Pileflethegn

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilket pileflethegn skal du vælge?

Pileflethegn er en pæn løsning, hvis du vil have et naturligt udseende i din have eller på dine terrasse. Et pileflethegn er rigtig flot, når det står sammen med planter, buske eller træer. Den naturlige farve komplimenterer havens grønne blade og andre farverige planter. Du kan bruge pileflethegn som afskærmning på din terrasse, som læhegn eller til at lave hyggelige rum i haven. Der findes pileflethegn i forskellige størrelser, og du kan vælge den størrelse, som passer bedst til dit behov. Vælg et lavt pileflethegn, hvis du vil inddele haven i rum, men stadig bevare overblikket eller udsigten i din have. Vælg et højere pileflethegn, hvis du gerne vil afskærme og have mere privatliv.

Det kan også være, at du vil have pileflethegn i forskellige størrelser. Du kan vælge forskellige højder med det samme design og skabe et mere dynamisk design. Med forskellige højder kan du vælge, hvilke områder der skal afskærmes, og hvilke områder der skal have mere udsigt. Du kan også overveje, hvilken type pileflet du gerne vil have. Nogle pilehegn står lodrette, og andre står vandrette. Du kan også få flettede hegn i forskellige materialer. Vil du hellere have et bambushegn, er det også en mulighed. Det er mest af alt en smagssag, så vælg det pileflethegn, du synes bedst om.

Sådan vedligeholder du pileflethegn

Pileflethegn behøver faktisk ikke meget vedligeholdelse. Det er et naturligt, stærkt produkt, som ofte er behandlet på forhånd. Det kan for eksempel være fungicidbehandlet og oliebehandlet, så piletræet holder i endnu længere tid. Oliebehandlingen kan også være med til at give en naturlig varm glød til pileflethegnet. Du kan give dit pilehegn en oliebehandling, hvis det begynder at falme lidt i farven. Undgå at bruge linolie, da mikroorganismer og svampe lever godt af det. Undgå også at bruge terpentin, eftersom det opløser træets naturlige olier. Brug for eksempel en grundingsolie, hvis du vil give lidt ekstra farve og glød til dit pileflethegn.

Den bedste sæson, at give olie til dit pileflethegn, er om foråret. Efter en vinter, hvor piletræet står i kulden, kan træet nyde godt af lidt olie. Pileflethegnet kan blive slidt med tiden pga. vejrets elementer, men du kan forlænge levetiden med oliebehandling. En anden måde at forlænge levetiden på, er at sikre pileflethegnet bedst muligt for vind og vejr. Står hegnet løst, er der en risiko for at hegnet bliver ødelagt eller flyver væk under kraftig vind eller storm. Det kan du undgå ved at støbe pæle ned og montere pileflethegnet på dem. På den måde står de mere stabilt, når det blæser.

Sådan laver du selv et pileflethegn

Har du lyst til at lave dit eget pileflethegn? Det kan være en tidskrævende proces, men du kan lave præcis det pilehegn, som du ønsker. Du skal bruge en stak pilegrene, pæle og noget til at klippe/skære grene med. Før du går i gang, skal du lægge pilegrenene i blød i ca. 1 uge. Når pilegrene er tørre, er de mere stive og svære at flette. Når pilegrene har lagt i blød, er de smidige og meget nemmere at arbejde med. Du kan finde piletræ i forskellige tykkelser. Med tynde pilegrene kan det være nemmere at lave et tæt pileflethegn. Bruger du kraftigere pilegrene, kan der være mere luft imellem grenene. Begge tykkelser kan være en fordel eller en ulempe for dig, så vælg den, du helst vil have.

Imens grenene ligger i blød, kan du sætte stolperne stolperne op. Brug nogle forholdsvis tynde stolper, så du nemmere kan flette grenene imellem dem. Grav stolperne ca. 90 cm ned i jorden og hav ca. 35-45 cm mellemrum imellem stolperne. Nu kan du begynde at slynge pilegrene imellem stolperne. Du kan flette i et klassisk mønster eller være mere kreativ og lave dit eget mønster. Når du har flettet grenene, kan du klippe pilegrenene til, så du får et flot og lige pileflethegn. Husk at presse pilegrenene tæt sammen, hvis du vil have et tæt pileflethegn. Du kan også give dit pileflethegn olie, når det er tørret.

Pileflethegn som et mere bæredygtigt valg

Piletræ er en hurtigt voksende træsort, og det gør det til en mere tilgængelig og vedvarende ressource. Pileflet kræver også færre ressourcer at bearbejde til et hegn, som gør det mere bæredygtigt end nogle af de andre alternativer. Det tager lang tid at gro hele træer, og det er ressourcekrævende at bearbejde træ til planker. Derfor er pileflethegn mere miljøvenligt end f.eks. et plankeværk. Pil kan også gro godt i Danmark, så det behøver ikke at være fragtet langvejs fra. Det er mere miljøvenligt at bruge mere lokale materialer, i stedet for at fragte langt væk fra.

Pileflet er ikke kun en hurtig voksende træsort, som er mere bæredygtigt. Det er også et forholdsvis billigt hegn, som er nemt at opsætte. Vores pileflethegn kommer i et standardmål på 120 cm i bredden, men du kan vælge forskellige højder. Du finder hegnet i højderne 100 cm, 140 cm og 180 cm. Herunder bruger man oftest pileflethegn på 100 cm højden som afskærmning ved terrassen eller som inddeling af haven i rum. Mens mange bruger de 140 cm og 180 cm pilehegn som læhegn. Du kan således få et meget råt og naturligt læhegn, som er et mere bæredygtigt alternativ.