Læsejl & solsejl

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Skal du vælge et solsejl, læsejl eller altanafskærmning?

Det er fantastisk at slappe af udenfor, men det kan hurtigt blive ødelagt af for meget vind, stærk sol eller en lille regnbyge. Men du kan heldigvis skærme af for nogle af disse elementer. Et solsejl, et læsejl eller en altanafskærmning er ideel løsning, hvis du gerne vil skabe et hyggeligt udeområde. Du kan undgå den skoldende direkte sol, men stadig nyde godt af indirekte sollys, når du sidder under et solsejl. Nogle af modellerne er også regntætte. Så du kan afskærme for regn fra siderne eller foroven. Det kan også være du har problemer med en kold vind? Her kan et læsejl eller en altanafskærmning være en god hjælp.

Fordelen ved disse løsninger er, at du nemt kan sætte dem op. Men du kan også hurtigt pakke dem sammen og gemme dem væk igen. Et udtrækssejl kan du sagtens have stående hele året rundt. Du kan således bare trække sejlet ud, når det er nødvendigt. Det er også ideelt til camping, da du let kan folde det sammen og sætte det op igen. Du kan ligeledes bruge et læsejl, et solsejl og en altanafskærmning i haven, på terrassen og på altanen. Det er op til dig, hvor meget og i hvilken anledning, du vil anvende sejlene. Du kan eksempelvis skabe en længerevarende hyggekrog med dem. Det kan også være med til at forbedre din udendørs spiseplads, så du kan sidde udenfor om foråret, sommeren og en varm efterårsdag.

Skal du vælge et trekantet og firkantet solsejl?

Du har måske set de trekantede eller firkantede solsejl, som bliver holdt ud i snore imellem pæle, træer eller vægge. Som navnet antyder, er solsejl mest for at skabe et område med skygge for solen. Solsejl er en god løsning til at blokere for nogle af solens UV-stråler, men også til at skabe en hyggelig afskærmning. Du kan også få regntætte solsejl, så en lille regnbyge ikke ødelægger hele din udendørssession. Solsejl er nemme og fleksible at sætte op. Du kan bruge pæle, træer eller kroge i vægge, til at sætte dem op med. Med reb eller snore hænges sejlene op, så de danner en vinkel, hvor dug og regn ledes ned ad én af siderne.

Du kan få glæde af et solsejl over dine udendørs spisemøbler eller et udendørs loungesæt. Du kan også få glæde af at afskærme din terrasse eller altan. Alternativt kan du placere et solsejl for at hjælpe nogle af dine planter og urter, som ikke kan tåle direkte sollys. Du kan placere solsejlet, så dagens værste solstråler ikke når dine mere skrøbelige afgrøder. Men de stadig får lys igennem dagens mildere solskinstimer. Overvej desuden om du vil have et firkantet eller et trekantet solsejl. Det trekantede solsejl er nemmere at sætte op og holde styr på, fordi det kun har tre fæstningspunkter. Det firkantede solsejl passer muligvis bedre til din terrasse eller altan. Men det kan være lidt sværere at sætte op sammenlignet med det trekantede solsejl.

Du kan bruge et læsejl med udtræk i haven eller på camping

Danske solskinsdage kan blive lidt kolde, når der blæser en kølig vind. Et læsejl kan afskærme for vinden, så du kan sidde udenfor og nyde vejret. Et læsejl kan for eksempel have et udtræk, så du nemt kan trække det ud og tilbage igen. Det kan også være et læsejl, der trækkes ned som en fane eller et læsejl der står mere permanent. Læsejl er perfekt til haven, terrassen eller til camping, hvor det skaber læ for vinden og mere privatliv. Et læsejl fungerer også godt, hvis du skal tænde op i et bål, hvor vinden normalt kan give nogle problemer. Derfor er det ideel til campingpladsen og haven, og det er nemt at sætte op og tage ned igen.

Et læsejl fungerer godt på terrassen. Det danske vejr skifter hurtigt, så hvis du har gang i grillen, er det nemt at trække dit læsejl frem. Læsejl kan også fungere som et alternativ til et hegn, der giver mere privatliv på terrassen. Hvis du har et læsejl med udtræk, kan du også åbne terrassen op, så der er mere plads. Generelt får du lidt mere ud af dit uderum, når du har et læsejl. Hvis du vil have et læsejl til din altan, skal du måske overveje altanafskærmning i stedet for. Læsejl er bedre egnet til at hænge op eller nedstøbe til en mere permanent plads.

Sådan afskærmer du altanen med et læsejl

Altanafskærmning beskytter din altan eller balkon mod vind og nysgerrige blikke. Du kan få altanafskærmninger i mange materialer og forskellige farver - fra plast til træ. Hos Silvan kan du finde mange varianter, så du har en god chance for at finde en altanafskærmning, der passer til dig. Du kan få klassiske altanafskærmninger i plast med flere forskellige farver. Du kan også få en altanafskærmning i træ, bambus eller en mere naturlig afskærmning af pilegrene. Du kan ligeledes få plastmateriale i rør eller som et flot indvævet materiale. Altanafskærmninger i plast er som udgangspunkt UV-beskyttede. En UV-beskyttet altanafskærmning holder bedre i solens stråler, da farven ikke falmer.

Hvis din altan eller balkon ikke er vindtæt, kan en altanafskærmning være en ideel løsning. Hvis du vil undgå en kølig brise eller blæst. Altanafskærmning kan også være med til at skabe et hyggeligt uderum. Og det er samtidig med, den afskærmer for naboer og forbipasserende. En altanafskærmning kan ligeledes være mere dekorativ, og den behøver ikke dække for udsynet. En altanafskærmning i pil er f.eks. nem at se igennem, men giver et naturligt look til din balkon. Du kan også få en rigtig flot altanafskærmning, som blokerer for vinden samt nysgerrige blikke. Du kan desuden få vandtætte altanafskærmninger, som afskærmer mod vand fra siderne.

Se også vores udvalg af markiser og parasoller

Gode alternativer eller supplementer til læ- og solsejl er markiser og parasoller. Ligesom et solsejl kan en parasol skærme for solens stråler. Hvis du derfor gerne vil have endnu mere afskærmning på terrassen, er en parasol et godt køb. Dette samme er en markise. Fordelen ved en markise er, at det er en fast installation, der kan holde bedre til vind og vejr. Du kan selv installere en ny markise, eller du kan få den installeret med markisbussen. Derfor kan du med fordel også se på vores udvalg af markiser og parasoller, hvis du gerne vil skabe mest mulig afskærmning i dit udeområde.