Fejemaskiner & sneslynger

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du vælge en fejemaskine eller sneslynge?

En fejemaskine og sneslynge er perfekt, hvis du gerne hurtigt og effektivt vil rydde dine udearealer for sne. Mens en sneslynge kun kan bruges til at fjerne sne, kan en fejemaskine også bruges til at feje blade og skidt væk. Især hvis du har et stort udeområde, er det værd at overveje enten en fejemaskine eller sneslynge. Mens en sneskovl er supergod til at rydde sne i mindre områder, kan det hurtigt blive hårdt for kroppen, når større områder skal ryddes. Gør derfor snerydningen sjov og effektiv med enten en fejemaskine eller sneslynge.

Hvis du primært skal rydde sne effektivt og hurtigt, bør du investere i en sneslynge. Den kan nemlig gøre snerydningen til en leg, så du er fri for at bakse med en sneskovl, når du skal rydde sne. Skal du i højere grad fjerne generelt skidt, blade og sne fra din grund, så er det en fejemaskine, som du skal have fat i. Den kan du nemlig bruge til at fjerne skidt hele året, nedfaldne blade om efteråret og sne om vinteren. Den er ikke så effektiv til at fjerne sne som en sneslynge, men til gengæld er den en god allround løsning.

Hvilken sneslynge skal du vælge?

Hvilken sneslynge du skal vælge, afhænger af størrelsen på dit udeareal. Sneslynger kommer både med forskellige størrelser motorer og dæk. Hvis du har et meget stort udeareal, er det rart med en stor motor og nogle kraftige dæk. Derudover har større motorer også den fordel, at de kan slynge sneen længere væk. Har du kun et mindre udeareal, er der dog ingen grund til at investere i en stor sneslynge. Her bør du kunne klare dig med en af de mindre. Fordelen ved de mindre sneslynger er også, at de er lettere og derfor nemmere at skubbe rundt.

En anden forskel på de sneslynger er, om de har benzin- eller elmotor. En sneslynge med el har ofte en lav vægt og en fleksibel størrelse. Dog har de ofte ikke en så stærk motor. Modsat er en sneslynge på benzin ret tung, men har også en kraftig motor. Du kan også få motorer med forskellige gear. Det er godt at have, hvis du gerne vil indstille hastigheden på snerydningen. Desuden har flere sneslynger også bakgear, hvilket er en smart funktion. Nogle sneslynger har også LED-lys, hvilket gør snerydningen nemmere og sikrere, når det er mørkt om vinteren.

Hvilken fejemaskine skal du vælge?

Som det allerede er nævnt, er en fejemaskine god at have, hvis du vil effektivisere fejningen af dit udeområde. Hvis du kun har et lille udeareal, behøver du ikke købe en fejemaskine. Her kan du klare dig med en god fejekost. Dog er det meget praktisk at have en fejemaskine, hvis du har et stort område, der skal fejes. Det smarte ved en fejemaskine er den store fleksibilitet. Skal du kun bruge en fejemaskine til at fjerne blade, kan du alternativt overveje en løvsuger eller løvblæser. Den kan også fungere som et godt supplement til en fejemaskine.

Når du skal vælge en fejemaskine, skal du helst vælge en med kraftige dæk og en stærk motor. Så kan den nemlig klare det barske vejr og terræn i det hårde efterårs- og vinterklima. Derudover er det en god idé at vælge en fejemaskine med gear, så du kan indstille hastigheden. Især bakgear er godt at få med, da en fejemaskine kan være tung at have at gøre med. Samtidig bør du også vælge en maskine, hvor kosten kan roteres. På denne måde kan du selv bestemme, hvor skidtet, bladene eller sneen skal fejes hen.

Skal du bruge en fejemaskine til både inden- eller udendørsbrug?

Hvis du både har et ude- og indeområde, som skal fejes for blade og andet skidt, kan du købe en fejemaskine, som både kan bruges til inden- og udendørs. Det kan f.eks. være, at du har et lager, en garage eller et værksted, hvor du hurtigt og effektivt vil fjerne skidt fra gulvet. Her kan det være relevant at købe en fejemaskine, som både virker indenfor og udendørs. Du kan se på den enkelte maskine, om den både er til inden- og udendørsbrug. F.eks. forhandler vi fejemaskiner med batteri, som du både kan bruge indenfor og udendørs.

Hvad siger loven om snerydning og saltning?

Du er som husejer forpligtet til at rydde sne uden for din ejendom. Desuden skal du også salte med vejsalt og evt. grus for at forhindre, at veje og fortove bliver glatte. Derfor er fejemaskiner eller sneslynger altså effektive, hvis du skal leve op til loven om at fjerne sne på både private veje og offentlige stier eller fortove. Helt præcist siger loven, at du skal fjerne is og glatføre på fortove, indkørsler, havegange og trapper foran huset. Det er de færdselsarealer, der er i ubrudt forbindelse til din grund, som du skal rydde. Du skal også sørge for, at ristene til afløbsbrøndene er ryddet for sne.

Husker du ikke at rydde veje og stier uden for din ejendom, kan det få konsekvenser. Hvis der f.eks. er nogen, som vælter på din grund i glatføre eller sne, kan du risikere at skulle betale erstatning for deres skade. Skraldemænd og posten kan også nægte at bevæge sig ind på din grund, hvis der er masser af sne og is på vejene. Du skal i øvrigt også huske at fjerne istapper og snedynger fra taget, hvis det er farligt for forbipasserende. Du bør derfor bestemt prioritere at fjerne sne foran din ejendom – både for din egen sikkerheds skyld, og fordi det er et lovkrav.