Haveborde

GODE TILBUD - kun få tilbage

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan vælger du havebord

Her på siden kan du finde haveborde i forskellige størrelser, typer og materialer. Derfor er det også en god ide at tænke over dine behov, før du beslutter dig for, hvordan dine nye havemøbler skal være. Først og fremmest skal dit nye havebord være behageligt at sidde ved. Det betyder også, at højden skal passe til dine havestole. Det er også en god ide at tænke over, hvad du bruger havebordet til. Inviterer du ofte til middag eller er I en stor familie, er det godt med et stort havebord, eller et bord der kan slås ud. Har du i stedet brug for et lille bord, hvor du blot kan nyde morgensolen eller en kop kaffe i eftermiddagssolen, er det måske et cafébord du skal have.

Det er også en god ide at tænke over, hvilket materiale dit havebord skal være lavet af. Her bør du overveje, hvorvidt du vil vedligeholde dit havebord. Vedligeholdelsesfrie borde er for mange ideelle, da man kan nyde sommersolen uden at tænke på maling, slibning eller anden vedligeholdelse. Det gode ved havemøbler der skal vedligeholdes er dog, at de ofte har en længere levetid, da de lettere kan slibes og repareres. Der er vigtigt at huske, at der er stor forskel på hvor meget vedligeholdelse, de forskellige materialer kræver.

Haveborde i kunsttræ er stort set vedligeholdelsesfrie og kan blot rengøres med vand og sæbe. De tåler også at stå ude i al slags vejr året rundt. Borde i metal er også yderst slidstærke og vejrbestandige. De er også lette at flytte rundt og rengøre. Et havebord i plast er ofte billigere, uden du behøver gå på kompromis med kvalitet og komfort. De er også utroligt lette. Har du et meget let havebord, kan det være en god ide at stille det væk, eller i læ over vinteren og efteråret, da det ellers kan vælte når det blæser.

Borde af massivt træ er et populært valg. Med den rette vedligeholdelse og pleje kan de holde sig flotte sæson efter sæson, og hvis der skulle komme ridser eller små skader, kan de let slibes fine igen. Vores haveborde af træ er desuden fremstillet i trykimprægneret træ, der kan tåle det danske vejr.

Vedligeholdelse af haveborde

Et godt tip til at forlænge levetiden på dit havebord, er at give det en efterårsrengøring. Det er især vigtigt, hvis bordet skal pakkes væk over vinteren. Først og fremmest skal du have fjernet skidt og snavs fra havebordet. Så undgår du at det udvikler sig til svampeangreb eller råd. Ofte er sæbevand og efterfølgende en tør klud tilstrækkeligt. Er der kommet rustpletter, kan det skrabes væk og eventuelt behandles med ruststopper. Er dit havebord af træ, har det godt af pleje i form af lak, maling eller olie, alt efter trætypen.

Dit havebord bør ikke have direkte jordkontakt over vinteren, da det kan suge fugt, hvis det er lavet af træ. Desuden er det bedst, at lade bordet stå i tørvejr. Har du ikke mulighed for at stille bordet i tørvejr, kan det tildækkes med en presenning. Her er det vigtigt, at du løbende tjekker for kondensvand og sørger for, at presenningen holder tæt.

Er du ude efter et billigt havebord, så hold øje med vores havebord udsalg, hvor du kan finde kvalitets haveborde på tilbud.