Cafesæt

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Nyd vejret på altanen - med et cafésæt

Et cafésæt er en praktisk og nydelig løsning, hvis du vil sidde udenfor, når vejret er godt. Et cafésæt er ideel til din terrasse, altan eller din have. Cafémøblerne er generelt mindre, så du kan nemt flytte rundt på dem. Du kan f.eks. rykke møblerne efter, hvor der er mere sol. Eller du kan hive dem ind i skyggen, hvis solen er for kraftig. Derudover kan du nemt opbevare dit cafésæt om vinteren, da møblerne er forholdsvis små, og nogle kan endda foldes sammen. Hos Silvan finder du forskellige cafésæt, som for det meste består af et lille bord og 2 stole.

Med et cafésæt kan du skabe en hyggelig plads, hvor du passende kan nyde en kop kaffe, te eller anden drink. Det lille cafébord er perfekt til drikkevarer og små anretninger, som du vil nyde udendørs. Med et cafébord og et par stole kan du nyde kaffetid eller frokost med en ven. Det er det perfekte sted til en god sludder. Har du en lille terrasse, kan dette altanmøbel give nyt liv til terrassen og skabe et sted, hvor du har lyst til at befinde dig. Specielt om sommeren eller de varme efterårsdage og forårsdage. Har du et drivhus eller orangeri, kan du også sætte et lille cafésæt derind.

Cafésæt som smarte altanmøbler

Det er ofte begrænset, hvor meget plads der er på en altan. Det betyder desværre, at mange altaner ikke bliver udnyttet, så godt, som de har potentiale for. Men med et cafésæt har du mulighed for at udnytte altanen til at nyde den friske luft og slappe af. Et cafésæt fylder nemlig væsentligt mindre end et loungesæt eller andre havemøbler. Det er derfor et fint møbelsæt til altanen, fordi det giver plads til at kunne bevæge sig eller sætte flere ting frem. Nogle cafésæt kan også være meget nemme at pakke eller folde sammen. På den måde du kan hente dine altanmøbler ind om vinteren. Du kan evt. tilføje ekstra hygge med udendørsplanter i en flot krukke og udendørsbelysning. Det kan være med til at skabe en ægte udendørs caféstemning.

Cafésæt findes i forskellige størrelser, så det er derfor en god idé at måle op på din altan, inden du køber. På den måde er du sikker på, at du finder et møbelsæt, der kan være derude. I nogle tilfælde kan det være udfordrende at finde et cafésæt, som opfylder dine kriterier i forhold til smag og mål. Du kan derfor give dig i kast med at bygge dit eget. Det kræver, at du har hænderne skruet godt på, men det kan været et sjovt DIY-projekt. I Silvan finder du de nødvendige materialer og værktøjer, som kan hjælpe dig i mål med dit DIY-projekt. I samme anledning kan du kigge efter pynt, som kan sættes på cafébordet. Du kan eksempelvis indrette med en flot vase, LED-vokslys eller udendørs lyskæder. Du kan også finde fine hynder til stolene, så du sidder blødt og behageligt.

Hvilket cafésæt skal du vælge?

Når du skal vælge et cafésæt, kan du med fordel overveje, hvad det skal bruges til. Leder du efter en mere permanent løsning, kan du vælge en af de modeller med hynder. De har en god kvalitet, som giver møblet en lang levetid. Hvis du er i en mere midlertidig boligsituation, kan du overveje et cafésæt med foldestole og et foldebord. Det gør det let at folde bordet sammen og flytte det videre til næste sted. Det er også ideelt, hvis du har tænkt dig at tage det med på tur eller låne dem ud. Bordet fylder nemlig ikke så meget, hverken udfoldet eller sammenfoldet. Derudover er de oplagte at investere i, hvis du har mindre plads, som f.eks. et kollegieværelse eller studielejlighed.

Du skal selvfølgelig vælge det cafésæt, du synes bedst om - både i forhold til funktionalitet og design. Hvis du er meget i tvivl, kan du altid tage et kig forbi din lokale Silvan, hvor du kan se nogle af vores havemøbler og altanmøbler. Det kan nogle gange være en stor hjælp at få bekræftet, hvordan nogle møbler ser ud i virkeligheden med egne øjne. Du bør som udgangspunkt vælge det materiale, du synes er pænest. Men du skal være opmærksom på, at de forskellige materialer kræver forskellig vedligeholde. Træ kræver en del mere vedligeholdelse end f.eks. polyrattan, som er vedligeholdelsesfrit. Så overvej hvor meget du tid, du ønsker at bruge på vedligeholdelse i forbindelse med valg af materiale

Et altanbord er smart og pladsbesparende

Et altanbord, der kan hænge på et rækværk eller en mur, er en smart og pladsbesparende løsning, hvis du har en lille altan. Du kan nemt montere og fjerne det – ofte uden brug af værktøj. Du kan klappe det sammen, når du ikke bruger den, så det næsten ikke fylder noget. Det er en smart måde at få et lille bord til altanen, selvom plads er trang. Der er plads til op til 3 personer, som kan sidde rundt om bordet. Et altanbord – der også kaldes et hængebord – kan fås i materialer som akacietræ og non-wood.

Sådan vedligeholder du dit cafésæt

Materialer er ikke blot forskellige i udseende, men de kan også have forskellige måder at reagere på. Har du et cafésæt i træ, vil vi anbefale, at du giver det en oliebehandling før brug. Før du anvender en træbehandling, skal dine træmøbler være rensede og tørre. Du kan gentage oliebehandlingen løbende, hvis du vil forlænge levetiden på dit cafésæt. Er du på forkant med at rense dit cafésæt, kan du nemmere undgå alger, mug og svamp. Er uheldet ude, kan du heldigvis bruge sandpapir til at få det grove og modstandsdygtige snavs af. Men husk at give møblet en efterbehandling, når du har slebet det. Du kan med fordel opbevare cafésættet i en garage eller i et redskabsskur, om vinteren, så det står tørt.

Cafésæt i plast kræver ikke lige så meget vedligeholdelse, men du kan med fordel vaske snavset af møblet for at få et pænere finish. Overvej polyrattan rensespray, hvis du vil have dit cafésæt i non-wood, plast og polyrattan til at se pænt ud. Du kan også bruge sprayen på andre havemøbler eller hegn i samme materiale. Altanmøbler i plast kan du dække til med et cover. Du skal dog passe på med møbler i træ, da de kan få for meget fugt. Hvorfor de begynder at rådne, hvis de bliver dækket til. Har du et cafésæt med hynder, kan du med fordel tage hynderne ind, når det regner om vinteren. Alternativt kan du anvende en hyndeboks til hurtig beskyttelse imod regn og UV-stråler.