Slangeopruller

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Få styr på haveslangen med en slangeopruller

En slangeopruller giver dig mulighed for at få styr på din haveslange. Så er du fri for, at haveslangen ligger og fylder i dit skur, haverum eller værksted. Da en haveslange ofte er ret lang, kan det være svært at vide, hvor du skal placere den, uden at den fylder for meget. Slangeoprulleren kan simpelt og smart oprulle og opbevare din haveslange. Dermed behøver du ikke længere at rydde op i hjørnet af dit haveskur for at få plads til din haveslange der. Du er også fri for, at din haveslange slår knuder og bliver stiv og genstridig.

Ud over at være en god mulighed for at opbevare din haveslange er en slangeopruller også med til at forlænge levetiden på din haveslange. En slangeopruller kan f.eks. opbevare haveslangen i en lukket kasse, så haveslangen udsættes for væsentlig mindre slitage og frost. Du beskytter også haveslangen imod buk og bøj, som slider på haveslangen. Du får dermed gavn af din haveslange i længere tid, hvis du anskaffer dig en slangeopruller. Så risikerer du heller ikke, at din haveslange får huller og knuder, så du ikke kan vande dine blomster og planter, når det er forår og sommer.

En væghængt slangeopruller er smart og pladsbesparende

En af de mest populære slangeoprullere er en væghængt slangeopruller. En væghængt slangeopruller skal monteres på en væg (deraf navnet). Det kan f.eks. være en væg i dit haveskur eller værksted. Det skal helst være i nærheden af din have, så haveslangen kan nå havebedene og græsplænen. Ofte vil en væghængt slangeopruller komme med en indbygget haveslange. Du skal derfor bare tilslutte slangen til din vandforsyning, og så er du klar til at vande din have. Du skal bare trække i slange, når du skal bruge den. Smart og enkelt. Så er du også fri for at fylde en vandkande, når haven trænger til vand.

Når du skal vælge en placering til den væghængte slangeopruller, skal du sørge for, at det ikke er et sted med frost. Ellers kan vandet i din slange nemlig risikere at fryse til is, og det er ikke godt for slangen. Du skal også hænge den et sted, hvor der er umiddelbar adgang til vandtilkobling. Ellers er en slangeopruller en supersmart løsning. Det er godt for haveslangen, at den er i en væghængt slangeopruller, så du behøver ikke at vedligeholde den så meget. En væghængt slangeopruller er altså løsningen for dig, som gerne vil have styr på din haveslange og hurtig adgang til vanding.

Bliv fri for oprulningen med en automatisk slangeopruller

Der findes to måder at oprulle en haveslange på: manuel oprulning og automatisk oprulning. Med en manuel slangeopruller skal du selv oprulle haveslangen med et håndtag. Det kræver altså, at du selv bruger nogle kræfter til at rulle den op. Afhængigt af størrelsen og længden på haveslangen kan det godt være en lidt hård opgave. Hvis du gerne vil bruge færre kræfter på at oprulle slangen, er en automatisk slangeopruller løsningen. Den opruller helt automatisk din haveslange, når du er færdig med at bruge den. Du behøver derfor slet ikke at tænke på oprulningen af haveslangen med en automatisk slangeopruller.

En automatisk slangeopruller kommer i langt de fleste tilfælde som en væghængt slangeopruller. Den er derfor fastmonteret til en væg, hvilket også gøre den nemmere at trække i. De automatiske slangeoprullere er også normalt svingbare, så de bevæger sig i den retning, som du trækker dem i. Det gør dem enklere at have med at gøre. Det er også langt bedre for din haveslange, da den ikke bøjer og strækker sig for meget. Automatiske slangeoprullere kommer i flere forskellige længder, så du skal finde den, som passer til din haves størrelse og udformning.

Hvorfor skal du vælge en slangevogn?

Ofte er det nødvendigt med en meget lang haveslange, især hvis du har en stor have. Det kan også være, at du gerne vil transportere din haveslange til andre steder – f.eks. haven i sommerhuset eller kolonihaven. I de her tilfælde er en slangevogn helt oplagt. Det smarte ved en slangevogn er, at du kan trække haveslangen over en lang afstand, uden at den helt kommer ud af kontrol. Når du er færdig med at vande haven, kan du også nemt rulle haveslangen sammen på slangevognen. Herefter kan du køre den tilbage til haveskuret i læ for vind og vejr.

Slangevogne kommer i forskellige udgaver. Du kan vælge en slangevogn, der kommer uden haveslange, hvor du selv skal tilslutte den. Alternativt kan du vælge et sæt, hvor der medfølger en haveslange til slangevognen. Hvis du i forvejen har en haveslange, så er det oplagt at købe en slangevogn uden haveslange. Husk her, at du skal tilslutte en haveslange til både slangevognen og vandforsyning. Hvis du derimod alligevel skal investere i både en haveslange og en slangevogn, så er det oplagt at få et samlet sæt. En slangevogn har i øvrigt en manuel oprulning, hvor du skal rulle haveslangen sammen med et håndtag.