Generatorer

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad er en generator?

En generator er en transportabel maskine, som kan lave elektricitet ud af mekanisk energi, som regel i form af brændsel. I Silvan finder du generatorer, som kører på benzin, hvilket gør det supernemt at håndtere og finde brændstof til dem. Du finder generatorer med udtræk til både 230 V og 12 V, så du kan bruge elektriciteten til de fleste projekter. Du kan bruge generatoren til mange strømkrævende opgaver, du skal bare huske at tjekke, om generatoren er kompatibel med det udstyr, du bruger. Det vil passe til dit værktøj eller andre maskiner i de fleste tilfælde. Mange generatorer kan køre i flere timer, så du kan lave dit arbejde færdigt.

Hvornår og hvorfor er det så lige, du får brug for en generator? Der er hovedagligt 2 grunde til, at du skal bruge en generator. Det kan være i nødstilfælde, hvis strømmen går ud, men det kan også være til projekter, hvor du ikke bare kan trække en forlængerledning. Det kan f.eks. være ude i naturen, hvor der slet ikke er noget strøm. Det kan også være på et stillads, hvor det er mere praktisk at tage en generator med. Hvis du har en generator, kan du få mere ud af dit elværktøj og dine elektriske havemaskiner.

Hvilken generator skal du vælge?

Det er vigtigt at vælge en generator, som passer til dine behov. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige størrelse og de funktioner, du ønsker. Hvis den skal kunne køre i lang tid og på høj kapacitet, er det vigtigt med en større eller kraftigere generator. Hvis det blot er til småopgaver, hvor du ikke skal bruge elektricitet i meget mere end en time, kan du passende gå efter en mindre generator. Du kan desuden få generatorer med forskellige nominelle effekter – kig efter en generator, som laver nok kilowatt til dit projekt. En større maskine har som regel brug for flere kW.

Du skal huske, at du ikke kan tilkoble en maskine til din generator, hvis den har en højere startstrøm end generatoren. Derfor er det også meget vigtigt, at du vælger en generator, som har en højere vedvarende effekt. Startstrømmen er det midlertidige stødstrøm, der går ind i maskinen, når du tænder den. Startstrømmen er ofte 4 til 10 gange større end den normale driftsstrøm. Derfor kan det godt være svært at vide, om din generator er stærk nok. Bare fordi den kan klare den normale driftsstrøm, er det ikke sikkert, du kan bruge generatoren til den maskine, fordi generatoren ikke passer til startstrømmen.

Inverter generator

En inverter generator leverer en stabil strøm, som gør den velegnet til elektronik. Den har en høj driftssikkerhed, hvilket giver strøm af høj kvalitet. Derfor er en inverter generator god til elektronik. Vi har flere forskellige inverter generatorer i vores sortiment, som findes i et bredt udvalg af størrelser, vægtklasser og motorstørrelser. Afhængigt af størrelse og vægt har generatorerne enten hjul eller håndtag, som gør dem lettere at transportere rundt. Vi forhandler inverter benzingeneratorer, der altså omsætter benzin til strøm. Nogle af dem kan indstilles til en ECO-tilstand, hvor der bliver brugt mindre brændstof, når den leverer strøm.

Få en generator med gode egenskaber

En generator er en god og robust strømforsyning, som også virker de steder, hvor der ikke er en stikkontakt. Men du kan også få rigtig mange funktioner, som gør dit arbejde nemmere eller sikrer en god oplevelse. Hvis din generator har AVR, betyder det, at den automatisk regulerer volten, så der ikke sendes for meget strøm igennem systemet. Det kan være med til at redde din maskine, så den ikke går i stykker pga. den forkerte volt, men det kan også forhindre en kortslutning.

En generator er meget mobil og smart at have med på farten. Det er endnu nemmere at håndtere, hvis generatoren har et eller flere håndtag, så du hurtigt kan tage fat. Så slipper du også for at røre ved den varme motor. Hvis du har brug for at tilslutte flere maskiner på samme tid, kan du også få op til flere udtræk, så du ikke kun er begrænset til 1 maskine pr. generator. Du kan bruge forskellige motorolier til forskellige generatorer. De fleste bruger heldigvis en typisk 10W-40 olie, som du muligvis har liggende alligevel fra brugen til din plæneklipper eller havetraktor.

Generator til professionelt arbejde og camping i fritiden

Der er ingen tvivl om, at en generator er god at have med, hvis du skal arbejde på noget, hvor der ikke er en stikkontakt eller andet strøm i nærheden. Men du kan også få meget ud af en generator, hvis du f.eks. er på campingtur, hvor der mere sjældent er adgang til elektricitet. Du kan nemt tage en generator med på et stillads eller i et bygningsværk, hvor der stadig ikke er installeret elektricitet. Med en pålidelig generator kan du trygt fuldføre mange forskellige opgaver, og du er ikke afhængig af stikkontakter og lange forlængerledninger.

Det samme princip kan bruges, når du er på campingtur eller telttur. Ligger du på en teltplads, hvor der ikke er nogen stikkontakt? Så kan du stadig få glæde af diverse maskiner, hvis du har en generator. Du kan f.eks. lave mad på en el kogeplade, kogeblus eller bruge en ricecooker. Du kan også bruge strømmen til din elektriske køleboks eller til noget så simpelt som at oplade mobiltelefoner eller en powerbank. Hvis du er mere til glamping , som er den glamourøse form for camping, er en generator helt uundværlig. Du kan opsætte et luksus telt med strøm og mange ekstra nydeligheder.