Dykpumper

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan bruger du dykpumper og trykpumper

Er kælderen oversvømmet? Eller skal dit havebassin tømmes for vand? Så er det en stor hjælp at have en pumpe ved hånden. En pumpe kan bruges til at flytte vand og er et gammelt værktøj. Faktisk stammer pumpen helt tilbage til 300 år f.Kr. I dag er pumpen stadig et meget populært værktøj – heriblandt også trykpumper og dykpumper. Hos SILVAN finder du altid et stort udvalg af trykpumper og dykpumper til mange forskellige formål. 

Skal du have flyttet vand eller pumpe det væk, er en lille forskel på, om du skal vælge en trykpumpe eller dykpumpe. Derfor kan du her læse, hvordan du vælger den helt rigtige pumpe, og om det skal være en dykpumpe eller trykpumpe.

Dykpumpe

En dykpumpe er en af de mest populære pumper. Den er god, hvis kælderen er oversvømmet, eller når du vil tømme brønden eller havebassinet for vand. En dykpumpe kan stå under vand, og pumpe det op. Derfra kommer også navnet; dykpumpe. En dykpumpe er ofte kompakt og lille i sin størrelse. Ikke desto mindre kan den effektivt pumpe vand væk fra eksempelvis kælderen. 

Du kan med fordel vælge en dykpumpe, hvis du vil pumpe vand op og væk fra et givent sted. Alle steder, hvor det kræver at pumpen står under vand, er dykpumpen det oplagte valg. Alt afhængig af type kan de fleste dykpumper klare meget snavset vand. Den gør den ekstremt anvendelig til mange opgaver, og god til næsten alle undervandsopgaver.

Trykpumpe

Når du skal transportere vand fra et sted til et andet, og har brug for et højt tryk, kan du med fordel anvende en trykpumpe. Med en trykpumpe kan du eksempelvis vande græsplænen eller havens blomster med vandet fra din brønd, regntønde eller dit havebassin. En trykpumpe kan også transportere vand til udendørsbruseren. Med en trykpumpe kan du altså let skabe et tryk på vandet og bruge den til alle de opgaver, som du normalvis ville bruge vandslangen til. 

Der er mange forskellige trykpumper at vælge imellem, og hos SILVAN finder du altid et bredt udvalg. Alle vores trykpumper har en solid motor og er lette at transportere rundt. Du kan få trykpumper i forskellige størrelser, så du let kan finde den kapacitet, du har behov for.

En dykpumpe kan tømme kælderen for vand

Er skaden sket og kælderen fyldt med vand, er det rart at have en dykpumpe. Den er nemlig effektiv når vandet skal pumpes væk. Vand i kælderen skyldes som regel, at grundvandet stiger, eller at kloakken ikke kan klare mængden af regnvand, ved eksempelvis skybrud. Ofte kan vandet være beskidt og i nogle tilfælde komme fra kloakken. Kommer vandet fra en kloak, bør du spørge professionelle til råds, for at undgå en helbredsrisiko. Andre gange kan du også tømme kælderen for vand selv med en dykpumpe. Når du selv går i gang, er det vigtigt, at du altid bruger handsker, støvler og tøj, hvor vandet ikke kan trænge ind. Så er din hud beskyttet, hvis vandet viser sig at være forurenet. 

 Har du brug for hjælp til at vælge trykpumpe eller dykpumpe, kan du klikke på de forskellige produkter for yderligere detaljer. Du kan også altid besøge din lokale SILVAN eller kontakte vores kundeservice, hvor vi altid står klar med råd og vejledning.