Presenninger

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan finder du den helt rette presenning

Der kan være mange grunde til, at du får brug for en presenning. Det kan være på grund af vejret, en flytning, renovering eller lignende. Uanset grunden, finder du den helt rette i Silvan. Vi har nemlig presenninger i mange forskellige størrelser og i mange prisklasser. Så du kan sagtens finde en til engangsbrug, der ikke koster særlig meget. Her er kvaliteten naturligvis ikke den stærkeste, men den er ideel til en tur på festival eller lignende, hvor du måske ikke forventer at få den med hjem igen. Eller, hvis du blot skal afdække nogle kasser i kælderen over en kortere periode.

Hvis du derimod har brug for at afdække noget af værdi, som f.eks. en motorcykel, er det en god idé at investere i en kraftigere type. Her kan du med fordel bruge en armeret presenning. Det er en ekstra kraftig presenning, der har forstærkede hjørner. Derudover har den en dobbeltsvejset kantforstærkning og har ekstra armering igennem hele dugen. Den har også stærke aluminiums sejlringe for hver meter, så du let kan binde den fast og sikre den. Den fås også i flere forskellige størrelser, så du er sikker på at kunne finde en, der passer til det du skal have afdækket.

Tilbehør til din presenning

Når du først får brug for en presenning, får du typisk også brug for noget tilbehør. Det er som oftest nødvendigt at sikre den ved at binde eller spænde den fast. Det kan du f.eks. gøre med noget stærkt reb. Vi har mange forskellige slags reb, der er gode til fastbinding af presenninger og lignende. I nogle tilfælde kan det også være praktisk med et elastikreb. På den måde kan du sikre dig, at presenningen holder tæt ind imod det, du nu vil afdække. Du kan også med fordel bruge et spændebånd eller en strop til at fastgøre den omkring forskellige materialer.

Sådan afdækker du i alt slags vejr

Skal du beskytte dine ting mod vind og vejr, kan du med fordel overdække dem med en presenning. De er ideelle til afdækning mod både vand, sne og sol. Det er en meget let og hurtig måde at sikre sine ting, især, hvis de står ude. Mange bruger som oftest en presenning til at afdække mod vand. Men det er også oplagt at bruge den til at skærme for solen. Rigtig mange ting kan have hårdt ved at klare en hel sommer under bagende sol. Det fører ofte til falmende farver og kan også være med til at forringe levetiden.

Det sker også ofte, at det blæser kraftigt i Danmark. Men her kan en presenning også sagtens være med. Langt de fleste er udstyret med huller langs kanten, så du let kan binde den fast med reb eller lignende. Derudover beskytter den naturligvis også mod skidt og snavs, så du kan spare noget rengøring.

Hvad kan du ellers bruge presenningen til?

Hvis du tænker på brugen af en presenning, tænker de fleste nok afdækning. Og, det er da også en af de ting, den er bedst til. Den er ideel til afdækning af forskellige ting i haven som havemøbler, brænde eller grillen. Du kan også tage den med på camping som en ekstra sikring til teltet, hvis det skulle regne. Den kan dog også med fordel bruges indendørs, hvis du f.eks. har nogle flyttekasser eller andet indbo, som skal opmagasineres. Eller hvis du skal bygge om og gerne vil afdække for støv og snavs. Du kan derudover også bruge en presenning til traileren, hvis du skal have kørt haveaffald på genbrugspladsen. Så kan du let sørge for, at det ikke blæser af traileren undervejs. Spænd det blot fast med reb eller elastik, så kan du køre sikkert med dit affald.

Men ud over de mest almindelige anvendelsesmetoder, kan en presenning altså bruges til rigtig meget mere, hvis du bare er lidt kreativ. Den er f.eks. rigtig god som en hurtig løsning på en varm sommerdag. Den kan nemlig med fordel anvendes som et solsejl i haven, så hele familien kan søge lidt skygge, når solen er stærkest. Derudover er den også glimrende som glidebane i haven. Spred presenningen ud på græsset, fastgør den til jorden med nogle pløkker og hæld så nogle spande sæbevand ud over. Så er du og familien klar til flere timers sjov i haven, med jeres helt egen glidebane.

Sådan holder din presenning længst

Selvom vores presenninger er robuste og modstandsdygtige, holder de stadig bedst, hvis du behandler dem rigtigt. De kan hurtigt blive våde og beskidte, når du bruger dem i haven. Det kan den som sådan sagtens holde til, men du kan risikere, at den bliver jordslået. Og de fleste vil nok ikke synes om at afdække deres ting med en snavset presenning. Derfor er det en rigtig god idé at rengøre den fra tid til anden. Det kan du gøre ret simpelt, ved at brede den ud på græsplænen og spule den på hver side med en vandslange. Du kan eventuelt slå en pløk igennem ringene i hjørnerne, så har du lidt bedre styr på den, hvis det blæser.

Efter rengøringen skal du være opmærksom på, at presenningen helst skal være helt tør, inden du pakker den sammen. Hvis den stadig er våd, risikerer du, som sagt, at den bliver jordslået. En let måde at tørre den på, er at hænge den op over en tørresnor eller nogle havestole, så den kan få luft til både over- og undersiden. Når den er helt tør, kan du så let folde den sammen. Hvis du folder den rigtigt sammen, behøver den ikke fylde meget, så kan du let få plads til den i skuret eller kælderen. Skulle du alligevel opleve, at din presenning er blevet muggen eller jordslået, kan du med fordel rengøre den med noget Rodalon.