Havetraktor

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Værd at overveje inden du investerer i en havetraktor

En have traktor er ikke blot en god investering, når det gælder græsslåning – den kan også bruges til meget mere. Du kan eksempelvis bruge din havetraktor til at sprede gødning, lufte græsplænen, rydde sne, rive grus og andre tunge haveopgaver. I og med at en havetraktor kan bruges til mange ting, er det derfor vigtigt, at få den havetraktor, der passer til dine behov.

Du skal først finde ud af, hvilken motorstørrelse og ydeevne du er ude efter på din havtraktor. Skal den kunne begå sig på kuperet underlag, bruges til andre tunge arbejdsopgave eller eksempelvis trække en anhænger, er det vigtigt at motoren har de nødvendige hestekræfter. Endvidere er det også vigtigt at overveje, om den skal kunne trække på alle fire hjul, så du er sikret en mere jævn kørsel og flere kræfter. Hvis du ønsker at bruge din havetraktor i vintermånederne, er det ligeledes vigtigt, at den har lys, så du kan bruge den, når mørket falder på.

Det er ligeledes vigtigt, at havetraktoren har en fornuftig klippebredde, så græsslåningen foregår effektivt og ligetil. Det er ligeledes værd at overveje, om din havetraktor skal have bioklip. Med bioklip bliver græsset slået, hvorefter græsset bliver findelt og fordelt og skubbet ned i plænen igen, så det fungerer som naturlig gødning.

Nogle havetraktorer fås også med en opsamler, så plænen ikke skal klippes lige så ofte som ved sideudkast eller bioklipning.

Plænetraktorer kan typisk inddeles i tre forskellige typer:

  • Frontklippere er gode til at klippe græsset og klipper, med deres lille venderadius, græsset før hjulene kører over det. Det betyder et flot klipperesultat til græsplænen.
  • En almindelig havetraktor har typisk et sideudkast, der giver ekstra gødning til græsplænen, men fås også med opsamler. Du kan derudover også montere ekstraudstyr på den, så den kan bruges til andet end at slå græsset.
  • En havetraktor på batteri er kendt for sit lave støjniveau og giver en mere behagelig køreoplevelse, da der ikke kommer så mange vibrationer på turen.

I og med at havetraktoren kan bruges til andet end at slå græs kan den bruges året rundt og du kan derfor få en masse ekstraudstyr til den. Du kan fjerne sne, fjerne nedfaldne blade i haven, så frø, sprede salt og meget mere.

En havetraktor er din bedste ven i haven og det er derfor vigtigt at finde den model, der opfylder dine behov og kan få det ekstraudstyr, som du har brug for.

Så er du sikker på at investere i en havetraktor, der kan bruges hele året.