Regnmålere, vejrstationer & termometre

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hold øje med vejret med regnmålere, vejrstationer og termometre

Kan du godt lide at holde øje med vejret? Så er det en supergod idé at få både regnmåler, vejrstation og termometer til hjemmet. Med alle disse tre former for tilbehør kan du følge med i alle aspekter af vejr, temperatur og nedbør. Især som haveejer er det rart at kunne følge med i vejrudviklingen. Så kan du følge med i, hvornår du kan sætte dine havemøbler frem på terrassen, når temperaturen er behagelig nok. Du kan også finde ud af, om haven trænger til vand, eller om den har fået nok med nedbør efter sidste regnskyl.

Selvom du kan bruge diverse hjemmesider og mobilapps til at følge med i vejret, er det stadig rart at kunne se temperaturen hos lige akkurat dig. Tilbehør som regnmålere, vejrstationer og termometre er derfor et perfekt supplement til de mere avancerede digitale vejrprogrammer. Du kan også hurtigt se den aktuelle temperatur både indendørs og udendørs, ligesom du kan følge med i nedbørsmængden. Det er især praktisk, hvis det er koldt, og du vil finde ud af, om temperaturen er under frysepunktet. Så ved du, hvad du er forberedt på, før du skal køre på arbejde eller skole i bilen eller på cyklen.

Hvad kan du bruge en vejrstation til?

En vejrstation er en form for avanceret, digitalt termometer. Mens du på et termometer typisk kun kan se temperaturen, kan du på en vejrstation se både det aktuelle vejr, temperaturen indendørs og udendørs, luftfugtighed samt mange andre funktioner. Du kan altså se langt flere detaljer, end du kan på et normalt termometer. Hvis du derfor gerne vil vide lidt mere om vejret, før du begiver dig udendørs, så er en vejrstation en smart løsning. Du kan desuden også holde øje med indeklimaet ved at undersøge luftfugtigheden i hjemmet med vejrstationen. Luftfugtigheden i hjemmet bør ligge et sted mellem 40% og 60% for at være sund.

Mange vejrstationer har også ekstra funktioner som radiostyret ur og kalender. Desuden har flere også alarm. Det er smart, da du i så fald også kan bruge vejrstationen til planlægning og til at vække dig om morgenen. På denne måde kan du også lige fra morgenstunden få et overblik over temperaturen og vejret udendørs. Det hjælper dig til bedre at kunne planlægge, hvilket tøj du skal have på fra morgenstunden. Så er du også fri for at blive overrasket af koldt og dårligt vejr, når du skal skynde dig på arbejde eller i skole på cyklen eller gåben.

Hvilket termometer skal du vælge?

Du kan finde mange forskellige termometre hos Silvan. Grundlæggende er der tre typer termometre i vores sortiment: indendørs-, udendørs- og køleskabstermometer. Hvis du har brug for at måle temperaturen inde i hjemmet, så skal du have fat i et indendørstermometer. At kende temperaturen i hjemmet kan hjælpe til at spare på varmeregningen. Derudover er der også flere forskellige typer udendørstermometre. F.eks. kan du finde et termometer, som du kan hænge på vinduet, så du hurtigt kan se temperaturen udenfor. Du kan også finde termometre, som du kan hænge på en mur, så du kan se temperaturen, når du er udenfor. Er du på udkig efter et termometer til drivhuset, kan du finde det i vores drivhustilbehør.

Det er vigtigt, at du placerer termometret det rigtige sted udendørs, så du kan få den korrekte temperatur. Bl.a. skal du undgå at placere den i solen, da du i så fald ikke måler luftens temperatur, men i stedet selve termometrets temperatur. I stedet skal du have den i ca. 2 meters højde i skygge, hvor der er godt med luft. Det vil sige, at du ikke skal hænge det et sted, hvor der kommer kunstig varme – f.eks. fra asfalt eller et varmt tag. På denne måde kan du måle temperaturen i luften præcist og korrekt.

Sådan bruger du en regnmåler

Hvis du godt kan lide at følge med i regnmængden i din have, bør du anskaffe dig en regnmåler. Med en regnmåler kan du se, hvor meget regn der er faldet. Den måler typisk fra 0-40 mm. En regnmåler har en cylinderform i plast, der står på et stativ. Her vil den opsamle regnvandet, så du ret præcist kan se regnmængden i din have. Det giver dig mulighed for at holde øje med, om haven har behov for vand, eller om der er faldet nok regn. Vær dog opmærksom på, at det er svært at få et helt præcist tal på regnmængden.

Men hvor skal regnmåleren så stå i haven? Først og fremmest skal regnmåleren stå frit i haven og ikke være i læ. Står den under et træ, vil det mest af regnen blive fanget af træet, så du ikke rigtigt kan se den korrekte regnmængde. Regnmåleren skal være ca. 1 m over jorden, og den skal stå lodret. Toppen – altså selve regnmåleren – skal stå vandret. Du behøver i øvrigt ikke at placere måleren i skygge, da solmængden i Danmark ikke er stor nok til at fordampe særligt meget regnvand. Fjern også evt. nedfaldne blade fra måleren, da det kan påvirke mængden af regnvand i beholderen.