Haveborde

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan vælger du det rette havebord

Om sommeren vil vi gerne ud og nyde det gode vejr. De fleste vælger derfor terrassen frem for stuen. Terrassen bliver således det sted, hvor vi spiser vores måltider, og det betyder, at havebordet bliver en central del af indretningen i vores haver. Mangler du et nyt havebord? Så finder du det hos Silvan. Vi tilbyder nemlig haveborde i forskellige størrelser, typer og materialer. Du finder både mindre café- og sideborde, men du finder også større borde til hele familien. Vores terrassemøbler findes i forskellige materialer som træ, non-wood, stål, fibercement og aluminium. Du kan derfor med sikkerhed finde en match imellem dine behov og vores produkter. Først og fremmest skal dit bord til haven være behageligt at sidde ved. Det betyder også, at højden skal passe til dine havestole. Det er også en god ide at tænke over, hvad du bruger dit havebord til. Er I en stor familie? Så er det måske en god ide med en større model, eller en udtrækningsmodel. Har du i stedet brug for et lille bord, hvor du blot kan nyde morgensolen eller en kop kaffe i eftermiddagssolen, er det måske et cafébord, du skal have.

Det er en god idé at tænke over, hvilket materiale dit bord skal være lavet af. De mange forskellige terrasseborde kommer i forskellige materialer som non-wood, teak, fiberbeton, aluminium m.fl. Vedligeholdelsesfrie borde er for mange ideelle, da du kan nyde sommersolen, uden at skulle tænke på maling, slibning eller anden vedligeholdelse. Det gode ved modellerne, der skal vedligeholdes er dog, at de ofte har en længere levetid, da de lettere kan slibes og repareres. Der er vigtigt, at du husker, at der er stor forskel på, hvor meget vedligeholdelse de forskellige materialer kræver.

I henhold til materialevalg er borde i non-wood stort set vedligeholdelsesfrie. Og de skal bare tørres over med en fugtig klud. Modeller i non-wood tåler også at stå ude i al slags vejr. Og det er hele året rundt. Udeborde i aluminium er også yderst slidstærke og vejrbestandige. Det er også et let materiale, der gør, at de er lette at flytte rundt med. Har du et meget let terrassebord, kan det være en god idé at stille det væk, eller i læ over vinteren og efteråret, da det ellers kan vælte, når det blæser.

Terrasseborde af massivt træ er også et populært valg. Med den rette vedligeholdelse og pleje kan de holde sig flotte sæson efter sæson. Og, hvis du skulle være så uheldig, at bordet får nogle ridser eller små skader, så kan de let slibes fine igen. Vores terrasseborde af træ er desuden fremstillet i trykimprægneret træ, som er både ekstremt holdbart, og det kan derudover tåle det danske vejr.

Hvilken slags træmøbler er bedst?

Der findes rigtig mange træsorter på markedet. Men hvilken træsort er bedst, når du skal vælge havebord? Det skal være en træsort, der kan holde til udendørs brug igennem længere tid. Du skal derfor finde ud af, hvorvidt du bedst kan lide malet eller ubehandlet træ? Er du mest til havemøbler, der fremstår med træets naturlige struktur og farve? Og som ikke skal males? Så bør du vælge haveborde i en hård træsort, som mahogni, teaktræ eller eg. Du skal dog være opmærksom på, at træet med tiden bliver gråt, hvis du ikke giver det havemøbelolie eller afrenser det i møbel- og terrasserens. Du kan læse mere om, hvordan du genopfrisker dine havemøbler her.

Er du mere til malede havemøbler? Så behøver du ikke bruge lang tid på at beslutte, om det skal være den ene eller den anden træsort. Stort set alle træsorter kan bruges. Du kan både bruge gran, fyr, bøg m.fl., da træet bliver forseglet og beskyttet under et lag af maling. Du skal dog være opmærksom på, at malede haveborde skal males engang imellem, når malingen begynder at slå revner eller krakelere. 

Hvordan skal udemøblerne vedligeholdes?

Når sommersæsonen lakker mod enden og udemøblerne skal pakkes væk, så kan det være en god idé med en grundig rengøring. Flere haveborde er produceret i non-wood, som ikke behøver nær så meget løbende vedligeholdelse. Du kan nøjes med at rengøre møblerne, når de tages frem, og når de pakkes ned. Du kan også bruge Polyrattan Protect Spray. Det er en spray, der hjælper med til at holde skidt og snavs væk fra dine terrassemøbler. Er dit havebord lavet af teaktræ? Så anbefaler vi, at du plejer træet med en god teaktræsolie fra Trip Trap.

Det kan være en idé at pakke dit bord ned, når sæsonen er forbi. Men har du ikke mulighed for at stille bordet i tørvejr, kan det tildækkes med et havemøbelovertræk. De kommer i forskellige størrelser og former, så du kan med fordel vælge ét, der også kan trækkes hen over dine stole. Det er herunder vigtigt, at du løbende tjekker for kondensvand og sørger for, at overtrækket holder tæt.

Tilbud og rabatter på haveborde

Skal du have opgraderet dit havebord til næste sæson? Du kan finde det helt rigtige hos Silvan. Vi har ikke bare kvalitetsmøbler, men vi har også møbler til en skarp pris. Det er derfor en rigtig god idé at holde øje med silvan.dk, hvor vi løbende reklamerer med gode tilbud og rabatter på haveborde. Med en god pris har du en god forudsætning for at kunne nyde grillmaden, og et godt selskab til sommer, med dit nye smarte terrassebord.

Der kan være mange spørgsmål tilknyttet dit køb af havebord. Det kan også være, at du ønsker, at se bordet inden du køber det? Så kan du med fordel besøge dit lokale varehus, hvor vi har et bredt udvalg af vores produkter. Vores kompetente medarbejdere står derudover også klar til at hjælpe dig. Du er også mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig. Give dig råd og vejledning, så du får de bedste forudsætninger for at kunne købe dit nye bord til haven.