Tørrestativer og tilbehør

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan vælger du tørrestativer

Blandt vores udvalg af tørrestativer finder du både indendørs og udendørs stativer. Det kan være fristende at smide alt tøj i tørretumbleren, men tørrestativer er en lang mere miljøvenlig og økonomisk løsning. Derfor har vi mange forskellige slags tørrestativer til både inde og ude. Vores tøjstativer til indendørs brug er lette at folde sammen, så de fylder minimalt når de ikke er i brug. Blandt vores udvalg finder du også væghængte tørrestativer. Det er praktisk på badeværelset, eller hvis du har et tørrerum. Det er dog vigtigt at der er god ventilation i de rum, hvor du tørrer tøj. Ellers kan det let give et dårligt og fugtigt indeklima.

Der findes både tørrestativer der kan foldes sammen, og nogle der kan monteres, så de står fast. Vil du gerne undgå at se på dit tørrestativ, når det ikke er i brug, anbefaler vi at du vælger et, der kan foldes sammen. På badeværelser kan det dog være rart med et væghængt tørrestativ. Så kan håndklæder eksempelvis let tørre efter brug, og det giver bedre gulvplads, hvis du skal tørre flere ting. Har du god plads udendørs kan det være praktisk med tørrestativer der er fast monteret. Så er der let at hænge vasketøjet op. Udendørs er det også lettere at få plads til at tørre flere ting af gangen og større tekstiler som sengetøj.

Tørring af tøj på tørrestativer

Når du skal tørre tøj på et tørrestativ, er det en god ide at sikre at tørresnoren er helt ren. Udendørs kan den godt være støvet eller måske have spor af alger, hvis ikke den har været i brug længe. Så er det en god ide at tørre den af og rense den før brug. Er tørresnoren meget beskidt og medtaget, kan det være nødvendigt at skifte den ud. Det kan man let gøre på egen hånd. Mange af vores tøjsnore er lavet af bestandige materialer, der er yderst holdbare og lette at vedligeholde. Desuden er de modstandsdygtige for alger og skidt.

Tørrer du tøj indendørs er det bedste rum badeværelset. Her er der nemlig god ventilation og et klima, der tåler fugt. Stuen og soveværelset er begge dårlige rum at hænge tøjet til tørre på tørrestativet. I soveværelset er der ofte i forvejen et lidt fugtigt klima. I stuen kan du risikere at fugten fra vasketøjet optages af møbler. Fugt vil nemlig altid fordele sig jævnt, og når tøjet tørrer bliver luften fugtig. Derfor er det vigtigt at lufte ud og sikre en god ventilation.

Udendørs er det bedste sted du kan tørre tøj på et tøjstativ. Fast monterede tørrestativer er gode at placere steder, hvor du let kan komme til, og hvor det samtidig ikke forstyrrer i haven. En god placering er også hvor det lufter godt, og hvor der ikke er direkte sol – det kan blege farvede tekstiler. Vi har et stort udvalg af tørrestativer i forskellige materialer. Det giver nemlig et flot og harmonisk udtryk, når tørrestativet passer til huset og haven. Så fremstår det mere diskret, når det ikke er i brug. Du kan tørre tøj udendørs på tørrestativer eller tøjsnore, så længe at luftfugtigheden ikke er under dugpunktstemperaturen. Du kan også tørre tøj i frostvejr.