Beslag & hængsler

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Find de helt rette beslag til dit hegn

Når du skal montere hegn, rækværk, stakit eller havelåge, kommer du ikke udenom tilbehør som beslag og hængsler. I Silvan har vi alt det, du har brug for, så du kan komme godt i mål med dit projekt. Vi har nemlig både stolpefødder og stolpehatte, så du kan beskytte stolperne til dit hegn. Vi har også både stabelhængsel, glipfald, hængelåseoverfald og gliphage til din havelåge. Derudover finder du også skruer og diverse andre beslag til hegnsfag, stakit og lignende. Du kan altså få den komplette løsning, så du har alt det tilbehør du skal bruge, når du skal have monteret dit hegn eller din havelåge.

I Silvan har vi mange forskellige beslag og hængsler. Du kan derfor altid finde ét, der passer til netop dit gør-det-selv projekt. Fælles for dem alle er, at de er lavet i høj kvalitet, der kan holde til at blive monteret udendørs. De fleste af vores beslag og hængsler er desuden universelle, så du kan bruge dem til ethvert hegn, stakit eller låge. Det giver dig rig mulighed for at finde netop de beslag og hængsler, der passer dig bedst. Vi har dog også enkelte beslag, stolpefødder og forlængersæt, der er specielt tilpasset til f.eks. Plus stolper, hegn og låger.

Hvis du skal opsætte et trådhegn, kan du med fordel bruge galvaniserede kramper til hegn. De sættes henover ståltråden i trådhegnet, og hamres så ind i træstolpen. Det er både en hurtig, enkel og billig løsning til en haveindhegning. Du finder også de traditionelle L-beslag, der i rigtig mange år er blevet anvendt til montering af træhegn. Et L-beslag bruges til at samle hjørner, og de har den fordel, at det giver en pæn samling, hvor beslaget kun er synligt fra én side. Derudover finder du også traditionelle hegns- og stakitbeslag. Du kan altså altid finde det helt rette beslag til dit hegnsprojekt.

Forlæng levetiden på dit hegn med det rigtige tilbehør

Der er flere måder, hvorpå du kan forlænge levetiden på dit træhegn eller rækværk. Når træ monteres udendørs, vil det naturligt blive nedbrudt over tid – også selvom det er trykimprægneret eller lignende. Det kan derfor være en god idé at bruge det rette tilbehør, hvis du gerne vil opnå så lang en levetid som muligt på dit hegn. Én måde du kan beskytte dit hegn på, er ved at montere stolperne på stolpefødder. På den måde undgår du, at bunden af stolpen kommer i direkte jordkontakt. Det sikrer, at stolpen ikke bliver udsat for så meget fugt og derfor holder længere.

En anden måde, hvorpå du kan sikre dit hegn, er at anvende stolpehatte. De er ikke kun med til at give et fuldendt udtryk af dit hegn, de er også med til at beskytte stolpen. Stolpehatte sikrer nemlig, at vand ikke trænger direkte ned i stolpen fra toppen. Det modvirker også råd i træet og forlænger derfor også levetiden og styrken på dit hegn. Derudover kantræbeskyttelse naturligvis være med til at forlænge levetiden væsentligt på dit træhegn. Det beskytter nemlig både mod vind og vejr, og råd og svamp. I Silvan kan du både få heldækkende og transparent træbeskyttelse. Der er altså mange måder du kan beskytte dit hegn på, og dermed forlænge dets levetid.

Hængsler og beslag til havelågen

Vi har naturligvis også forskellige hængsler og beslag til havelågen. Du kan derfor få en komplet løsning, når du køber hegn eller havelåge hos Silvan. Vi har f.eks. færdige pakker med beslag og hængsler til både enkelt- og dobbeltlåger. Vi har også klassiske stabelhængsler i både sort, hvid og grå. Derudover finder du også flere forskellige beslag til at holde din havelåge lukket. Den mest klassiske løsning er nok et glipfald, hvor lågen klikker ind i sikringen, der så holder den lukket. De fås både i sort, hvid, grå og varmforzinket stål. Det samme gælder for gliphager, der har den samme funktion.

Hvis du ønsker at have muligheden for at sætte en lås på din havelåge, har vi også flere udgaver af hængelåseoverfald. Det kan være en god løsning, hvis du f.eks. har en havelåge helt nede i bunden af haven, hvor du måske ikke kommer så ofte. Hængelåseoverfald bruges også ofte i kolonihaver og lignende, hvor man gerne vil have lukket af, når man ikke er der. Disse fås også både i sort, hvid og grå. Du har også muligheden for at sætte et stalddørsgreb på lågen til din have eller kolonihave. På den måde virker det mere som et dørhåndtag, og du har stadig muligheden for at aflåse med en hængelås.

Tips til løse havelåger

Efter mange år i vind og vejr, kan en havelåge godt begynde at hænge eller sidde løst. Som oftest er det noget du let selv kan fikse, så din havelåge kan holde mange år endnu. Herunder får du nogle enkle tips til, hvordan du kan rette havelågen op igen:

  • En hængende havelåge kan være et tegn på, at stolperne måske er rådne. Tjek derfor, om de står ordentligt fast, eller om de trænger til en udskiftning.
  • Med tiden kan skruer og hængsler give sig. Tjek derfor for rustne eller løse skruer og søm. I nogle tilfælde er det nok at skrue efter. Men hullet kan også have udvidet sig. Her bør du anvende noget egnet træfiller, der er bore og skruefast. Fyld hullet ud, lad det tørre og skru herefter en ny skrue i.
  • Hvis lågen hænger skævt eller for lavt, kan du montere hængselringe eller skiver på selve hængslet. Monter skiverne efter behov, der kan sagtens være brug for mere end én for at rette lågen op.
  • Skulle hængslerne have givet sig og blevet skæve, kan du i mange tilfælde rette dem op med hængselretter.

Husk de rigtige skruer

For at få det bedste resultat med dit gør-det-selv projekt, om det er montering af hegn eller låge, er det vigtigt, at du bruger de rigtige skruer. Her bør du overveje, om dit projekt er noget, der skal stå længe eller kort, om skruerne bliver malet over, eller om de skal kunne holde til vind og vejr. Hvis du gerne vil opnå den længste holdbarhed på dine skruer, bør du vælge dem, der hedder rustfri A4. De er nemlig både rustfri og syrefaste. Det betyder, at de kan holde i selv kystnære områder, hvor saltvand ellers ofte hurtigt tærer igennem almindelige skruer.

Et alternativ er varmforzinkede skruer til udendørs brug. Disse holder ikke helt lige så godt som de rustfri, men kan sagtens anvendes i mange tilfælde. Du kan også vælge at bruge elforzinkede skruer. Her anbefales det dog, at du kun bruger dem, hvis beslag og skruer males over f.eks. med en dækkende træbeskyttelse. På den måde skal de ikke holde til vind og vejr, men bliver beskyttet af malingen. Uanset dit projekt, er det værd at bruge tid på at overveje, hvilket behov skruerne skal opfylde. Der kan nemlig være en væsentlig prisforskel på de forskellige slags, så der kan være penge at spare, hvis skruerne ikke er helt så udsatte.