Vandkander

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Vandkande til indendørs og udendørs brug

Du kan finde mange flotte indendørs vandkander i vores udvalg i Silvan. Du kan også finde større vandkander, som er praktiske og rigtig gode til din have. Har du en lille terrasse eller en altan med et par planter, kan du også sagtens bruge en lille vandkande til det. Der er ikke noget i vejen for at bruge en indendørs vandkande udenfor – eller omvendt for den sags skyld. Du finder mange forskellige vandkander i vores udvalg i Silvan. Derfor kan du nemt finde en vandkande, som dækker dit behov. Du kan tilmed finde vandkander til børn, så de kan hjælpe i haven eller bare lege med dem. Har du en lille eller stor samling af stueplanter? Så kan du få den rigtige størrelse i mange forskellige designs . Stueplanter behøver ikke en stor vandkande.

Har du en større køkkenhave eller flotte blomsterbede, kan du også finde store vandkander i forskellige designs. Hvis du har en nyanlagt græsplæne eller lignende, kan det være du søger en nemmere måde at vande hele haven på. Hvis det er tilfældet, skal du overveje en havevander. En havevander kan nemt vande et større område mere konstant. Du kan selvfølgelig også vande din have med en haveslang e. Du kan tilmed få tilbehør , som f.eks. en sprøjtepistol, der gør vandslangen bedre til at vande haven med. Fordelen ved en vandkande er, at du nemt kan blande flydende gødning i. Du slipper også for at haveslangen snurrer sig eller skal trækkes igennem dine bede, når du anvender en vandkande.

Hvilken størrelse vandkande skal du bruge?

Der er stor forskel på, hvor stor din vandkande skal være. Det kommer blandt andet an på, om den skal bruges indendørs eller udendørs. Det kommer også an på, hvilke planter du har, og om dine planter har brug for meget vand. En filodendron har brug for meget mere vand end en kaktus. I vores udvalg finder du vandkander i mange forskellige størrelser, men vi kan inddele dem i stor, medium og lille. En stor vandkande rummer ca. 10 liter, en medium vandkande rummer ca. 5 liter og du kan få en lille vandkande som rummer under 2 liter.

Stor vandkande 10 liter

Den store vandkande, som kan rumme ca. 10 liter, er mest beregnet til udendørs brug i haven. Har du meget store krukker i huset, kan det måske betale sig at bruge den indendørs. Mange store vandkander kan også bruge en spreder, som er en slags brusehoved til vandkander. Når du vander med en spreder, kan du nemmere fordele vandet. Derudover giver det også en mildere vanding, som minder mere om regn. En stor vandkande er god til at vande din nyplantede hæk, køkkenhave, drivhusplanter eller blomsterbed. De fleste store vandkander kan også holde til at stå udenfor eller i dit redskabsskur, så de er nemt tilgængelige.

Medium vandkande 5 liter

En medium vandkande, som rummer omkring 5 liter, kan bruges både udendørs og indendørs. Anvender du den indendørs, er den måske lidt tung til jobbet, men du slipper for at genfylde den så meget. Har du en mindre have, eller en altan med nogle plantekasser, er det den perfekte størrelse. Mange vandkander i denne størrelse har også et mere elegant design end de store vandkander. Derfor er den perfekt til at skabe en mindre oase, hvor der er lidt mere fokus på kvalitet end kvantitet. En vandkande med et flot design er også mere dekorativ, og den behøver ikke gemmes væk i et redskabsskur.

Lille vandkande 2 liter

De små vandkander, der rummer 2 liter og derunder, er perfekte som indendørs vandkander. Hvis du har nogle stueplanter i din bolig, er 2 liter en god størrelse. Du kommer også langt med en vandkande, som kan rumme 1,5 liter. Det er meget bekvemt med en mindre vandkande indendørs, da du let kan komme til og den fylder ikke meget. Vælger du en lille vandkande med et flot design, kan den også nemt står som et dekorativt element, når den ikke er i brug. Der er heller ikke noget som stopper dig i at bruge en lille vandkande udenfor. Det er bare mere praktisk indendørs, hvor du ikke skal vande et stort areal.

Forstøver

Med en forstøver kan du sprøjte vand direkte på stueplanterne på en nænsom måde. Der er flere fordele ved at bruge en forstøver. Du kan bl.a. fjerne støvet fra planternes blade, så de kommer til at fremstå flottere og mere farverige. Desuden kan stueplanter godt lide at blive sprøjtet med en forstøver, da det minder om naturlig vanding via regn. Det skaber også et fugtigt miljø hos planterne, som er godt for planternes velvære. Du kan finde flere forskellige forstøvere hos Silvan – det er både i materialer som plastik og glas. Vi har dem også i dekorative design.

Vandkander i zink, messing og plast

Du kan få vandkander i mange forskellige materialer. Du kan selvfølgelig få en vandkande i plast, men også i forskellige metaller som zink, messing eller rustfrit stål. Udover forskellige materialer kan du også få vandkander i mange flotte farver og overfladebehandlinger. Du kan derfor nemt finde en vandkande, som passer til din smag. En vandkande kan hurtigt blive til et dekorativt element, som står let tilgængeligt, når du skal bruge den. Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved de forskellige materialer, det er derfor den klassiske udendørs vandkande ofte er i plastik. Nogle vandkander er beskrevet som dekorative, de kan godt bruges i praksis, men vil muligvis nedbryde over tid.

Plast er et rigtig godt materiale, når det kommer til at holde på vand. Med en vandkande i plast behøver du ikke bekymre dig om rust. Vandkander i plast kan også bedre holde til at blive tabt. Der findes mange flotte vandkander i plast, men de bliver sjældent lige så flotte som vandkanderne i metal. En vandkande i zink er normalt betegnet som en dekorativ vandkande. Du kan godt bruge den, men det er ikke det bedste materiale, hvis du vander ofte. En vandkande i rustfrit stål er til gengæld meget modstandsdygtig, og du kan bruge den så meget du vil. Du kan også få en flot finish på din vandkande i stål. En vandkande i messing er en superflot variant, som du nemt kan have stående, som et dekorativt element og bruge i praksis.

Sådan vander du bedst dine stueplanter

De fleste personer med planter vander faktisk deres planter for ofte. Planter skal både undgå undervanding, men også overvanding. Mange planter går i forrådnelse, fordi de står i for meget vand. Du kan med fordel lade dine planter tørre lidt ud imellem vandinger. Hvis du lader dine planter tørre lidt ud, er der mindre chance for, at der går forrådnelse eller insekter i jorden. Du kan mærke efter ved at stikke en finger i toppen af jorden. Hvis der smitter noget jord af på fingeren, er jorden stadig fugtig. Hvis der ikke er noget jord på fingeren, og jorden er tør, kan du roligt vande dine planter igen. Du kan også bruge en fugtighedsmåler.

Et andet trick er at bruge krukker med dræn i bunden. Hvis dine krukker har et hul til dræn i bunden, kan du tage planten med hen til en vask eller sætte en skål under. Her kan du give din plante et grundigt skyl med vand og lade overskydende vand løbe ud. På denne måde bliver hele jorden god fugtig, uden at du skal bekymre dig om overvanding. En anden god metode er at vande dine planter fra bunden af. Du kan fylde et kar med vand og sætte dine potteplanter ned i karet, hvis de har hul i bunden. Lad det stå i et stykke tid, så suger jorden selv vand op i hele krukken. Denne metode er især god, hvis du vil undgå sørgemyg i jorden.