Buskryddere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad er en buskrydder?

En buskrydder adskiller sig fra en græstrimmer, fordi den har mulighed for at rydde kraftigere områder. Der medfølger også en kniv eller klinge til buskrydderen, hvilket gør, at den f.eks. kan rydde buske. Dermed kan den sammenlignes med en motorsav, selvom den er meget mere fleksibel. Da en buskrydder har en kraftigere motor end en græstrimmer, er den også væsentligt tungere. Derfor medfølger der en sele til at bære maskinen, så du lettere kan løfte den, når du skal trimme et græsområde eller en busk. Du kan nemlig også bruge en buskrydder til at trimme græs og planter.

En buskrydder er derfor et perfekt haveredskab, når du skal tæmme vildtvoksende buske. Desuden kan den også bruges til mange andre formål, så du kan få en flot og ryddelig have. Bl.a. kan du bruge den til at rydde krat og anden vegetation. Du kan også bruge den til at få flotte græskanter, ligesom du kan med en græstrimmer. Mange buskrydder har mulighed for at få skiftet klingen eller kniven. Det giver måske en fleksibilitet, da du kan klippe forskellig vegetation. Du kan også forlænge levetiden på maskinen, da du kan skifte klingen, når den er blevet slidt og gammel.

Hvordan bruger du en buskrydder?

Det er ret ligetil at bruge en buskrydder, men da det er en kraftfuld maskine, er det vigtigt, at du har respekt for den. Sørg derfor for, at der ikke er nogen i umiddelbar nærhed af maskinen, når du bruger den. Derudover skal du indstille selen og maskinen, så de passer til din krop. Det gør det meget mere behageligt at bruge den i længere tid, hvis der er den rette ergonomi. Vælg også den rette klinge til det formål, som du skal bruge den til. Hvis du bare skal klippe græs, skal du bruge en form for klinge, mens du skal bruge en stærkere type klinge, hvis du skal rydde buske og små træer. Du kan læse mere om sikker brug af maskinen længere nede i teksten.

Hvilken buskrydder skal du vælge?

Du skal først og fremmest vælge den buskrydder, som du har behov for til din have. Det vil sige, at du hverken skal købe en for stor eller for lille buskrydder. Hvis du har en lille og simpel parcelhushave uden den store vegetation, behøver du ikke at købe en af de største buskryddere. Modsat ville det selvfølgelig være ærgerligt, hvis du køber en for lille buskrydder, i tilfælde af at du har en stor have med en masse buske. I øvrigt kan du købe ekstra klinger til buskryddere, hvis du har behov for dette. Er du på udkig efter haveredskaber til at klippe buske og træer, kan du kigge i vores værktøj til beskæring.

Står du foran et enkeltstående projekt, hvor du skal klippe en masse buske og krat i din have? Så kan du i stedet overveje at leje værktøj hos Silvan til at klippe hække og buske. Det er smart at leje værktøj, hvis du kun skal bruge det til enkelte opgaver i haven. På den måde er du fri for at bruge mange penge og meget plads på at købe og opbevare haveredskaberne. Bl.a. kan du også leje hækkeklipper, kædesav og kompostkværn hos Silvan, så du kan ordne alle aspekterne af havearbejdet. Du kan leje haveredskaber i den tidsperiode, hvor du har brug for dem.

Buskrydder med batteri

Fordelen ved en buskrydder med batteri er, at den er lydsvag og miljøvenlig. Den er også typisk en del lettere end en benzindrevet buskrydder. Da den har batteri, er den meget mere mobil, end hvis den havde ledning. Til nogle maskiner medfølger der 2 batterier, hvilket er yderst smart, da du så bare kan skifte batteri, hvis en af dem skulle løbe tør for strøm. Hold dog øje med, om det enkelte produkt har batteri med i købet, da det er forskelligt fra produkt til produkt. Generelt bruger en buskrydder mere energi, hvis den bliver brugt i kraftigt buskads, end hvis du bruger den til at trimme tyndt græs.

Buskrydder med benzin

Har du en stor have med en masse kraftig beplantning? Så skal du overveje en buskrydder på benzin. En buskrydder med benzinmotor har en væsentligt stærkere motorkraft end en elmotor, så den er god til den kraftige beplantning. Medbringer du en benzindunk, kan du også hurtigt fylde den op med ny benzin, hvis den skulle løbe tør. Du er derfor ikke på samme begrænset af manglende levetid på et batteri. Ulempen ved en benzinmotor er naturligvis, at den ikke er så miljøvenlig som en elmotor. Derudover er de også en anelse tungere end de batteridrevne alternativer.

Hvorfor skal du vælge en multibeskærer?

En multibeskærer er utroligt smart, hvis du skal udføre mange typer af beskæringsarbejde i haven. Med en multibeskærer kan du både udføre havearbejde i luften og på jorden. Det er en form for alt-i-en-maskine, som du kan bruge som buskrydder, hækkeklipper og grensav. Der medfølger også en forlængerledning til nogle af multibeskærerne, så du også kan komme op i højden og klippe høje træer eller buske. Ud over at være praktisk er en multibeskærer er også pladsbesparende. Hvor du normalt skal have plads til flere forskellige haveredskaber i redskabsskuret, kan du klare dig med en maskine med en multibeskærer.

Før du går i gang med at rydde eller klippe en busk, er det en god idé at læse lidt om det før. For hvordan er det lige nu med hækkeklipning? Hvor meget skal der klippes af hækken, og hvornår skal den klippes? Vil du gerne vide mere om dette, kan du læse med i vores guide om hækkeklipning. Så kan du bl.a. læse mere om, hvilket tidspunkt på året du skal klippe hækken. Det er nemlig bedst, at du er forberedt, så du ikke kommer til at klippe hækken for tidligt eller på en forkert måde.

Sådan får du styr på sikkerheden

Da en buskrydder er en effektiv og stærk maskine, kan den også potentielt være farlig. Derfor skal du have respekt for maskinen, når du bruger den. Du skal tænke på din sikkerhed, så du ikke kommer til skade under havearbejdet. En buskrydder kan slynge ting som sten og grene rundt, hvilket kan ramme dig. For at beskytte dig selv bør du derfor bære sikkerhedsudstyr og værnemidler. Overvej f.eks. at få nogle gode arbejdsbukser på, der kan beskytte dine ben. Nogle gode sikkerhedssko kan også beskytte dine fødder under arbejdet, så du ikke risikerer at ramme dem med buskrydderen.

For at forbedre sikkerheden og levetiden på maskinen er det også vigtigt, at du løbende vedligeholder buskrydderen. Sørg for at holde klingerne skarpe, så den klipper effektivt. Derudover skal du også give den olie i de forskellige dele, så den kører flydende. Husk også at holde øje med, at alle dele er skruet godt fast. Hvis du skal røre ved klingen, skal du altid sikre dig, at den ikke kan komme til at køre rundt. Derfor skal du eksempelvis altid huske at frakoble tændrørshætten ved en benzinmotor under reparation, så den ikke lige pludseligt kommer til at starte. Husk også arbejdshandsker under arbejdet. Generelt skal du aldrig forsøge at reparere de skarpe dele af buskrydderen, hvis du ikke har helt styr på sikkerheden. Læs brugermanualen angående sikkerhed før brug.