Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvilke fordele er der ved markiser?

Med det danske klima er det næsten en nødvendighed at få overdækning på terrassen. Det er aldrig til at vide, om der lige pludselig kommer en regnbyge. Her kan en markise være en stor fordel, da du kan søge dækning under markisen for regnen. Derudover kan du også få skygge fra solen under markisen, hvis det er en anelse for varmt, eller hvis solen er for skarp. Det er også oplagt at bruge en markise til at dække for solen, hvis du har et stort vinduesparti. Derfor er der mange gode grunde til at investere i en markise. Overordnet er der disse fordele:

  • Skab hurtigt skygge: En markise kan hurtigt skabe skygge på de varme og solrige dage. Den kan også hjælpe til, at der bliver mindre varmt i hjemmet på de solrige sommerdag.
  • Kom i læ for regn: Hvis der skulle komme en lille regnbyge, kan du hurtigt søge læ under markisen.
  • Pladsbesparende: Når en markise er rullet sammen, fylder den nærmest ingenting. Det giver dig mere plads på terrassen. Du er fri for at have stolper og standere fra parasoller, der optager plads på udeområdet.

Hvilken markise skal du vælge?

Hvis du vil have et hyggeligt område på din terrasse eller altan, hvor du kan være fri for den bagende eftermiddagssol, kan det være du skal investere i en markise. Omvendt kan du også få en vandtæt markise, så du både er beskyttet overfor solens Uv-stråler og regnvejr. En markise er en rigtig god løsning, hvis du vil få mere ud af dine havemøbler. I Silvan finder du mange forskellige markiser i god kvalitet, men hvilken variant skal du vælge? Du kan generelt vælge imellem en åben markise, en halvlukket markise og en hellukket markise.

Åben markise

En åben markise er som regel en af de billigere modeller. Her får du ikke en kassette til dine markise, som beskytter dugen, når den er rullet ind. Derfor er det en god ide at montere den åbne markise under et lille udhæng, så dugen er dækket for regn, når den er rullet ind. En åben markise er normalt med manuel betjening, så du skal selv rulle markisen ud og ind med en stang eller et håndsving. En åben markise er god til et mindre område og gerne under et lille overhæng.

Halvlukket markise

En halvlukket markise har en kassette, men ikke en helt vindtæt kassette. Du kan få en halvlukket markise både med et manuelt håndsving eller med en motor. Hvis du har en elektrisk markise, har den muligvis også en vejrsensor eller en timer, så du nemmere kan kontrollere, hvornår dugen er rullet ud. En halvlukket markise giver bedre beskyttelse af din dug i forhold til en åben markise. Du kan stadig med fordel placere den halvåbne markise under et lille udhæng.

Hellukket markise

En hellukket markise er iblandt den højeste kvalitet du kan få, når det kommer til markiser. Når en hellukket markise et rullet sammen, er dugen fuldstændig beskyttet imod vind og vejr. Disse modeller er også ofte med automatisk åbning og lukning eller ved hjælp af en fjernbetjening. Du kan også få modeller med indbygget LED-lys eller vejrsensor. Du kan få hellukkede markiser i nogle store størrelser, så det er også et godt valg, hvis du har en stor terrasse, have eller altan, hvor du ønsker noget læ.

Gør det nemt med en markise med motor

Hvis du hellere vil fokusere på at slappe af og nyde udelivet, kan det være irriterende, at du hele tiden skal rulle din markise ind og ud manuelt. Hvis du vil gøre det nemt for dig selv, kan det være du skal overveje en elektrisk markise. En markise hvor motoren gør alt arbejdet for dig, er en rigtig lækker luksus at have. Du kan både få modeller, som kan betjenes vha. en fjernbetjening, men også vha. en vejrsensor eller begge dele. Motoren i markisen gør arbejdet for dig, og du behøver blot trykke på en knap eller nyde at den automatisk gør det pga. sensorerne.

Hvis du køber en markise med motor, er det som regel en større investering. Til gengæld får du et produkt i meget større kvalitet end en åben markise. Dugen, materialet og designet er nøje udvalgt, så du kan få glæde af en markise, der holder i lang tid. I Silvan finder du markiser med motorer i flere forskellige størrelser, så du nemmere kan få en markise, som passer ind på din terrasse, have eller altan. Nogle markiser kan bestilles online på Silvan.dk og kommer med fri levering, så du ikke selv skal til at slæbe en stor pakke med hjem.

Vedligehold markisen på din terrasse eller altan

Som nævnt kan du placere din markise således, at den undgår regn og andet vind og vejr, imens den er lukket. Det kan stadig blive nødvendigt at rengøre den en gang imellem, men det er heldigvis ikke en besværlig opgave. De fleste markiser har nemlig en imprægnering i dugen, som gør den resistent over for vand og smuds. Det er faktisk en dårlig ide at bruge stærke rengøringsmidler, fordi det kan slide på imprægneringen. Derfor kan du med fordele bruge et mildt rengøringsmiddel, når du vil give din markise lidt shine. Du kan vaske din markise med mildt sæbevand en gang om foråret og en ekstra gang om efteråret. Husk at lade dugen tørre inden du ruller den ind.

Det er generelt vigtigt at vente med at rulle markisen ind når du har vasket den. Dugen kan nemlig risikere at få skimmelsvamp, hvis du ruller den sammen imens den tørrer. Hvis din markise er jordslået, kan det være pga. mug i dugen. Du kan bruge en blanding af vand og eddike, som kan sidde på de påvirkede områder i ca. et døgn. Herefter vasker du blanding af og lader dugen tørre. Hvis du vil forebygge, at din markise bliver jordslået, har vi et par tricks til det. Du kan f.eks. børste eller skylle dugen med vand lidt mere jævnligt.

Markiser i høj kvalitet fra Debel

I Silvan finder du mange gode markiser, og især Debel laver nogle produkter i lækker kvalitet. Debel er en af de førende leverandører i Skandinavien af markiser, gardiner og badeværelsestilbehør. Det betyder også, at du får et produkt, som er designet til det nordiske klima og lysindfald. I Silvan kan du også finde mange af deres supergode gardiner. Debel har over 40 års erfaring i branchen, så du får markiser fra et firma med meget viden og erfaring indenfor området.

Bestil en markisebus

Du har måske hørt om gardinbusser, og i samme dur kan du bestille en markisebus fra Dansk Markiseservice igennem Silvan. Markisebussen kan bestilles, så den kommer hjem til dig. Hvis du har nogle spørgsmål eller er i tvivl om, hvordan en markise skal monteres eller hvilken markise du skal vælge, er der stor hjælp at hente ved markisebussen. Du kan desuden bestille markiser og professionel montering, hvis du finder en markise, som du kan lide. Konsulenterne har mange års erfaring indenfor markiser, så der er en masse god rådgivning at hente. Det koster 199 kr. for at bestille markisebussen, men det beløb bliver refunderet, hvis du bestiller markiser.