Slangekoblinger

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilken slangekobling skal du vælge?

Hvilken slangekobling du skal vælge, handler om, hvad du skal bruge den til. Helt generelt kan du bruge en slangekobling til at koble vandslanger med hinanden og vandslanger til en vandhane eller tilbehør som en sprøjtepistol . Dermed kan du både forlænge vandslangen ved at koble to slanger til hinanden med et mellemled og få flere slanger koblet til hanen med en slangekobling med flere udløb. En slangekobling gør altså, at du kan udnytte din vandslange til mange flere formål. F.eks. ved at koble den til en have- eller vippevander. En slangekobling gør også, at du meget nemmere kan koble den til de forskellige former for tilbehør.

Noget andet du skal være opmærksom på, når du skal vælge en slangekobling, er, om den har stop eller ej. At en slangekobling har stop betyder, at du kan styre selve vandtilstrømningen. Det er smart, da du i så fald er fri for, at der strømmer vand ud af slangen, når du ikke bruger den. Du kan også vælge en slangekobling med reguleringsstop, hvor du selv kan regulere vandtilstrømningen fra vandslangen med en ventil. Hold i øvrigt også øje med, om koblingen er frostsikret, så du ikke risikerer, at koblingen fryser til is om vinteren.

Hvorfor skal du have en hanekobling?

En hanekobling er helt essentiel for, at du kan tilkoble haveslangen til vandhanen. Derfor skal du altid have en hanekobling, når du køber en haveslange. Hanekoblingen gør også, at du får en vandtæt forbindelse mellem haveslangen og hanen. Du kan finde hanekoblinger i mange forskellige typer i Silvan og både i plastik og metal. Når du ikke bruger vandslangen, kan du bare lade hanekoblingen blive på, da du stadig kan bruge den som en almindelig vandhane. En hanekobling giver dig derfor bare mange flere muligheder med din vandhane, hvis du har en vandslange med slangekobling.

Vil du gerne have flere haveslanger tilkoblet på vandhanen samtidig? Så skal du vælge en hanekobling med 2 udløb. Med 2 udløb kan du koble flere vandslanger til vandhanen, så du f.eks. både kan bruge en vippevander og vandslange på samme tid. Typisk er der også vandingslåse på hanekoblingerne med 2 udtag, så du kan slukke den ene af udtagene, hvis du ikke bruger den. Det gør, at du kan spare vand, og at du ikke hele tiden behøver at koble slange ud fra hanen. Hanekoblingerne kan få forskellige adaptere, så du kan bruge forskellige slangekoblinger på 3/4” og 1/2”.

Sådan tilslutter du en slangekobling og hanekobling

At tilslutte en slangekobling og hanekobling er ikke særligt svært. Det burde derfor være en overkommelig opgave for dig at tilslutte disse. Hanekoblingen tilslutter du ganske enkelt ved at skrue den fast til tappen på vandhanen udendørs, ligesom du normalt skruer et låg på et glas. Nogenlunde på samme måde monterer du slangekoblingen til vandslangen. Her skal du dog typisk skrue hovedet af slangekoblingen og efterfølgende putte slangen ind i koblingen. Herefter kan du skrue den helt fast med skruehovedet. Det er dog forskelligt fra model til model, hvordan slangekoblingen og hanekoblingen skal monteres, så følg vejledningen til det enkelte produkt.

Slangekoblinger er et helt nødvendigt tilbehør for at kunne tilkoble slangen til vandhanen og andet tilbehør. Når du har monteret slangekoblingerne til vandslangen, kan du købe tilbehør som vippevander og sprøjtepistol. Fordelen ved at have slangekoblinger er netop, at du meget nemt kan koble vandslangen til vippevanderen og sprøjtepistolen. Noget andet tilbehør, som du med fordel kan overveje, er en slangeopruller. Med en slangeopruller kan du opbevare slangen i læ, så den ikke bliver slidt i vind og vejr. Du kan også spare plads i redskabsskuret, når slangen ikke flyder i hjørnet, hvis den er samlet i slangeoprulleren.

Udnyt regnvandet med en hane til regnvandstønde

Hvis du har en regnvandstønde, er det supersmart, hvis du også har en hane til den. En hane til en regnvandstønde gør nemlig, at du kan udnytte dit regnvand meget nemmere. Regnvand gør, at du sparer på vandet, hvilket både er godt for din vandregning og miljøet. Nogle haner til regnvandstønder har et gevind, så du kan montere en hanekobling på den. Herefter kan du tilkoble haveslangen med en slangekobling, så du kan komme i gang med at vande haven med det næringsrige regnvand. Alternativt kan du bruge en vandkande til at vande haven.

Har du ikke en regnvandstønde, kan du finde flere forskellige i Silvan. Langt de fleste af regnvandstønderne har i forvejen monteret en hane. Du kan finde regnvandstønder i forskellige størrelser, som veksler mellem ca. 200 – 300 l. Regnvandstønden kan du så tilslutte til dit nedløbsrør, så du kan få alt det gode regnvand fra tagrenderne. Husk her et solidt underlag til tønden og et startsæt til regnvandstønder. Når du har fået alt dette, kan du blive klar til at få en hanekobling på regnvandstønden, så du kan bruge den til at vande haven med haveslangen.