Robotplæneklippere

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du vælge en robotplæneklipper?

Er der noget bedre end en nyslået græsplæne? Med en robotplæneklipper får du en plæne, der altid er nyslået. Din græsplæne bliver derudover naturlig gødet ved hver klipning, da robotplæneklipperens tilbagekast af græs virker som gødning for græsplænen. Du får således en plæne, hvor græsset altid fremstår flot og velplejet. Og det bedste af det hele? Du behøver ikke gøre arbejdet selv. Med en robotplæneklipper kan du læne dig tilbage og blot nyde synet af en flot, grøn og velholdt græsplæne. Og du kan bruge tiden på sjov med familien. Eller med andre, mere hyggelige, haveprojekter. I Silvan finder du et stort udvalg af robotplæneklippere. Du finder modeller fra kendte kvalitetsmærker som Robomow, Bosch, Gardena, Worx, AL-KO og Stiga.

Der er mange grunde til at skifte den manuelle græsslåmaskine ud med en robotplæneklipper. Det er f.eks. et mere miljørigtigt valg, hvis din nuværende model er en benzindrevet græsslåmaskine. Derudover er den meget støjsvag, så både du og naboen slipper for larmen ved den almindelige græsslåmaskine. En af de største fordele er naturligvis, at du sparer tid. Ved en robotplæneklipper er det estimeret, at man bruger ca. 3 timer pr. sæson på vedligehold og rengøring af maskinen. Til sammenligning bruger man ca. 43 timer pr. sæson på en almindelig græsslåmaskine. Det er ikke nødvendigvis et valg, der sparer dig penge. Men for mange mennesker er mere tid i hverdagen, til sig selv og familien, vigtigere end de penge man kan spare ved selv at slå græsset. Så hvis tid er penge, er det helt sikkert en god investering.

Hvilken robotplæneklipper skal du vælge?

Der findes mange producenter af robotplæneklippere, og endnu flere forskellige modeller. Det kan derfor være lidt svært at finde ud af, hvilken én du skal vælge. Der er naturligvis nogle forskellige ting, du bør undersøge og overveje, inden du beslutter dig. Den første og vigtigste ting er, hvor stort et areal den skal kunne håndtere. Det sætter nogle naturlige krav til maskinen i form af kapacitet. Det næste du bør undersøge, er selve terrænet i haven. Er der mange ujævnheder i din græsplæne? Er der stigninger eller fordybninger, den skal kunne klare? Det spiller også en rolle, om der er stier eller små gange, den skal kunne komme igennem. Her er det vigtigt at finde én model, der passer til netop dit behov.

Herefter kommer vi til prisen. De kommer i flere prisklasser, alt afhængigt af, hvor mange funktioner de har. Her bør du overveje, om du sætter pris på mange funktioner og indstillinger. Eller om det skal være mere simpelt. Om den skal være helt støjsvag, hvis du f.eks. bor i et tæt bebygget område. Eller om den gerne må brumme lidt, hvis der alligevel ikke er nogle naboer omkring. Herunder finder du lidt information omkring nogle af de førende producenter, og hvad de lægger vægt i deres maskiner. På den måde kan du skabe dig et overblik, og forhåbentligt spore dig ind på helt rette robotplæneklipper for dig.

Robomow

Robomow er kendt for deres høje driftssikkerhed og stærke maskiner. Robomow producerer udelukkende robotplæneklippere. Det giver dem en unik viden og kompetence inden for området. Deres stærke maskiner klarer let det høje græs, og de kan sagtens håndtere en ujævn græsplæne med en skråning på op til 36 %, afhængigt af modellen. Maskinen kontrolleres let fra den tilhørende app, så du altid kan holde øje med din robotplæneklipper.

Gardena

Gardena udmærker sig ved at lave utroligt driftssikre robotter. Med mere end 20 års erfaring er deres maskiner gennemtestet. De er meget terrængående og leverer et flot resultat. Derudover er de meget støjsvage. De afgiver nemlig kun 58 dB, når de kører, hvor andre modeller afgiver op til 68 dB. De kan let manøvrere på små områder og kan endda komme igennem passager på kun 60 cm i bredden. Og afhængigt af modellen, kan de bruges på plæner med op til 35% hældning. Gardenas modeller kan også let styres via deres app til smartphone.

