Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad skal du overveje, inden du køber haveredskaber?

Du kan få en flot og vedligeholdt have. Men det kræver, at du har de rigtige redskaber. Du finder her på siden et bredt udvalg af haveredskaber til ethvert formål. Det er alt fra beskæringssakse, skovle, spader og koste til ukrudtsfjernere, river og kultivatorer. Du finder kort sagt alle de hjælpemidler, som du kunne have behov for, når du skal i haven. Vores store udvalg indeholder mange velkendte mærker og modeller. Du finder med garanti, det du leder efter. Og det er uanset om, du er på udkig efter en grensaks, hakke, skovl, løvrive, fugerenser, ukrudtsbrænder, fliserenser, sneskovl, økse m.m. Du finder det hele her på siden. Vi har redskaber til forskellige behov og i forskellige prisklasser. Så kig dig omkring og lad havearbejdet begynde.

Du kan også læse artiklen om, hvilke haveredskaber du bør eje.

Du kan gøre livet lidt lettere med de helt rigtige redskaber. Med det rette værktøj bliver arbejdet i haven meget sjovere og lettere at udføre. Du finder i Silvan et stort udvalg af mange forskellige modeller fra velkendte producenter. I vores sortiment kan du blandt andet finde grensakse, river, fliserenser, kantskærer, planteskeer og sneskraber. Du har måske en gamle grensaks, der er blevet lidt sløv? En rive, der mangler en tand? Eller måske har din fejekost set bedre dage? Du finder her på siden det du mangler.

Du bruger i den forbindelse forskellige værktøjer til haven, alt efter om det er forår, sommer, efterår eller vinter. Du får fornemligt brug for en hækkesaks eller en hækkeklipper i det tidlige forår. En ukrudtsfjerner til sommer, når græsset imellem fliserne begynder at titte frem. En løvrive i efteråret, når bladene er faldet af træerne. Og en sneskovl i vinter, når den først sne falder.  

Hvilke haveredskaber skal du bruge hvornår?

Har du lige fået have? Eller er du i tvivl om, hvilke redskaber du egentlig får brug for, når haven skal ordnes? Så vil vi forsøge at give dig et overblik over, hvilke værktøjer du kan få brug for, samt hvad de kan bruges til:

Løvrive, greb og hakke

En løvrive er uundværlig til at rive grene, løse blade og ukrudt væk fra bedene. Du kan også bruge den til at rive græsplænen, hvis der ligger løst græs efter, at du har slået plænen. En greb er relevant, hvis du har en køkkenhave, hvor du skal have gravet kartofler op. Den kan også bruges til at grave andre planter op eller flytte dem. En hakke er nødvendigt værktøj, hvis du har mange bede. Eller har sået grønsager i køkkenhaven. Den kommer bredt omkring, og den kan hjælpe dig med at fjerne små skud af ukrudt, fra dine afgrøder.

Spade, rive og kultivator

En spade er uundværlig, hvis du skal grave i bede. Der findes herunder forskellige spader – lige fra staudespaden til spidsspaden og drænspaden. Men hvilken spade skal du vælge? Du skal vælge en staudespade, hvis du skal anlægge staudebede. Du skal derimod vælge en spidsspade, hvis du skal grave i rødder. Mens du skal vælge en drænspade, hvis du skal grave i endnu tungere opgaver end en spidsspade. En drænspade kan nemlig bruges til at opgave som opgravning af bambus eller til gravning af render.

Du skal afskaffe dig en rive, hvis du skal have sået eller plantet noget i bede. Den er nemlig rigtig god til at jævne jorden ud. Det kan også være, at du har anlagt grus, og ønsker at jævne det ud. Du skal herved bruge den siden med tænderne til at jævne jorden. Og derefter kan du bruge den flade side til at flade jorden ud med. På den måde kan du gøre jorden jævn og klar til såning. Kultivatoren er et rigtig godt hjælpemiddel til at trække ukrudt op med. Den trækker det endda op med roden. Og så er den god til at lufte jorden, da den når ca. 5-6 cm. ned under jorden. Du kan således bruge den til lugearbejdet og lade ukrudtet ligge og visne på jorden bagefter.

Hækkesaks og beskæringssaks

En hækkesaks er anvendelig til at klippe små visne stauder og planter ned med. De fås herunder i forskellige størrelser – lige fra ganske små til større sakse. De små beskæringssakse er velegnet til at klippe mindre stilke over, som sommerblomster og roser. De større hækkesakse med ørnenæb kan klare langt tykkere grene.

Hvorfor skal du vælge kvalitetsværktøj?

Gode, ergonomiske hjælpemidler er med til at beskytte dine arme, ryg og led. De hjælper dig også til gode arbejdsstillinger. På den måde kan arbejdet i haven blive en udmærket motionsform. Derudover undgår du også længere varig smerte eller små skader. Men skal du bruge lang tid på at ordne haven. Så skal du have det rigtige værktøj. Med skarpe redskaber til haven bliver beskæringsarbejdet til en leg. En skarp grensaks eller et ørnenæb er relevante hjælpemidler, hvis du skal i gang med at beskære.

Et andet anvendeligt redskab, er trillebøren. Trillebøren kan bruges til mange ting. Du kan bruge den til at køre haveaffald væk. Men du kan også bruge den til at transportere tungere ting rundt. Denne kan være med til at aflaste din ryg. Så du slipper for at løfte alle de tunge kilo selv. En kost er endnu et godt redskab, som de fleste havemennesker bør eje. De fleste får nemlig behov for at feje enten at feje deres terrasse eller at feje sne væk fra deres fortov. På den måde kan du hurtigt og effektivt fjerne snavs og skidt. Er du i tvivl om, hvilket redskab du skal vælge? Så kan du kigge dig omkring her på siden. Her har du også mulighed for at se lagerstatus ved de forskellige butikker. Så slipper du for at køre forgæves, hvis du vil handle lokalt. Du kan også vælge at købe vores haveredskaber online, hvor du kan click og collect.

Sådan vedligeholder du dit værktøj

For at forlænge holdbarheden af dine redskaber til haven, er det en god idé, at du rengør dem efter brug. Det kan også være en god ide at. smøre dem, inden du lægger dem på hylden. Vi anbefaler derudover at du opbevare dem et tørt sted, så risikoen for, at dine redskaber bliver sløve eller ruster mindskes. Har du brug for et ophæng til dit værktøj i skuret eller garagen, så finder du i vores sortiment også redskabsophæng.

Men hvordan rengør du bedst dine redskaber? Det meste jord og planterester kan fjernes med vand eller en børste. Er det ikke nok? Så kan du blande en spand med sæbevand og en skuresvamp. Det plejer at kunne tage resten. Det kan dog kræve både knofedt og sprit at få mere genstridigt skidt som harpiks af redskaberne. Det kan også være du har problemer med rust? Du kan fjerne rust fra dit værktøj med enten sandpapir, ståluld eller en stålbørste. Du kan også vælge at spare på knofedtet og købe en flakse, rustfjerner. Det skal bare sprayes på og fjernes, så er redskaberne som nye.