Græstrimmere

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad er en græstrimmer?

En græstrimmer er en slags mobil, lille plæneklipper. Den er meget håndterbar, og den bruges typisk til at nå rundt i hjørner og kanter af græsplænen, hvor plæneklipperen ikke kan komme til. Den fungerer på den måde, at der for enden af en stang sidder en lille roterende del med nylonsnor eller plastikkniv. Snoren eller kniven roterer så hurtigt, at den slår græsset af, når trimmeren rammer. Den er derfor velegnet til det lettere havearbejde, som beskæring eller slåning af græskanterne.

En græstrimmer er derudover meget let og nem at have med rundt i haven. Det gør den helt perfekt til lige at komme rundt i de sidste hjørner og kanter, for at opnå den sidste finish. Ved mange modeller sidder snøren eller tråden på en rulle, som automatisk bliver ført frem, som snøren eller tråden knækker på grund af slid. Den fås også med plastknive, som er gode til lidt kraftigere græs og planter. Her skifter du naturligvis bare kniven, efterhånden som den bliver slidt.

Hvorfor skal du vælge en græstrimmer?

Er du træt af strittende græs i kanten af plænen? Og at plæneklipperen ikke kan nå ind i hjørnerne? Så er en græstrimmer løsningen. Hvis du har mange blomsterbede, plantekasser, havemøbler eller lignende i din have, kan det være svært at nå ordentligt rundt med plæneklipperen. Det er her en trimmer kommer ind. Men den kommer du let og ubesværet til de steder, hvor det ellers kan være svært at nå ind. Så hvis du vil have den perfekte plæne, kan en græstrimmer hjælpe dig helt i mål.

Der findes flere forskellige udgaver af græstrimmere. Og hvilken, der passer dig bedst, afhænger naturligvis af din have. De fås både med el og med batteri. Har du brug for ekstra kraft, kan du overveje en buskrydder. En buskrydder er nemlig mere robust end en græstrimmer. Dette gør den velegnet til at rydde mindre buskads og kraftigere græs. På de fleste budskryddere kan du justere eller skifte klingetype, så klingen passer til den pågældende beskæringsopgave.

Hvilken type skal du vælge?

Som sagt, findes der flere forskellige udgaver af græstrimmere. Men er du i tvivl om, hvilken du skal vælge? Så læs med her, hvor vi giver en kort introduktion til de mest almindelige. I Silvan finder du trimmere med både el, batteri og benzin. Mange af vores modeller har et justerbart teleskopskaft, så du kan finde den helt rette arbejdshøjde til dig. Der er også forskel på, hvor bredt de kan trimme. Det kommer naturligvis an på, hvor meget plads du har, der hvor du skal til. Derudover skal du også have i tankerne, hvor meget den skal veje.

Batteridrevet

Har du en større have? Og skal du langt omkring med din trimmer? Så kan du med fordel vælge en med batteri. Her er du fri for at bøvle med ledninger. Du behøver hellere ikke have adgang til strøm. Med en maskine med batteri får du en super fleksibel maskine. Om du har skråninger, eller skal ind imellem træer og buske, så er du ikke begrænset af hverken ledning eller en tung benzinmotor. Ved mange af vores akku græstrimmere har du muligheden for at benytte batterierne fra dine andre akku maskiner. Har du f.eks. en Bosch boremaskine, kan du med fordel bruge batteriet derfra i din Bosch trimmer også. Du skal blot være opmærksom på, at du ikke må sætte et batteri med høje volt på din maskine, end den er beregnet til. Men på den måde kan du pludselig kombinere dine maskiner. Og du har flere batterier, så du let kan skifte, når et løber tørt.

Eldrevet

Hvis du har en mindre have, kan du måske sagtens klare dig med en eldrevet græstrimmer. Den er typisk noget billigere end en akku trimmer. Du slipper også for at skulle holde styr på, om batterierne er ladet op. Du sætter den blot i stikkontakten, og så er du i gang. Den kan dog have sine begrænsninger, på grund af ledningens længde. Det kan du nemt afhjælpe med en forlængerledning eller kabeltromle. Du skal blot være opmærksom på at vælge en, der er beregnet til udendørs brug. En eldrevet trimmer er også meget let at bære rundt på. Den har nemlig ikke et batteri hængende, som kan tynge under arbejdet.

Benzindrevet

Har du en meget stor have? Og har du ikke adgang til en strømforsyning? Så er en benzindrevet græstrimmer måske løsningen for dig. Her får du en meget kraftig maskine, der kan klare selv højt græs og tæt beplantning. Du er ikke begrænset af hverken ledning eller batteriets levetid. Her skal du blot sørge for at fylde benzin på tanken. Hvis du skal i gang med et større projekt, hvor du skal langt omkring, kan du med fordel bruge en benzindunk. Så risikerer du ikke at løbe tør under arbejdet og spilde unødig tid. En benzindrevet trimmer er dog noget tungere og mere støjende. Langt de fleste haveejere kan klare sig med enten en el- eller batteridrevet græstrimmer.

Hvordan fungerer en multicutter og kantklipper?

Vil du gerne kunne trimme dine kanter, men har du ikke brug for en græstrimmer? Så kan det være, en kantklipper eller multicutter er løsningen for dig. Med en kantklipper på batteri får du en smart og effektiv lille maskine. Den er håndholdt, så du let kan komme til, selv i en snæver vending. Du kan se, hvordan du betjener den håndholdte kantklipper herunder:

Med multicutteren får du en kombineret græs- og busksaks. Du skifter let fra funktion til funktion, helt uden brug af værktøj. Multicutteren er særdeles velegnet til mindre områder eller små buske, der trænger til at blive trimmet. Vil du vide mere om multicutteren, og hvordan den fungerer, så se den korte introduktionsvideo for multicutteren.

Er du mere til det helt manuelle havearbejde, hvor du har fuld kontrol over dit redskab? Så har vi i Silvan naturligvis også en helt almindelig kantskærer. Her er du selv i fuld kontrol over, hvor hurtigt og præcist arbejdet skal foregå. Uanset hvilket redskab, der er det rette for dig, så er vi klar til at hjælpe dig med råd og vejledning. Du finder flere tips og tricks til de perfekte kanter.

Sådan fremmer du sikkerheden 

En græstrimmer kan virke uskyldig, men det er en effektiv og kraftfuld maskine. Den arbejder meget hurtigt, og du bør derfor beskytte dig, når du arbejder med den. Sten, grene og lignende kan snige sig ind blandt græsset. Og det kan derfor blive slynget med op, når du trimmer græsset. Det er derfor vigtigt, at du beskytter dig under arbejdet.

Du bør som minimum bære sikkerhedsbriller, da sten og andre partikler kan hvirvle op og ramme eller irritere øjnene. Derudover er det en god idé at bære lukkede sko. Så undgår du, at sten eller andet rammer dine fødder. Og du slipper for en masse græs i dine sko. Hvis du anvender en benzindrevet græstrimmer, er høreværn også en rigtig god idé. Du bør naturligvis også være opmærksom på andre omkring dig, som ikke har beskyttelse på.