Bosch Indego

Bosch har altid været kendt for deres brugervenlige produkter. Bosch var nogle af de første til at levere touch og LED-skærme, på deres robotplæneklippere. Derudover er de også velegnet til skrånende haver med en hældning på op til 27%. Også her kan maskinen styres via den tilhørende app, så din plæne er nyslået hver dag, også når du ikke er hjemme. De er sikret med pin-kode beskyttelse. Det betyder, at hvis nogen fjerne den fra det afmærkede område, låser den automatisk, og kan kun låses op ved hjælp af din personlige pin-kode.

Worx Landroid

Worx har været på markedet i omkring 20 år. Og de er derfor en af de nyere spillere. De udvikler utroligt intelligente maskiner, med den nyeste teknologi. Når der kommer ny software til maskinen, kan du nemt downloade og installere det selv. På den måde undgår du, at din maskine bliver forældet. Derudover kan du bruge batteriet fra din Landroid til andre batteridrevne Worx produkter.

Hvilke funktioner kan du forvente?

Alt afhængigt af hvilken model du vælger, kan de naturligvis have forskellige funktioner. Men de er alle lavet for at gøre græsslåningen lettere og hurtigere. De har alle de funktioner, du normalt forventer ved en manuel græsslåmaskine, og flere til. Nogle af de helt gængse funktioner og fordele, du kan forvente ved en robotplæneklipper, finder du her.

Justering af klippehøjde

Stort set alle robotklippere har justerbar klippehøjde. Det er en rigtig god egenskab, da den så ofte også kan klare det lidt højere græs. På den måde kan du selv bestemme græslængden for hele din græsplæne. Udvalgte modeller har en elektrisk højdejustering, hvor andre skal justeres manuelt.

Klippeområder

Til din robot medfølger et afgrænsningskabel. Kablet skal lægges i kanten af din græsplæne. Ved hjælp af dette ved din robotplæneklipper, hvor den skal køre. Derudover kan du også lægge det rundt om blomsterbede eller nyplantede træer, så du sikrer, at den ikke kører ind i dem. Når plæneklipperen kører tilbage til sin ladestation, kører den langs afgrænsningskablet. Og på den måde bliver kanterne på din græsplæne også slået.

Klip i flere områder

Mange modeller kan ved hjælp af afgrænsningskablet programmeres til at klippe på to separate områder. Hvis du f.eks. har to sammenhængende haver, med en lille sti imellem, vil robotten følge afgrænsningskablet hen til de definerede fjernområder, og starte klipningen igen.

Mindre mos og ukrudt

Med bioklip-funktionen hjælper en robotklipper faktisk med at holde din græsplæne fri for mos og ukrudt. Når plænen og ukrudtet bliver klippet ofte, dør ukrudtet efterhånden. Det afklippede græs bliver skåret utroligt småt og falder ned imellem græsstråene i plænen. Her nedbrydes det og virker som naturlig gødning til græsset. Det gør naturligvis også, at du ikke behøver at rive græs sammen efter klipningen.

Slå græsset smart og sikkert

En robot slår græsset både lettere, smartere og mere sikkert. Som nævnt, kan langt de fleste modeller kontrolleres via en app til smartphone. Det betyder, at du let og hurtigt kan indstille et tidsskema for din robot. Nogle modeller har endda gps-tracking, hvis du skulle være så uheldig, at den bliver stjålet. En robotplæneklipper kører automatisk tilbage til sin ladestation, hvis den mangler strøm. Du risikerer altså ikke, at den holder stille midt på græsplænen. Derudover er mange modeller også udstyret med regnsensor. Den sørger for, at robotten automatisk stopper med græsklipningen, når det begynder at regne. Der er dog også nogle modeller, der sagtens kan køre i regn. Hvis du vil vide endnu mere, kan du læse mere og få svarene på ofte stillede spørgsmål omkring robotplæneklippere. Så er du godt klædt på til at komme i gang med plæneklipningen, på den smarte måde.

