Postkasser

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilken postkasse skal du vælge?

Postkassen er med til at give førstehåndsindtrykket, når man ankommer til dit hjem. Derfor er det en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvordan den skal se ud, og hvor meget den skal kunne rumme. Hos Silvan finder du mange forskellige modeller, i flere forskellige farver og materialer. Du finder både den traditionelle brevkasse til breve, reklamer og mindre pakker. Men du finder også pakkepostkassen, som kan rumme større pakker, breve og reklamer. Du er altså sikker på at finde en model, der passer til både din behov og din boligs stil. Du finder naturligvis også tilhørende standere, selvklæbende bogstaver og husnumre.

Postkassen er noget af det første, man møder, når man komme til boligen. Derfor er det for mange også vigtigt, at den afspejler boligens stil. I forhold til stil og materiale er der mange forskellige valgmuligheder. Hos Silvan finder du postkasser i både de klassiske farver og materialer som sort, hvid, grå, galvaniseret og rustfri. Men du kan også finde modeller i andre farver som grøn og blå. Og naturligvis den klassiske postkasserøde. Vi har mange forskellige designs, der passer flot til det moderne, stilede hus. Men også de lidt mere finurlige og anderledes postkasser, hvis du ønsker at skille dig lidt ud på gaden.

Ud over udseendet på postkassen, er der også mere praktiske ting, som spiller ind. Du bør f.eks. tage stilling til, hvilken lås du ønsker. Du kan nemlig både få modeller med en lille cylinderlås, og nogle med Rukolås. Fordelen ved en Rukolås er, at du kan få kopieret dine nøgler dertil. På den måde kan alle i husstanden få en nøgle, og du kan altid have en ekstra liggende. Husk, at du i Silvan kan få kopieret dine Rukonøgler, både til postkassen og til hoveddøren i vores nøgleservice. Der findes naturligvis også nogle regler for størrelsen på postkasser. For forskellige typer, findes forskellige minimumsmål. I Silvan forhandler vi postkasser fra det kendte mærke Allux. Og alle modellerne i vores sortiment, lever op til kravene for minimumsmål. Du kan derfor med ro i maven vælge den, du synes bedst om.

Få leveret dine pakker til døren

Rigtig mange af os bestiller efterhånden en hel del ting på internettet. Det betyder også, at vi får leveret flere og flere pakker. Pakkerne bliver som oftest leveret i arbejdstiden, hvor de fleste ikke er hjemme til at tage imod dem. Du skal derfor oftest gå til nærmeste pakkeboks eller posthus, for at få pakken udleveret. Men det behøver ikke være sådan. Med en pakkepostkasse kan du nemlig få leveret dine pakker lige til døren – eller i hvert fald til skel, hvor postkassen skal placeres.

Pakkepostkasserne kommer også i flere størrelser og designs. Hvilken du skal vælge, afhænger naturligvis af den gængse størrelse, på de pakker, du får leveret. Nogle modeller har udtag fra fronten, imens andre kan åbnes fra bagsiden. Her er det naturligvis vigtigt, at den er placeret således, at der er adgang fra begge sider.

Hvordan skal postkassen placeres?

I 2010 blev det vedtaget ved lov, at alle postkasser fra og med 2012 skulle placeres ved skellet til den nærmeste offentlige vej. Den skal altså placeres sådan, at breve og pakker let og ubesværet kan blive afleveret direkte fra den offentlige adgangsvej. Den må altså ikke gemmes væk blandt buske, i en carport eller lignende. Derudover skal den placeres sådan, at afstanden fra selve åbningens underkant og ned til underlaget er minimum 100 cm og maksimum 120 cm. Som boligejer er det dit ansvar, at den sidder korrekt. Hvis du bor i lejlighed eller etageejendom, er det ejendommens ejer, der har ansvaret. Hvis reglerne ikke overholdes, kan dit postbud nægte at aflevere dine breve og pakker. Så skal du som oftest selv afhente dem på posthuset. Men du kan også risikere, at det bliver sendt retur til afsender.

Der findes flere måder at fastmontere din postkasse. Den mest klassiske måde, er ved at montere den på en stander. De fås også i flere forskellige designs, i flere farver og materialer. Alle Allux standere passer til alle Allux postkasser. Du kan altså vælge præcis den, du synes passer bedst til dit hjem. Du kan naturligvis også montere den på et eksisterende hegn, på stolper eller andet. Så længe den er placeret ved skel. Hvis du har en pakkepostkasse, findes der også en monteringsfod dertil. Den kan du grave eller støbe ned i jorden, så den står godt fast. Så er dine pakker og breve godt sikret.

Regler, du skal være opmærksom på

Som sagt, lever alle postkasser i vores sortiment op til størrelseskravene. Men, der er flere regler, der skal være styr på med hensyn til postkassen. Det er f.eks. lovpligtigt, at der er monteret en lås. Du bør nemlig altid sikre, at andre ikke kan få fingre i dine personlige breve. Derudover er der nogle regler for, hvordan navne skal opgives på postkassen eller et navneskilt. Tommelfingerreglen hedder, jo mere information jo bedre. Jo tydeligere navne er markeret, jo mindre risiko er der forkert levering. Du skal som minimum angive forbogstaver og efternavn på beboerne. Det er f.eks. helt fint at skrive H. Hansen. Derudover bør du også angive navn på eventuelle børn eller logerende.

Der er flere måder du kan angive navne på din postkasse. Du kan f.eks. bruge et klassisk navneskilt. Eller du kan skrive det direkte på brevkassen med selvklæbende bogstaver. De fås i både sort og hvid. Så du kan vælge dem, der er mest synlige på din brevkasse. Det er også altid en god idé at sætte husnummer på, så det er tydeligt for både buddet og dine gæster. Sørg for løbende at tjekke, at bogstaver og tal sidder ordentligt fast. Hold også øje med, at de stadig er tydelige og ikke helt bleget af solen.

Gode råd og tips omkring din post

Selvom det måske er ved at være småt med det at modtage post, kan der stadig være nogle ting, der er lidt svære at finde hoved og hale i. Det kan f.eks. være svært at finde de røde postkasser, der før i tiden hang på hvert et gadehjørne. For det sker jo, at der skal sendes et brev eller måske nogle julekort. Og hvis du ikke bor lige i nærheden af et posthus, er det rart bare at kunne smide det i de offentlige postkasser. Men hvordan finder du dem? På PostNords hjemmeside, kan du indtaste dit postnummer, og finde den nærmeste offentlige postkasse. Det er noget lettere, end at gå stræde op og stræde ned, for at lede efter den.

En anden ting, som mange efterhånden tyer til, er Reklamer nej tak-ordningen. Hos FK-distribution, kan du udfylde en formular, hvor du frabeder dig reklamer. Det er ganske simpelt, og så sparer du det papir, hvis du alligevel ikke læser reklamerne. Den nye postlov, der trådte i kraft i 2012, har naturligvis gjort buddenes arbejde lettere og hurtigere. Men for nogle, kan det måske være et problem at nå ud til skel for at hente breve. Hvis du er gangbesværet eller handicappet, er det muligt at få levering helt til døren. Hvis det er tilfældet, skal du henvende dig til din kommune. De er dem der skal indsende en dispensation til PostNord, så du kan omgå de almindelige regler.