Regnmålere, vejrstationer & termometre

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Vær altid opdateret på det danske vejr

I Danmark er vejret noget af det vi taler mest om. Derfor kan det også være interessant at følge med i, hvordan det arter sig. Med vejrstationer, termometre og regnmålere kan du blive din helt egen meteorolog. Vi har både klassiske, manuelle termometre til både indendørs og udendørs brug. Vi har naturligvis også et køleskabstermometer, så du kan sikre dig, at køleskabet har den rigtige temperatur. I vores sortiment finder du også trådløse vejrstationer, både med og uden WiFi og app. En regnmåler er også uundværlig, hvis du gerne vil følge med i mængden af nedbør, der falder i din have. Der er altså rig mulighed for at blive klog det ustadige, danske vejr med udstyr fra Silvan.

Hvad er en vejrstation?

Alle kender det traditionelle termometer, der kan fortælle hvor høj eller lav temperaturen er. Så hvad er en vejrstation helt præcist, og hvad kan den? En vejrstation er den moderne, intelligente og digitale udgave af et termometer. Den kan meget præcist fortælle dig om vejret lige nu og i den kommende tid. Du kan også få informationer om vind, vindretning eller hvornår solen står op og går ned. Den kan også give dig løbende meldinger, så du ikke behøver holde øje med vejrudsigten i tv eller radioen. Det er ikke kun udendørs temperaturer der kan måles. Ofte kan den også fortælle dig om både temperaturen og luftfugtigheden indendørs.

Med en vejrstation har du altså også muligheden for at finde ud af, om indeklimaet i dit hjem er som det skal være. Nogle vejrstationer kan tilkobles WiFi og arbejde sammen med en app på din telefon. På den måde har du altid informationerne ved hånden, uanset hvor du er. Ved trådløse vejrstationer får du en praktisk lille LCD-skærm med, som du f.eks. kan hænge på væggen i køkkenet eller have stående på natbordet ved sengen. Nogle modeller kan nemlig også fungere som vækkeur med snooz-funktion og det hele, hvis du har lidt svært ved at komme ud af fjerene om morgenen. En vejrstation kan altså rigtig mange ting ud over at fortælle dig om temperaturen.

Din personlige meteorolog

En vejrstation fungerer som din helt egen personlige meteorolog. Den giver dig hver dag en udførlig vejrudsigt, som du kan planlægge din dag efter. Den kan f.eks. lette beslutningen om, om du skal tage cyklen, bilen eller bare gå i skole eller på arbejde. Hvis du er praktisk anlagt, kan du også se på prognosen, hvordan vejret bliver næste dag. Så kan du allerede aftenen inden planlægge dit outfit. Og hvis du vælger en vejrstation til WiFi og app, kan du altid have din personlige, lokale meteorolog med i lommen, uanset hvor i verden du er.

Vejrstation eller termometer – hvad skal du vælge?

I Silvan finder du både forskellige vejrstationer og termometre. Hvilken slags du skal vælge, afhænger naturligvis af, hvilke informationer du gerne vil have. Hvis du blot har brug for at kende temperaturen ude i skuret. Eller lige vil se, hvad temperaturen siger, når du tager afsted om morgenen, så kan du klare dig med et helt almindeligt, manuelt termometer. Vi har f.eks. et termometer, det kan monteres udenfor på husmuren, ved siden af et vindue. Det er monteret på en bøjle, så det vender ind mod vinduet, så du kan se temperaturen indefra. Så ved du hurtigt, om du skal tage den tynde eller tykke jakke på fra morgenstunden.

Hvis du derimod gerne vil vide både hvad temperaturen er, hvor meget vind der er og hvor den kommer fra, så er det en vejrstation du skal have fat i. Det kan være utrolig brugbart, hvis du f.eks. cykler eller på anden måde motionerer udendørs. Her er det rart at kende vindstyrke og -retning, så du kan planlægge din sport bedst muligt. Med en vejrstation får du også en prognose for resten af dagen og de kommende dage, så du kan planlægge, hvilke dage du skal i haven og hvilke dage, der egner sig bedst til indendørs hygge.

Hvorfor vælge en regnmåler?

Hvis du bor i lejlighed uden have, altan eller lignende, så har du måske ikke særlig meget brug for at vide, hvor meget nedbør, der er kommet. Men hvis du derimod har en have med mange planter eller køkkenhave, er det meget brugbart at vide, hvor meget regn, der er faldet. Planter og afgrøder har nemlig brug for vand. Men det er også vigtigt, at de ikke får for meget vand. Det er derfor godt at vide, om der er kommet tilstrækkeligt med regn, eller om du selv skal ud at vande i haven. Derudover kan det også bare være underholdende at følge med i, hvor meget vand, der kommer helt lokalt.