nye lov betyder, at alle helårsboliger skal have postkasser, der er placeret ved indgangen til matriklen – altså mod skællet til nærmeste offentlige vej eller privat fællesvej. Desuden skal post let kunne levers i postkassen. Det betyder at den skal være lettilgængelig og ikke må gemmes væk blandt buske, i en carport eller lignende. Det er kun hvis din hoveddør er placeret helt ud mod vejen, at du kan nøjes med en brevsprække og altså undgå postkassen.

Det er dit eget ansvar at opsætte postkassen korrekt. Bor du i lejlighed, andelsforening eller ejerforening, er det ejeren af ejendommen, der har ansvar for at jeres postkasser er sat korrekt op og du kan få leveret post.

Det er vigtigt med navn på postkassen, så alle postmodtagere kan få post. Som minimum skal efternavnet og et forbogstav til fornavn angives. Eksempelvis kan du skrive: H. Rasmussen. Du bør også sætte børns navne på postkassen og eventuelle logerende personer. Mange vælger at bruge selvklæbende bogstaver på postkassen. Så kan de skiftes ud, når eksempelvis børn flytter hjemmefra eller hvis du fraflytter boligen. Du bør løbende holde øje med at navne på postkassen er synlige og ikke er ødelagte af sol, vind og vejr.

Overholder du ikke regler for opsætning af postkasser og angivelse af navn, kan posten ikke aflevere dine breve og pakker. Fordi placeringen af postkasser er vedtaget ved lovgivning, kan du i værste fald risikere en bøde, hvis ikke den er opsat korrekt.