Havelåger

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Vælg de rigtige havehegn og havelåger

Havehegn og havelåger er med til at skabe rammerne om din have og dit hus. Gå på opdagelse i vores store udvalg af hegn og låger til haven. Du kan f.eks. indrette din have med et raftehegn, et komposithegn, eller et pileflethegn. Vi tilbyder forskellige typer af hegn, som kan dække forskellige behov. Du finder bl.a. trådhegn til at indhegne dyr, læhegn til terrassen, samt plankeværk til afskærmning. Derudover finder du forskellige typer af havelåger, som er lavet af fyr/gran, komposit og pileflet samt bedafgrænsninger.

Det er ikke ligegyldigt, hvilket havehegn eller havelåge du vælger. Valget har ofte indflydelse på holdbarheden. Det helt rigtige hegn og/eller havelåge handler også om, hvad dit behov er. Hvis du er i tvivl om, hvilken materialetype du bør vælge, kan du finde inspiration i de forskellige hegn- og lågematerialer du finder hos Silvan.

Du finder bl.a. hegn og låger i disse materialer:

 • Bambus
 • Fyr
 • Gran
 • Glas
 • Galvaniseret stål
 • Komposit
 • Pileflet
 • Polyrattan
 • Trykimprægneret
 • Vinyl
 • og mange flere…

Vedligeholdelse af havelåger og havehegn

De fleste havehegn der er af træ, og som står fast på grunden, kræver løbende vedligeholdelse. Det kan være en god idé at vedligeholde havehegnet en til to gange årligt. Når sommersæsonen begynder og før vinteren indtræffer. Faste havehegn har også en række fordele. Blandt andet bliver de ved med at se ud, som du ønsker i mange år frem. Et havehegn af træ kan også let males, hvis du vil have et nyt udtryk. Derudover har et havehegn den ønskede effekt med det samme, hvis du ønsker at skærme af eller skabe læ. Du kan derudover selv vælge højden og tætheden af hegnet, hvor en hæk f.eks. skal have tid til at gro.

Et komposit havehegn kan også være at foretrække, hvis du gerne vil slippe for at skulle behandle dit træværk. Komposithegnet skal heller ikke males, da plankerne er gennemfarvede. Et komposit hegn er et vedligeholdelsesfrit plankeværk i et robust og slidstærkt materiale men med samme smukke struktur som træ. Et komposit hegn rådner ikke, og der er ingen knaster i materialet. Plankeværket angribes heller ikke af svamp og insekter. Et komposit hegn leveres ofte med varmgalvaniserede stolper. De galvaniserede stolper i stål, er ligesom komposit plankerne vedligeholdelsesfrit.

Skab de bedste rammer med et havehegn

Skab de bedste rammer om haven med et hegn. Skal du investere i et nyt hegn, er der mange muligheder, du bør overveje. Med et hegn kan du både afskærme for nysgerrige blikke eller indrette små hyggelige uderum i haven. Det kan også være, at du vil klæde dit hus på med et flot forhavehegn. Her i sortimentet finder du forskellige bedafgræsninger, hvis blomsterne skal hegnes ind og læhegn eller skelhegn som erstatning for en hæk eller en række træer. Det hjælper desuden med at afskærme mellem din og din nabos have.

Havehegn kan fås i mange forskellige materialer. Et træhegn er for eksempel en naturlig løsning, der nemt falder ind i havens grønne omgivelser. Mens et glashegn rundt om terrassen skaber et moderne, flot og elegant look. Et stakit er også en god løsning, hvis du ønsker et havehegn, hvor der stadig er kig til eksempelvis vejen. Der findes også lægtehegn, raftehegn og havehegn af flet samt hønsenet og trådhegn. Hvis du ønsker at holde hunden inde i haven, kan du også opstille et diskret trådhegn langs hækken. Når hækken gror ind i havhegnet, kommer det til at fremstå næsten usynligt.

Skab læ i haven med et havehegn

Et godt hegn kan også være med til at give læ i haven, især hvis du bor i et nybyggerkvarter, hvor hækken ikke er helt vokset op endnu. Det kan også være at du bare gerne vil slippe for at skulle klippe hæk, så kan et havehegn være et alternativ. En anden fordel ved at have et havehegn er, at det giver privatliv om vinteren, hvor hækken kan være bar. Du finder både træhegn, systemhegn, komposithegn, pileflethegn, glashegn og mange flere til gode priser og i god kvalitet.

Byd gæsterne velkommen ved havelågen

Er du ude efter en havelåge? Så finder du alt lige fra en e-låge til en lux dobbeltlåge. Med en havelåge har du mulighed for at byde dine gæster velkommen, men ligeledes er det muligt at holde dyr og små børn inde. Når du skal anskaffe dig en havelåge, skal du først og fremmest overveje højden, om den skal være let og åben i designet eller mere robust.

Der er også forskel på, om det er en havelåge til baghaven, eller om den skal klæde huset på i forhaven. Du kan også vælge, om havelågen skal være en enkelt låge eller måske en dobbeltlåge. Typisk er en dobbeltlåge praktisk, når du skal have større ting ind og ud af haven. Men fremfor alt skal havelågen tilpasses til haven, huset og dine behov.

Sådan sætter du et havehegn op

Når du har fundet ud af, hvilken type hegn du ønsker, er næste skridt at sætte det op. Følgende vil vi guide dig gennem opsætning af et hegn:

 1. Fjern alle planter, ukrudt og gamle stolper væk (hvis der ikke har været et hegn før, bør du finde ud af, hvor hegnet skal placeres).
 2. Grav i jorden, og placer den nye stolpe ca. 100 cm nede. Sørg for at stolpen er i vater, inden du smider lidt jord tilbage på den (må ikke være overdækket med jord).
 3. Hvis stolpen er i vater, skrues forskallingsbrædder på hver side af stolpen med ca. 15 cm op til jorden.
 4. Herefter overdækker du stolpen med jord og stamper det.
 5. Nu anvendes et afstandsbræt mellem den første stolpe og den næste stolpe. Dette skal du fortsætte med, indtil alle stolper er monteret i jorden.
 6. Når alle stolper er monteret, er næste skridt at skære stolperne til, så de får samme højde. Brug et vaterpas til at måle højden på den første stolpe, og sæt en streg på de resterende stolper. Gør dette på alle stolper.
 7. Når du har sat en streg på alle stolper, tjekker du en ekstra gang, at stolperne er snorlige. Herefter skærer du stolperne til og begynder at sætte brædder i hegnet.

Så er sat hegnet op. Det er nemt og behøver ikke at tage lang tid. Men er du i tvivl om, hvilken type og materiale hegn du skal købe? Så spørg vores erfarne medarbejdere i din lokale Silvan. Vi står klar til at vejlede og rådgive dig, så du kommer godt i mål. Se vores videovejledning til opsætning af læhegn her: