Beskæring

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Beskærersakse til ethvert behov

Du kan gøre havearbejdet til en leg med de rigtige beskæringssakse. Her på siden finder du det helt rigtige udstyr, når du skal beskære haven. I Silvan tilbyder vi mange varianter og størrelser. Du finder alt fra de små havesakse, som er uundværlig til at klippe roser og sommerblomster ned, til store hækkesakse, der kan klippe tykke grene over. Har du brug for en forlænget rækkevidde til at klippe dine fyldige buske eller høje træer? Så finder du også en topsaks her på siden. Du kan derfor dykke ned i vores brede sortiment og finde netop de produkter, der passer bedst til dig og dit behov. Du finder nemlig både grensakse med teleskop, beskæringssave, hækkesakse, topsakse, beskæringssakse m.m. her på siden. Og det er modeller fra kendte mærker som; Fiskars, Bosch og mange flere. Kig dig omkring og kom i gang med at beskære dine buske, træer og blomster.

Hvordan beskærer du dine buske og træer?

Er dine buske eller træer vokset fra dig? Fylder de for meget i haven? Eller skygger de for solkrogen på terrassen? Så kan det være en god ide at beskære dem. Men det kræver en god beskæringssaks. Og den skal gerne være skarp for at sikre et så rent og skarpt snit som muligt. Det er nemlig sådan, at grene ved beskæring får det, som kan sammenlignes med et lille sår, som skal hele. Og det kan træet bedst, hvis det er blevet beskåret med en skarp kniv. Et skarpt snit er derudover med til at mindske risikoen for, at det bliver angrebet af sygdomme. Sygdomme, som svampe eller baktier kan nemlig svække træet yderligere. Så det er en god ide med en skarp og effektiv beskæringssaks, hvis du skal have trimmet ud i buskene eller træerne derhjemme.

Når du skal i gang med selve beskæringen er det vigtigt, at du altid tænke over, hvilke grene du beskærer. Træer og buske bruger nemlig energi på at hele efter en beskæring, hvilket gør planten svækket. Du skal derfor altid kun klipper det af, som er nødvendigt. Det anbefales derfor, at du skærer så tæt på hovedstammen som muligt, når du klipper grene af. Så træet har mulighed for at sætte nye skud. Har du frugttræer? Så anbefaler vi, at du beskærer æble- og pæretræerne om vinteren eller i det tidlige forår. Mens blomme- og kirsebærtræer skal beskæres i august eller september måned. Er du i tvivl om, hvordan træerne skal klippes? Så kan du få gode tips gennem videoen nedenfor:

Hvorfor skal du vælge en grensaks?

Har du problemer med at klippe kraftige grene over? Så kan en grensaks hjælpe dig. En grensaks kan nemlig klippe kraftige grene over med en meget ren, pæn snitflade. En grensaks er således stærkere end en beskæringssaks. Og mere præcise end en sav, hvilket gør den ideel til at beskære tykkere grene med. Den kan klippe grene over, som er op til 40 mm i tykkelsen. Og så er de endda designet sådan, at du nemmere kan klippe grenene over. Det korte næb giver nemlig et kraftigt bid. Og det lange skaft sikrer, at du ikke skal lægge mange kræfter i, når de tykke grene skal klippes over.

Er du i tvivl om, hvilken grensaks du skal vælge? Det er vigtigt, at du finder frem til den helt rigtige grensaks, som passer til dine behov og armkraft. Den skal også passe til de forhold, som du arbejder under. Har du for eksempel tæt buskads, som skal klippes? Og er der ikke plads til, at du kan trække de lange greb langt fra hinanden? Så skal du måske vælge en grensaks med et kortere skaft, som eksempelvis denne. Eller måske en grensaks, der kan justeres i grebets længde som denne.

Hvilken hækkesaks skal du vælge?

Skal du have klippet hækken? Eller skal der bare tyndes lidt ud i dit buskads? Så er det nødvendigt med en god hækkesaks. En hækkesaks, der kan klare opgaven. Så du ikke skal overbelaste dine arme, ryg og hænder.

Står du og mangler en hækkesaks? Men er i tvivl om, hvilken model du skal vælge? Så har vi nogle gode råd til, hvad du bør overveje, inden du køber en ny hækkesaks. Når du skal vælge en hækkesaks, er det en god idé at kigge efter, om hækkesaksen har et godt ergonomisk greb og håndtag. Det sikrer, at hækkeklipperen ligger godt og stabilt i hånden. Så du kan arbejde med den i længere tid, uden du bliver træt. Du skal også overveje vægten af hækkesaksen. Der er nemlig stor forskel. Nogle hækkesakse er udviklet sådan, at de vejer det halve af en traditionel hækkesaks som eksempelvis denne. På den måde bliver havearbejdet meget nemmere og lettere.

Hvornår skal du beskære dine træer?

Det er bedst at beskære dine træer og buske om sommeren. De fleste træer har nemlig lettere ved at hele, hvis de bliver beskåret om sommeren. Oplever du derimod, at dine buske eller træer mangler fylde? Så anbefaler vi, at du beskærer dine træer eller busk om vinteren. Dette giver træerne eller buskene gode muligheder for at sætte nye og flere skud. Dette kaldes også for vildskud. Og når træet sætter vildskud, kan det dog være svært at forudsige, hvordan planten kommer til at se ud med tiden. Men det kan du altid tilrette med en hækkeklipper eller hækkesaks. Du skal herunder være opmærksom på, at det ikke er alle planter, der tåler beskæring om vinteren – følsomme buske som roser eller lavendel og træer med stenfrugter tåler ikke vinterbeskæring.

Det er dog altid en rigtig god ide at undersøge, hvilket tidspunkt det er bedst at beskære dine træer eller planter på. Så er du sikker på, at du får klippet planterne ned på det rigtige tidspunkt. Vil du undgå at planterne sætter for mange nye skud? Så kan det også være en god ide at beskære dine planter om sommeren. Planterne har nemlig blade om sommeren. Det går dem både nemmere at forme, men det forhindre også træerne i at sætte mange nye skud.

Har du spørgsmål omkring, hvilken beskæringssaks du skal vælge? Så er du altid velkommen til at besøge en af vores butikker. Der er altid et varehus lige i nærheden af dig.