Buskryddere

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad er en buskrydder?

En buskrydder adskiller sig fra en græstrimmer, fordi den har mulighed for at rydde kraftigere områder. Den er nemlig udstyret med en kniv eller klinge i stedet for en tråd som ved græstrimmeren. Den minder dermed om en motorsav, blot med et skaft og en roterende klinge. Den adskiller sig dog også på vægten. Buskrydderen er tungere end en almindelig græstrimmer. Og derfor vil der ofte følge en sele med til at bære maskinen, så du blot skal styre den frem og tilbage.

En buskrydder er det perfekte værktøj, når du skal tæmme dine vilde buske. Du kan med en buskrydder klippe og beskære kraftigt buskads, som er vokset dig over hovedet. Så har du brug for en alsidig havemaskine, der kan bruges til mange formål i haven? Så er buskrydderen det oplagte valg. Den kan både bruges til at rydde krat, vegetation og buske. Og du kan også bruge den til at trimme græskanterne. Den er nemlig især god til at trimme det stykke omkring hækken og buskadset. Ved mange buskryddere kan klingen eller kniven også udskiftes. På den måde kan du netop bruge den til mange forskellige formål og have den i mange år.

Hvilken buskrydder skal du vælge?

Er du i tvivl om, hvilken maskine du skal bruge til din have? Om det skal være med benzin, batteri eller el? Så kan du læse med herunder, hvor vi giver dig et lille overblik over de forskellige modeller. En af de første overvejelser du skal gøre dig er, hvor og hvad du skal bruge buskrydderen til. Hvilken maskine, der passer bedst til dig, er meget afhængigt af dit behov.

Hvorfor vælge en på benzin?

Har du store områder og skal langt omkring med maskinen? Eller har du områder med kraftig beplantning? Så har du brug for en kraftfuld og stærk buskrydder. Her er en benzindrevet buskrydder det oplagte valg. Den har en meget kraftig motor, der gør det let for dig at komme igennem kraftig og tæt bevoksning. Du er ikke begrænset af en ledning eller levetiden på et batteri. Du hælder blot benzin i, og så er du i gang. Skal du i gang med en større omgang havearbejde? Så kan du med fordel anskaffe dig en benzindunk. Så risikerer du ikke at løbe tør for benzin midt i arbejdet.

Hvorfor vælge en på batteri?

Er du træt af støjen fra havemaskiner? Så er en akku buskrydder kan være løsningen for dig. Fordelen ved en buskrydder på batteri er, at den larmer væsentligt mindre end eksempelvis en benzindrevet maskine. Den er typisk også lettere at bære, da motoren ikke er lige så tung. Batterierne bliver hele tiden bedre. De bliver kraftigere og holder længere. Du kan derfor sagtens bruge den på større områder. Du skal dog være opmærksom, hvis du har områder med meget kraftig bevoksning. Så vil batteriet løbe tør noget hurtigere end ved brug til græs og ukrudt. Der medfølger dog oftest 2 batterier med maskine, så du altid kan skifte, hvis det ene løber tør. Du får altså en alsidig maskine, som du let kan komme rundt med.

Hvorfor vælge en på el?

Endelig er det muligt at vælge en model, der får strøm fra en ledning. Her er du hurtigt i gang, du sætter blot stikket i kontakten og så afsted. Med denne løsning slipper du for at bøvle med batterier eller benzin, og du er sikker på, at der altid er strøm på den. Den er meget velegnet til den mindre have, hvor du ikke skal have maskinen med så langt omkring. Den kræver naturligvis adgang til en fast strømforsyning. Hvorfor den kan have sine begrænsninger. Hvis du har en stor have, kan det være svært at nå rundt med en ledning. Du kan dog hjælpe maskinen lidt på vej ved at investere i enten en forlængerledning eller kabeltromle. Det er vigtigt, at du vælger en til udendørs brug. På den måde kommer du ubesværet rundt, selv helt ud i hjørner og kanter.

Uanset om din buskrydder skal køre på benzin, batteri eller fast strøm, er der endnu et par overvejelser du bør gøre dig. Nogle maskiner kan køre med forskellige hastigheder. Det gør det muligt at angribe forskellig bevoksning med forskellig hastighed, så du får optimal ydeevne ud af din maskine. Det er også vigtigt at tage i betragtning, hvad man kan holde til. Nogle af maskinerne kan være tunge. Så det er vigtigt, at vurdere, hvor længe du skal arbejde ad gangen, så du ikke risikerer at overbelaste kroppen. Hos Silvan står vi altid klar til at hjælpe og vejlede dig, så du får den helt rigtige maskine til dit behov.

Husk, at du i udvalgte Silvan butikker også kan leje en buskrydder. Se mere om vores værktøjsudlejning herunder.

Hvorfor vælge en multibeskærer?

Har du mange forskellige opgaver i haven? Men måske begrænset opbevaringsplads til havemaskiner? Så kan en multibeskærer være det helt rigtige redskab til dig. Med en multibeskærer kan du klare meget af havearbejdet med én maskine. Du får en kombineret buskrydder, græstrimmer, grensav og hækkeklipper. Maskinen har en kraftig benzinmotor, så den kan klare langt de fleste opgaver i haven. Selv de mere hårde og krævende. Du skal blot sørge for benzin og olie til motoren, sætte det ønskede redskab på, og så er du i gang.

Sådan får du styr på sikkerheden

En buskrydder er en kraftfuld maskine med roterende knive, som nemt kan beskære grene, buske og lign. Derfor bør du i høj grad tænke over din egen sikkerhed, når du bruger maskine. Du risikerer, at sten, grene og andre objekter kan flyve rundt og ramme dig. Knivene kører nemlig med meget høj fart og kan let slynge ting rundt. I Silvan har vi et sikkerhedssæt, som indeholder både skærebukser og hjelm med høreværn og visir. På den måde sikrer du hele dit ansigt samt dine ben fra at blive ramt af enten sten eller grene.

Du bør derudover naturligvis også bruge handsker ved arbejdet. Du kan med fordel bruge motorsavshandsker. Her er dine hænder både beskyttet mod klingerne og du får et godt og fast greb om maskinen. Det er naturligvis vigtigt, at du vedligeholder dine maskiner. Uanset hvilken model du har, er det vigtigt at den bliver holdt ren og skarp. Ved maskiner med benzinmotor er det naturligvis også vigtigt at være opmærksom på, at du har både olie og benzin på tanken. Med en velholdt maskine bliver havearbejdet til en leg.