Partytelte

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Inviter til fest i haven med et partytelt

Foråret og sommeren er årstiderne, hvor festerne rykker udendørs. Det er alt lige fra konfirmationer, runde fødselsdage, familiefrokoster, bryllupper, studenterfester og lignende store anledninger. På en solrig og varm dag er det fantastisk at holde en fest udendørs. Men det danske vejr er lunefuldt, og sol fra en skyfri himmel kan hurtigt ændre sig til en kraftig byge. Derfor kan du få brug for læ, så du kan nyde festen uden frygt for en kold vind og regn. Og her er et partytelt en rigtig god løsning, da det giver optimale muligheder for at sidde i læ til festen.

Et partytelt er et godt alternativ til at leje et dyrt lokale til en fest. Hvis du er så heldig at have en stor nok have til et partytelt, kan du med fordel flytte festen herud. Du sparer også pengene på at leje et dyrt festlokale, og du behøver heller ikke at bekymre dig om aflysninger af lokalet. Vælger du at købe et festtelt, kan du også bruge det igen og igen til fester. Typisk har familier mange begivenheder at fejre i løbet af et år – børnefødselsdage, sommerfester, påskefrokoster osv. – så det er en fordel at eje et festtelt til disse sammenkomster. Bor du i en ejer- eller andelsforening, kan I også investere i et partytelt, som I kan deles om i foreningen.

Lej et partytelt og udstyr til festen hos Silvan

Skal du bare holde en enkelt fest, og synes du derfor, at der ikke er grund til at købe et partytelt? Så kan du i stedet leje et festtelt i vores festudlejning. Dermed er du fri for at skulle bruge plads på at opbevare teltet, hvis du kun skal bruge det meget sjældent. Du kan også leje meget andet festudstyr hos Silvan. F.eks. kan du leje stole, borde, lyskæder, grill og en varmekanon. Dermed kan du skabe den helt perfekte fest, uden at du skal købe en masse udstyr. Du kan læse mere om vilkår og priser under det enkelte produkt.

Hvilket festtelt skal du vælge?

Festtelte kommer i mange forskellige størrelser og materialer. Grundlæggende har partytelte samme udseende og opbygning: sider med gennemsigtige plastikruder og et tag med hældning. I langt de fleste tilfælde er et festtelt hvidt. Derudover medfølger der også en ramme af galvaniseret stål, som skal holde teltet, så det ikke falder sammen. Du har også mulighed for at åbne nogle af siderne, hvis du gerne vil have mere luft i teltet. Der hvor partytelte især adskiller sig fra hinanden er i forhold til størrelse og materiale. Her bør du vælge ud fra, hvad dine behov er.

Størrelse

Størrelsesmæssigt adskiller partytelte sig meget fra hinanden. I vores sortiment har vi festtelte fra 20-72 m2. Dermed skulle du gerne kunne finde et telt til alle former for fester. Generelt bør du hverken købe et telt, der er for stort eller for lille. Dog er det vigtigste, at du ikke køber festtelt, der er for småt, da det vil sætte mange begrænsninger for dine fester. Modsat behøver du heller ikke at købe et enormt partytelt, hvis du bare skal bruge det til små receptioner. Som tommelfingerregel har vi lavet denne oversigt, som viser dig, hvor mange der maksimalt er plads til i de forskellige partytelte:

Størrelse på partytelt (m2) Antal stående Antal siddende Antal siddende v. bord
20 40 28 15
40 80 55 30
50 100 70 40
70 140 100 55

Materiale

Festtelte er lavet i PE- eller PVC-plast. Begge materialer har fordele og ulemper. PE-festtelte er lettere og tyndere, hvilket gør, at de vejer væsentligt mindre end et telt af PVC. Det betyder også, at PE-telte er mindre modstandsdygtige sammenlignet med PVC-telte. Skal du bruge et partytelt i en længere periode, er et PVC-telt den bedste løsning, da det er et stærkere materiale. Desuden er det også bedre i forhold til brandsikkerhed. Både PE- og PVC-telte er vandtætte og har en god UV-beskyttelse. Dermed kan du bruge dem i stort set alt slags vejr – så længe det ikke blæser for meget. Dog er PVC-telte mere vejrbestandige end PE-telte.

En pavillon er et godt alternativ til et partytelt

Leder du efter et alternativ til et partytelt? Så er en pavillon en helt oplagt mulighed. På mange områder minder en pavillon om et partytelt. Den primære forskel er, at en pavillon ikke har lukkede sider. Men hvis du gerne vil lukke siderne til, kan du faktisk tilkøbe sider til den. En havepavillon er fleksibel og let, så du kan hurtigt pakke den sammen og flytte den et andet sted hen. Samtidig kan du nemt gøre en pavillon større ved at slå flere af dem sammen. Dermed er havepavillonen oplagt til både den lille reception og den store havefest.

En pavillon kommer enten som en midlertidig opsætning i haven, som du hurtigt kan tage ned igen, eller en permanent installation. De permanente pavilloner er lavet i materialer som træ og aluminium. En anden mulighed er en parasol. Selvom en parasol ikke er et decideret alternativ til et festtelt, er det et godt supplement, der også kan bruges generelt i hverdagen. Her kan du søge læ, hvis du gerne vil have beskyttelse for sol eller regn. Se i vores udvalg af parasoller for at finde en, som passer til dit hus og din have.

Husk tilbehøret til festen

Et partytelt er et godt udgangspunkt for en sommerfest, men der skal også andet til for at skabe en festlig stemning. For hvordan skaber du den helt perfekte sommerfest i haven? Her har vi lavet en guide til sommerfester, der kan give inspiration til, hvordan du kan skabe de ideelle rammer for en god fest i haven. Bl.a. skal du finde de rette stole og borde, hvis der skal serveres mad i teltet. En oplagt løsning er klapstole og klapborde, som du hurtigt kan pakke sammen, når du ikke skal bruge dem længere. De optager derfor ikke så meget plads i hjemmet til opbevaring.

Ud over alt det praktiske er det naturligvis også vigtigt at have den rette stemning til en fest. Udendørs lyskæder er en måde at skabe en hyggelig stemning til festen på. Derudover er musik også nødvendigt for at få gang i stemningen. Vi sælger højtalere, som kan spille hele festteltet op. Når aftenen rammer, kan det blive koldt om foråret og sommeren. Det gør, at det er nødvendigt med varmeapparater. En terrassevarmer er en ideel varmekilde til et partytelt. Hold dog altid øje med terrassevarmeren, så den ikke kommer til at sætte ild til noget i teltet. Undersøg også, om det konkrete telt kan holde til at have en terrassevarmer stående tæt på sig.