Sprøjtepistoler

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad kan du bruge en sprøjtepistol til?

En sprøjtepistol gør din vanding af haven til en leg. Med en sprøjtepistol er du fri for at fylde vandkanden op gentagne gange, når du skal vande planter og blomster rundt om i haven. Du kan nemlig bare tilslutte sprøjtepistolen til haveslangen, og så er du klar til vande haven. Det er altså meget nemmere at vande store overflader, når du har en sprøjtepistol. Det kan f.eks. være, hvis du skal vande græsplænen. Da en sprøjtepistol kan indstilles til forskellige niveauer af vandtryk og sprøjtemønstre, kan du vande mange forskellige typer planter. Det er både de små krydderurter og de store buske.

Derudover kan du også bruge sprøjtepistoler til at rengøre haveredskaber for jord og skidt. Det er godt at få renset haveredskaber og værktøj ofte, da det gør, at de kan holde længere. Meget skidt og jord fremmer nemlig rust og slitage på metal, plastik og træ. I det hele taget giver sprøjtepistoler bare en meget større fleksibilitet. Det er derfor et supergodt tilbehør til haveslangen. Du vil næsten glæde dig til at vande haven og få renset redskaberne, hvis du får en sprøjtepistol. Så er det ikke længere en sur pligt, som når du skal bære rundt på en tung vandkande fyldt med vand i haven.

Hvilken sprøjtepistol skal du vælge?

Hvilken sprøjtepistol du skal vælge, handler om, hvad du skal bruge den til. Et generelt godt råd er dog at vælge en sprøjtepistol med mange forskellige sprøjtemønstre. Så kan du nemlig bruge den til at vande mange forskellige typer planter, ligesom du også kan bruge den til at rengøre haveredskaber som spader, skovle og trillebøre. Derudover kan du også få sprøjtepistoler, der er frostsikrede, så du ikke risikerer, at de fryser til is om vinteren. Hold i øvrigt også øje med, om sprøjtepistolen har et snavsfilter, da det gør det lettere at rengøre sprøjtepistolen. Du kan også spare vand ved at vælge en sprøjtepistol med drypsikring.

Hvis du vil have en sprøjtepistol, skal du – ud over en haveslange – også huske en slangekobling. Har du hverken en haveslange, slangekoblinger eller sprøjtepistol i forvejen, kan du købe en pakke, hvor du får det hele samlet. Her kan du vælge en fleksibel haveslange, som udvider sig, når du bruger den. Desuden kan du også få en såkaldt bruser, hvor du kan vande planter og træer højt oppe. Det giver en mere præcis og behagelig vanding, hvor du er fri for at bruge en stol eller stige, når du skal højt op for at vande.

Hvorfor skal du have en forstøver?

Er du typen, der har hjemmet og altanen fyldt med blomster og planter? Så er det helt oplagt, at du har en forstøver. Med en forstøver kan du sprøjte helt små og fine dråber direkte på blomster og planter. Mange planter har godt af at få vand direkte på sig, og her kan du bruge en forstøver. Du kan også bruge den til at fjerne støv fra planten, som kan samle sig på bladene og blomsten. En forstøver kan du både bruge til planter indendørs og udendørs, men den er mest oplagt at bruge til stueplanter og drivhusplanter.

Fordelen med en forstøver er også, at du kan blande plantegødning i vandet, så du også samtidig kan gøde planterne på en nænsom måde. Du risikerer heller ikke, at du kommer til at overvande planten, da du kun sprayer med ganske lidt vand ad gangen. Du kan justere dysen, så du kan ændre, hvor meget vand planten skal have. Derudover kan du få forstøverne i forskellige størrelser, hvor de fleste kan indeholde mellem 0,5-1 l. Hvis du er til farverige forstøverne, kan du finde dem i mange forskellige farver i Silvans sortiment. Dem kan du fylde op, så du altid har vand klar til de tørstige planter.

Sådan vander du din have med en vandingspistol

Umiddelbart kan det virke nemt at vande haven med en sprøjtepistol. Dog kan du med nogle gode råd optimere vandingen af haven, så planter og blomster hverken får for lidt eller meget vand. Du kan også spare på vandforbruget ved at vande haven korrekt. Hvis du gerne vil undgå at vande selv, kan du få et automatisk vandingsanlæg. Bl.a. kan du finde vandingscomputere, som måler fugtigheden i jorden og herudfra selv sørger for vandingen, når det er nødvendigt. Det giver en mere jævn vanding, og du risikerer heller ikke, at planterne tørrer helt ud og visner.

Et godt råd til vanding af haven er at vande grundigt, men sjældnere. Det betyder, at du kun behøver at vande 1-2 gange om ugen, men her kan du bruge masser af vand. Sådan kan vandet også ryge godt ned til rødderne. Derudover er det også en god idé, at du vander enten tidlig morgen eller sen aften. Hvis du gør det, så vil vandet ikke fordampe i varmen på en sommerdag, men i stedet komme ned i jorden. Hold øje med, at du ikke kommer til at overvande planterne. Det har planterne bestemt heller ikke godt af, da du så tvinger ilten ud af jorden.