Løvsugere & løvblæsere

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad er forskellen på en løvsuger og løvblæser?

En løvsuger, suger løv og andet affald op. Løvet ender i en påsat opsamlerpose. Afhængigt af modellen, kan posen indeholde mellem 30-50 liter. Nogle modeller har endda en indbygget kværn. På den måde bliver blade og affald findelt, inden det ender i opsamlerposen. Kværnen kan findele løvet helt ned til en tiendedel af det oprindelige rumfang. Fordelen ved findelingen er, at affaldet komposterer mere effektivt. Og på den måde går selve formuldningsprocessen hurtigere. Mange løvsuger kan også blæse. Så her kan du få to maskiner i én. Den eneste ulempe ved en løvsuger er, at den kan gå hen at blive tung. Efterhånden som posen fyldes, vil maskinen naturligvis blive tungere. Det kan være en forhindring for nogen. Men i Silvan finder du løvblæsere helt ned til 2,8 kg. Så de fleste kan sagtens holde til at arbejde med den.

En løvblæser derimod, blæser løse blade og andet plantemateriale væk. Den skubber simpelthen løvet hen, hvor du gerne vil have det. Og på den måde kan du få samlet det hele på ét sted. Herefter kan du let og bekvemt samle det op – og smide det på komposten eller til affald. Kunne du tænke dig at lave din egen kompost? Eller mangler du måske sække til haveaffaldet? Så finder du kompostbeholdere og store sække til haveaffald i Silvan. Med en løvblæser skal du ikke tænke på, om du kan bære maskinen. De kan nemlig fås i en vægt helt ned på 1,5 kg.

Hvorfor skal du vælge en løvsuger eller løvblæser?

En løvsuger kan bruges til mange forskellige opgaver i haven. Først og fremmest er den et godt redskab til at holde haven flot og fri for nedfaldne blade og løv. Derudover plejer du også plænen ved brug. Du holder græsplænen fri for blade, afklippet græs og andet. Og det forebygger mos og hvide pletter i græsset. Det kan være en vanskelig opgave at fjerne blade, græs og andet nedfald fra græsplænen eller indkørslen. Har du f.eks. et område med granitskærver? Hvor det er svært at komme til med en rive? Så kan en løvsuger være løsningen. På den måde får du fjernet alle blade og smågrene. Og dine sten bliver liggende, hvor de skal. Derudover reducerer du også risikoen for at få dræbersnegle og andre skadedyr i din have. Bunker med græs eller blade er nemlig rigtig gode hjem for f.eks. dræbersnegle. De lægger gerne nemlig gerne æg sådanne steder. Men med en løvsuger eller -blæser, kommer du hurtigt det problem til livs. Husk også, at det ikke kun er blade du kan fjerne.

En løvsuger tager også gerne både grankogler, mindre kviste og grannåle. Har du fået blæst blade og græs sammen? Eller har der samlet sig andet haveaffald i haven? Og har du ikke lige en trailer du kan smide det i og køre på affaldspladsen? Så husk, at du i Silvan kan låne en trailer helt gratis. Læs mere og book en gratis trailer herunder. Der findes flere forskellige udgaver af løvsugere og løvblæsere. De kan nemlig både fås til at tage på ryggen, med sele eller med hjul på. Du kan derfor altid finde den model, der passer dig bedst. Så du let og hurtigt kan klare havearbejdet. Og samtidigt skåne din krop bedst muligt. Du har også ved de fleste modeller mulighed for at regulere blæsehastigheden. På den måde kan du let styre, hvor langt du vil blæse bladene væk.

Skal du vælge en el-, batteri- eller benzindrevet?

Det næste du skal overveje er, om din maskine skal være med el, batteri eller benzin. De har hver især deres fordele. Hvilken der er rigtig for dig, afhænger helt af dit behov.

Eldrevet

En løvsuger eller løvblæser med ledning kan passe til mange størrelser haver. Den kræver naturligvis, at du har let adgang til et strømudtag. Du kan derfor blive begrænset af længden på ledningen. Det kan du dog afhjælpe med en god forlængerledning eller kabeltromle. Det er vigtigt, at du vælger en til udendørs brug. Du skal dog huske at være opmærksom på ledningen under arbejdet. Med en maskine med ledning løber du aldrig tør for hverken batteri eller benzin. Du sætter den blot i stikket og så er du i gang.

Batteridrevet

Med en batteridrevet løvsuger eller løvblæser får du fuld fleksibilitet. Den kan både bruges til store og små haver. Og især, hvis du har mere end ét batteri. Mange producenter gør det sådan, at du kan bytte batterier imellem maskiner. Har du f.eks. en 18 volt boremaskine og en 18 volt løvblæser fra Bosch, kan du sagtens bruge det samme batteri til begge. Du skal være opmærksom på, at nogle batteridrevne maskiner kommer uden batteri og lader. Og det er netop fordi, mange har begge dele liggende fra en anden maskine. Med en batteridrevet maskine får du også en relativt støjsvag maskine.

Benzindrevet

Endelig kan du købe en løvsuger eller løvblæser med benzinmotor. Her er du sikret høj motorkraft, og du er fri for at tænke på ledninger og batterier. Den kører, så længe der er benzin i tanken. Det kan være en oplagt løsning til dig, der skal arbejde på store arealer. Og hvor du hverken har adgang til strøm eller kan klare dig på en batteriopladning. Du skal dog være opmærksom på, at den larmer meget. Du bør derfor altid bruge høreværn, når du anvender maskinen.

Det anbefales dog, at du bruger høreværn uanset, hvilken maskine du vælger. Derudover, er det også en rigtig god idé at bruge beskyttelsesbriller. Med en løvblæser kan der let hvirvle blade og andre partikler op i luften, som kan ramme dig i øjnene.

Hvad findes der af tilbehør

Ved flere modeller er det muligt at tilkøbe udstyr, der gør din oplevelse endnu bedre. Har du købt en variant, hvor en pose ikke medfølger, er det ved flere modeller muligt at tilkøbe dette. Så kan du nemt og enkelt suge blade op. Og dermed holde din have, indkørsel og terrasse pæn og ren.

Som sagt findes der modeller, hvor batteri og lader ikke medfølger. Men dette kan du naturligvis købe ved siden af. Så er du klar til at gå i gang. Ofte kan batterierne bruges til flere havemaskiner af samme mærke. På den måde kan du derfor være heldig, at du allerede har et batteri fra en anden maskine, du kan bruge.