Dykpumper

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad kan du bruge en dykpumpe og trykpumpe til?

Er kælderen oversvømmet? Eller skal dit badebassin tømmes for vand? Så er det en stor hjælp at have en pumpe ved hånden. Hvis du bor i et hus på en lavtliggende grund eller har kælder, er det især en god idé at have dykpumpe til at ligge. Det kan også være en god idé at have trykpumpe. Det er nemlig ikke unormalt, at Danmark kan få store mængder regn i løbet af sommeren og efteråret. Og desværre kan grundvandet eller kloakkerne ikke altid følge med. Skal du have flyttet vand eller pumpe vandet væk, så er der en lille forskel på, om du skal vælge en trykpumpe eller dykpumpe. I Silvan finder du også tilbehør til din pumpe, heriblandt afgangslange, vinkelstuds og sugeventil.

Er skaden sket og kælderen fyldt med vand, er det rart at have en dykpumpe. Vand i kælderen skyldes som regel, at grundvandet stiger. Eller, at kloakken ikke kan klare mængden af regnvand ved eksempelvis skybrud. Ofte kan vandet være beskidt og i nogle tilfælde komme fra kloakken. Kommer vandet fra en kloak, bør du spørge professionelle til råds for at undgå en helbredsrisiko. Andre gange kan du også tømme kælderen for vand selv, med en dykpumpe. Når du selv går i gang, er det vigtigt, at du altid bruger handsker, støvler og tøj, hvor vandet ikke kan trænge igennem. På den måde sikrer du, at din hud er beskyttet, hvis vandet viser sig at være forurenet.

Lej en dykpumpe hos Silvan

Skal du kun bruge en dykpumpe til et enkeltstående projekt? I så fald kan du leje en dykpumpe hos Silvan. Det kan være en fordel at leje frem for at købe en dykpumpe, hvis du ikke skal bruge den generelt. I så fald kan du både spare penge og plads til opbevaring i hjemmet. Du kan leje en dykpumpe i forskellige tidsperioder hos Silvan – 4 timer, 1 dag, 3 dage eller 1 uge. Du kan læse mere om lejebetingelserne under det enkelte produkt. Her kan du også se, i hvilket Silvan-butikker du kan leje dykpumpen.

Hvilken dykpumpe skal du vælge?

En dykpumpe er en af de mest populære pumper. Den er god, hvis kælderen er oversvømmet, eller når du vil tømme brønden eller havebassinet for vand. Dykpumpe kan stå under vand, og pumpe det op. Derfra kommer også navnet; dykpumpe. En dykpumpe er ofte kompakt og lille i sin størrelse. Ikke desto mindre kan den effektivt pumpe vand væk fra eksempelvis kælderen. Du kan med fordel vælge en dykpumpe, hvis du vil pumpe vand op og væk fra et givent sted. Alle steder, hvor det kræver at pumpen står under vand, er dykpumpen det oplagte valg. Alt afhængig af type kan de fleste dykpumper klare meget snavset vand. Den gør den ekstremt anvendelig til mange opgaver og god til næsten alle undervandsopgaver.

Det kan måske virke lidt uoverskueligt at vælge imellem de forskellige dykpumper, der er i Silvans sortiment. De kan selvfølgelig alle pumpe vand op, men nogle pumper er særligt egnet til et bestemte vilkår. Skal du eksempelvis tømme en dam eller kælderen efter en oversvømmelse, bør du gå efter en dykpumpe, der er velegnet til at pumpe urent vand. Hvis det er muligt, kan det være en god idé at måle, hvor dybt du skal ned med pumpen, før du køber en. Det kan afgøre, om du kan nøjes med en mindre og billigere pumpe, der ikke skal så lang ned eller omvendt. Derudover er det smart at tænke over, hvor mange liter den har kapacitet til at pumpe. Du kan kigge på hvert enkelt produkt, som har en god beskrivelse af, hvad den kan.

Udnyt regnvandet i haven med en havepumpe eller pumpe til regnvandstønde

Har du en regnvandstønde, og vil du gerne udnytte regnvandet til havevanding? Så er det oplagt at købe en havepumpe eller en dykpumpe til en regnvandstønde. En dykpumpe til en regnvandstønde gør det meget nemmere at få vandet op fra regnvandstønden, så du nemmere kan udnytte regnvandet. F.eks. kan du koble dykpumpen til et vandingssystem, så du kan vande haven endnu smartere med regnvandet. Hvis du har en brønd til regnvand, kan du bruge en havepumpe til at pumpe vandet op fra brønden. Havepumper og pumper til regnvandstønder findes enten med batterier eller strømslutning via strømstik.

Hvorfor skal du købe en trykpumpe?

Når du skal transportere vand fra et sted til et andet, og har brug for et højt tryk, kan du med fordel anvende en trykpumpe. Med denne pumpe kan du eksempelvis vande græsplænen eller havens blomster med vandet fra din brønd, regnvandstønde eller dit havebassin. En trykpumpe kan også transportere vand til udendørsbruseren. Med en trykpumpe kan du altså let skabe et tryk på vandet og bruge den til alle de opgaver, som du normalvis ville bruge vandslangen til. Ved at bruge trykpumpen fremfor vandslangen sparer du på vandregningen, fordi du blot genbruger noget vand, der ikke nødvendigvis kommer fra din eget vandforbrug. Det er også med til at skåne miljøet.

Der er mange forskellige trykpumper at vælge imellem, og hos Silvan finder du altid et bredt udvalg. Alle vores trykpumper har en solid motor og er lette at transportere rundt. Du kan få dem i forskellige størrelser, så du let kan finde den kapacitet, du har behov for. Har eksempelvis en lille have, kan du måske nøjes med en mindre pumpe. Du kan også finde tilbehør til din trykpumpe, heriblandt en vinkelstuds, som kan sættes på trykpumpen. Har du brug for en opgraderet udgave af trykpumpen, kan du vælge at investere i et husvandværk.

Hvorfor skal du købe et husvandværk?

Vil du gerne udnytte regnvandet fra cisterner eller vandet fra en brønd, der ligger tæt på? Så skal du måske vælge et husvandværk, der på en miljøvenlig måde, kan hjælpe dig med at genbruge vandet. Det er altså en god måde at spare på økonomien og miljøet på samme tid. Vandet fra husvandværket kan du bruge til at vande din have, bilvask, toiletskyl og lignende. Fordelen ved at bruge regnvand er, at det ikke indeholder lige så meget kalk sammenlignet med postevand. Det betyder, at din vaskemaskine eller toilet udsættes for mindre kalk, og de kan derfor holde længere. Du kan dog ikke anvende det som drikkevand. Husvandværkerne er som oftest lydsvage, hvilket er en fordel, hvis du har en placeret den inde i dit hus.

Du kan også bruge husvandværket til at øge vandtrykket, hvis du eksempelvis oplever, at vandet løber langsomt. Den kan det samme som en trykpumpe, men har en ekstra funktion. Du kan nemlig indstille den til automatisk at styre trykket, inklusiv hvornår trykket skal falde samt tænde og slukke efter behov. I Silvan kan du få husvandværk i flere størrelse/styrker. Det kan være svært at give et præcist svar til, hvilken du skal vælge, da det kommer an på dit behov. En lille model med en effekt på 650 W kan dog håndtere færre liter vand i timen, sammenlignet med en stor model, der har en effekt på 1300 W. Du kan få modeller med eller uden display.