Sikker drift

Nogle kan måske have bekymringer omkring at have en maskine kørende i haven helt uden opsyn. Det kan især være, hvis man har børn eller husdyr, der render rundt i samme område. Men en robotplæneklipper er meget sikker. Når den løftes op, stopper knivene øjeblikkeligt. Du risikerer altså ikke, at der ikke sker nogen personskade. Selv med børn eller andre nysgerrige sjæle, i familien, er du sikret. Mange modeller har nemlig både børnesikring og tyverisikring. Det betyder, at det kun er dig, der kan betjene maskinen. De har som oftest også en indbygget stødsensor. Den registrerer forhindringer som træer, børnenes legetøj, havemøbler og andet. Den sørger simpelthen for, at maskinen kører udenom, så der ikke sker nogen skade. Du kan altså sagtens, med ro i maven, have en robotplæneklipper til at køre i haven.

Undgå allergisk reaktion

Lider du, eller nogen i din familie, af allergi? Og er du træt af løbende øjne og næse, når du slår græs? Så er en robotplæneklipper også en rigtig god løsning. Du kan nemlig programmere den til at slå græsset, når du ikke er i nærheden. Du kan også sætte den til at køre om natten, så du og din familie kan benytte haven om dagen.

Tilbehør og reservedele til din robotplæneklipper

Som til stort set alle andre havemaskiner, kan du naturligvis også få ekstra tilbehør til din robotplæneklipper. Du kan f.eks. få en garage til din robotplæneklipper. Så kan den holde i tørvejr, når den ikke er ude at køre. Den giver også beskyttelse mod de hårde stråler fra solen, så maskinen ikke bliver alt for varm, og farven ikke falmer. Derudover kan du naturligvis få ekstra afgrænsningskabel, hvis du har brug for at forlænge kablet, eller måske har lavet et nyt bed. Skulle det ske, at knivene går i stykker, eller bare er blevet slidt, kan du naturligvis også få nye knive til din robotklipper. Med en robotplæneklipper er du altså sikret kørsel i mange år. Og du har rig mulighed for at forny, udskifte eller opgradere dele på den.

 

FAQ

 • Hvorfor skal du vælge en robotplæneklipper?

  Det skal du, fordi det kan sparer dig for rigtig meget tid. Men den giver dig også en flottere græsplæne, med mindre mos og ukrudt.

 • Hvilken robotplæneklipper skal du vælge?

  Der findes rigtig mange forskellige modeller. Hvilken én du skal vælge, kommer an på størrelsen og udseendet af din græsplæne. Læs mere om, hvilken robotplæneklipper du skal vælge på vores hjemmeside.

 • Hvor meget koster en god robotplæneklipper?

  Det er ikke en billig investering, men der findes robotplæneklippere i mange prisklasser. Du kan få en god, stabil maskine fra ca. 4-5.000 kr. og op til ca. 11.000 kr. Det er alt afhængigt af, hvad den skal kunne.

 • Hvordan sikrer du, at den ikke klipper dit blomsterbed?

  Du afmærker blot dit blomsterbed med afgrænsningskablet. Så ved robotten, at den skal køre udenom – og dine blomster er sikret.

 • Kan den klippe i regnvejr?

  Nogle modeller kan køre i regn. De fleste er udstyret med en regnsensor. Så hvis den ikke kan klippe i regn, vil den automatisk vende tilbage til ladestationen, hvis det begynder at regne.

 • Er den miljøvenlig?

  Ja, i forhold til f.eks. en benzindrevet græsslåmaskine er den meget miljøvenlig. Ifølge EPA kan en benzinklipper udlede CO2, der svarer til 11 personbiler. En robotplæneklipper udleder kun det, det koster i strøm at lade den.

 • Hvor meget larmer den?

  Den larmer ikke meget. Afhængigt af modellen, larmer den mellem 55-70 dB. En almindelig benzinklipper har et støjniveau på helt op til 98 dB, hvor du faktisk bør anvende høreværn.