Skraldespandsskjulere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du købe en skraldespandsskjuler?

Synes du, at affaldscontainere er knap så kønne? Indendørs skraldespande kan fås i flere forskellige udgaver og stilrene designs. Desværre har den udendørs udgave ikke haft samme udvikling. Oftest er skraldespandene udlånt af din kommune, som af gode grunde ikke har design som højeste prioritet. Det har vi dog en løsning på. I vores sortiment finder du nemlig skraldespandsskjulere der, som navnet antyder, skjuler skraldespandene. På den måde slipper du for at kigge på kedelige affaldscontainere og affaldssække. Skraldespandsskjulere kan også hjælpe med at holde styr på skraldespandene, når der er kraftig vind. Væggene på skjuleren sørger nemlig for at skærme for vinden, og du undgår at skraldespanden og indholdet bliver spredt ud over det hele

Kært barn har mange navne, og du vil sikkert opdage at andre kalder skraldespandsskjuleren for renovationsskjuler. Og der er faktisk ikke en forskel, ud over at skjulerne bliver brugt i to forskellige anledninger. De har nemlig det samme formål - at skjule og afskærme for dit affald. Er du i gang med et renoveringsprojekt i huset eller i haven, kan det være smart at skjule renoveringsaffald, haveaffald og lignende. På den måde kan det stadig se pænt ud udenfor. Afskærmningen vil også kunne forhindre at noget af affaldet flyver væk eller vælter. Du kan selvfølgelig også sætte affaldet ved siden af din skraldespand. Det kan især være praktisk, hvis noget af affaldet ikke må komme i de almindelige containere.

Hvilken skraldespandsskjuler skal du vælge?

De fleste skraldespandsskjulere har plads til to skraldespande. Det kommer dog an på størrelserne på selve skjuleren og skraldespandene. Derfor er det en god idé at tage mål på skraldespandene, inden du køber en skjuler. Vælger du en skraldespandsskjuler til haven, kan det være en fordel at vælge et materiale, der passer ind i omgivelserne. Men det er ikke begrænset til at være i et bestemt materiale – I sidste ende handler det om smag og behag. Du skal måske tage højde for, om skraldespandsskjulerens vægge skal være fuldstændig lukket. Eller om de skal være i et design med luft imellem materialet. Er dit formål at finde en renovationsskjuler, kan det være en god idé at vælge en udgave, hvor småt affald ikke har mulighed for at blæse ud af huller.

Ved du allerede, at den skal stå i mange år, kan du eksempelvis vælge en skjuler i galvaniseret stål. Det er et hårdført materiale, der kan klare vind og vejr. Du få dem i flotte og elegante stål espalier design. De passer godt ind i haven eller ude foran huset. Har du i forvejen hegn, havemøbler eller andre genstande i komposit, kan du med fordel vælge en skraldespandsskjuler i dette materiale. I Silvan kan du få kompositskjulere i en flot skifergrå farve og med en træstruktureret overflade. Er du mere til naturmaterialerne, kan du vælge imellem rødgran eller fyr. Træmaterialer står rigtig flot i både haven og foran huset. Du kan få helt dækkede vægge eller vægge med en smule luft i mellem. Du kan med fordel anvende dem som skraldespandsskjuler eller til at skjule renovationsaffald. Vær opmærksom på at træmaterialer som udgangspunkt skal behandles med træolie.

Hvor må du placere din skraldespandsskjuler?

Når du opsætter en skraldespandsskjuler, er der nogle forhold, du bør være opmærksom på. Først og fremmest er det en god idé at rådføre dig med din kommune, da de kan have forskellige regler. Vi kan dog med sikkerhed sige, at din skraldespandsskjuler skal stå inde på din egen grund. Har du den placeret i haven, er der ikke nogen særlige regler, du skal følge, udover at det ikke bør være til gene for naboer. Anvender du den til at skjule affaldscontainere, der skal hentes af kommunen, bør du som udgangspunkt sørge for at have god plads inden i selve skjuleren. På den måde gør du det let for kommunens skraldemænd at manøvre skraldespandene. Derudover skal der selvfølgelig være plads nok til, at de kan komme til skraldespandsskjuleren. Du bør også tjekke om placeringen af skjuleren ikke overskrider arbejdstilsynets regler vedrørende arbejdspladsen for skraldemænd.

Har du låg på din skraldespandsskjuler, skal du sørge for at lågen står åbent på tømningstidspunktet. Lågen bør derudover være i stand til at stå åben uden hjælp. Det vil sige, at der skal være en krog eller anden løsning, som holder på lågen, så den står åben af sig selv. Har du normalt lås på lågen, skal du selvfølgelig sørge for at låse op på tømningsdagen. Derudover kan der være specifikke krav til mål i forhold til afstand til væg og skraldespand samt frihøjden. Det er en god idé at tænke forud med hensyn til placeringen. I fremtiden kan der nemlig komme flere affaldscontainer til i forbindelse med sortering. Vælg et sted hvor der er plads til at tilføje flere skraldespandsskjulere, hvis det bliver nødvendigt.

Sådan bygger du din egen skraldespandsskjuler

Som udgangspunkt er der plads til to spande i en skraldespandskjuler. Der findes dog også udgaver, der kan rumme 3 affaldscontainere. Men, hvis du har brug for plads til flere spande, eller vil have en løsning med særlige mål, kan du også sagtens bygge dit eget renovationsskjul. Det kan du eksempelvis gøre med systemhegn fra PLUS eller med trykimprægnerede brædder i klinkprofil. På den måde kan du lave et hjemmelavet renovationsskjul, der passer til netop dit behov. Og du er naturligvis altid velkommen til at besøge din lokale Silvan for at søge hjælp og vejledning omkring materialer, mål og lignende.

Har du hænderne godt skruet på, kan du selvfølgelig også bygge din egen skraldespandsskjuler fra bunden. Det vigtige er, at du vælger et materiale, der er robust nok. Det skal kunne tåle vejrforholdene samt at få nogle slag i de blæsende perioder. Det kan også være du allerede ligger inde med rester af hegn. Du kan også vælge at bruge trærester eller rester af andet materiale. Du bør for og-/ eller efterbehandle træet, hvis det ikke allerede har fået en behandling. Husk, at du stadig skal overholde de forskellige regler om størrelse og placering af skraldespandskjulere. Det er derfor en god idé at undersøge, hvad der gælder i din kommune, før du går i gang med dit byggeprojekt.