Fliserensere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan holder du terrassen pæn med fliserensere

Hvis du har fliser på terrassen eller indkørslen, har du muligvis oplevet, at de kræver noget vedligeholdelse. Der kan gro ukrudt i fugerne og fliserne kan blive snavsede eller få alger. Der er heldigvis meget du kan gøre for at holde dine fliser pæne og rene. I vores sortiment finder du ukrudtsbørster, håndholdte fliserenser og elektriske fliserensere. Når du vælger fliserenser, skal du overveje størrelsen af det areal, hvor du skal fjerne ukrudt. Så du er sikker på at finde et produkt, som dækker dit behov. Du finder også fliserens og indprægning til fliser i vores sortiment. Med fliserens kan du fjerne skidt og flisepest på dine udendørs fliser. Derefter kan du imprægnere dine fliser, så de ikke bliver angrebet af skidt og flisepest så hurtigt igen.

Du finder et bredt udvalg af håndholdte fliserensere med en krog, så du kan komme til de svære steder. På den måde kan du også nå ned i fugerne og få det besværlige ukrudt op. Du finder også fliserensere med et langt skaft, så du ikke behøver at bøje dig ned for at rense dine fliser. Hvis du vælger en fliserenser med et langt skaft, får du en bedre og mere behagelig holdning, når du fjerner ukrudt. Et andet værktøj, som er godt til at fjerne ukrudt fra fliser, er en ukrudtsbørste. En ukrudtsbørste har en stålbørste, der kan rive det grove ukrudt op fra dine udendørs fliser. Du kan selvfølgelig også få en ukrudtsbørste med et langt skaft, så processen bliver nemmere og mere effektiv.

Hvorfor skal du købe en elektrisk fliserenser?

Skal det være endnu nemmere at fjerne ukrudtet fra dine fliser? Det er tidskrævende og hårdt at fjerne ukrudt fra dine fliser, især hvis du har en større terrasse eller indkørsel. Med en elektrisk fugerenser kan du spare både tid og kræfter på at rense dine fliser. I Silvan finder du elektriske fliserensere, som har et langt skaft og støttehjul. Det gør, at du nemt kan køre imellem fugerne på dine fliser. Den elektriske fugerenser bruger en stålbørste eller en nylonbørste, som roterer og river ukrudtet op for dig. De fleste elektriske fliserensere bruger batteri og kan oplades. Du slipper dermed for at slæbe rundt på en lang ledning, og du er ikke begrænset af at mangle en stikkontakt.

De elektriske fliserensere har et mere ergonomisk design, som gør dem nemt at håndtere. Med en fliserensemaskine kan du skifte børsten, når den trænger til en udskiftning. På den måde kan du forlænge levetiden på din fugerenser. Nogle elektriske fliserensere kommer med batterier og en oplader, mens andre modeller ikke gør. Vær derfor opmærksom på om du skal tilkøbe batterier og oplader. En elektrisk fugerenser er en god idé, hvis du har et lidt større areal med fliser. Den fylder selvfølgelig lidt ekstra, så overvej om du vil have den stående. Du kan måske nøjes med en manuel fliserenser, hvis du har en meget lille terrasse og ikke skal bruge den ofte. Men der er ikke noget i vejen for at vælge den mere komfortable elektriske fugerenser.

Kan du bruge en højtryksrenser som fliserenser?

En højtryksrenser kan være en god løsning, hvis dine fliser er meget beskidte eller tilgroede. Det kan være en tidskrævende proces men meget effektiv, hvis dine fliser har svamp, tilgroet ukrudt og snavs. Du kan bruge højtryksrenseren for sig selv, men vi anbefaler, at du anvender en terrassevasker. Den er mere skånsom ved dine fliser og fjerner skidt, alger og mos mere effektiv. Mangler du en højtryksrenser, men vil du ikke investere i én, kan du leje en højtryksrenser i Silvan. Hvis du er klar til at give din terrasse en skrap rengøring, kan vi varmt anbefale, at du bruger en højtryksrenser. Med en højtryksrenser kan du både renser fliserne og det skidt, der har hobet sig op i fugerne.

Start med at fjerne grene, kviste, blade og andet løst snavs. Herefter kan du bestemme dig for en arbejdsretning. Hvor kan du bedst arbejde hen imod? Det bedste er at arbejde imod et afløb eller en kant, hvor vandet nemt kan løbe fra. Der vil også blive frigjort en masse snavs, så vær sikker på at du nemt kan fjerne det fra din terrasse. Det er vigtigt, at du anvender det rigtige mundstykke, når du bruger en højtryksrenser på din terrasse. Du kan også bruge et lavere tryk, hvis du vil undgå at skade dine fliser. Prøv at holde en vinkel på ca. 30 grader. Undgå at spule lodret ned, da du kan komme til at spule fugesand væk. Når du har gjort din terrasse grundigt ren, kan det være du skal tilføje noget ekstra fugesand, hvis du har revet meget snavs op imellem fliserne.

Sådan vedligeholder du dine fliser

Når du har gjort dine fliser godt og grundigt rene, kan du med fordel anvende fliseimprægnering. Imprægnering til dine fliser gør dem nemmere at rengøre og vedligeholde dine fliser fremover. Imprægneringen giver overfladen et lidt mere blankt udsende/en smule mere glans. Hvis dine fliser er ramt af flisepest eller andre fedtede pletter, anbefaler vi, at du starter med at vaske dem i fliserens. En fliserens kan effektivt løsne fedt, snavs og flisepest, så du nemt kan skrubbe fliserne helt rene bagefter. En fliserens kan også være en god metode til at komme af med alger på dine fliser. Du kan få både fliserens og flise imprægnering i Silvan.

Hvis du vil have en stabil terrasse, er det vigtigt, at du har nok fugesand imellem dine fliser. Fugesand har det med at blive skyllet væk, når det regner. Det kan også langsomt forsvinde, når det blæser kraftigt. Du kan derfor tilføje fugesand et par gange om måneden/flere gange om året, hvis du har tid. Du skal bare husk at fordele det ordentligt med en kost. Så sandet kommer godt ned imellem dine fliser, og så det ikke skader dine fliser. Vi anbefaler også, at du fejer dine fliser en gang imellem, så støv og snavs ikke ophober sig med tiden. Du kan ligeledes passe på dine fliser ved at være opmærksom på, hvad der falder på dem. Madrester og andre fedtede materialer skal ikke ligge længe, før de efterlader en plet – så fjern gerne madrester så hurtigt som muligt fra dine fliser.