Havetromler

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad kan du bruge en havetromle til?

En havetromle er et haveredskab, som du kan bruge til mange forskellige opgaver i haven. Hvis du f.eks. har planer om at lægge en fliseterrasse eller indkørsel, så er det nødvendigt at have en plan flade, ligesom grus og sand skal komprimeres. Her er det oplagt at bruge en havetromle, som effektivt og hurtigt kan tromle underlaget til fliserne. Derudover er en havetromle helt oplagt at bruge på græsplænen. Hvis du har en græsplæne, der ikke er plan, eller hvis du skal anlægge en ny græsplæne, kan du med fordel bruge en havetromle. Så kan du få en plan og flot græsplæne til fodbold og andre aktiviteter.

Når du skal bruge en havetromle, skal du fylde den op med sand eller vand for at øge dens vægtbelastning. Du kan tilpasse vægten i havetromlen, i forhold til hvor meget du fylder den op, og hvilket materiale du fylder den op med. Hvis du fylder den op med sand, skal du eksempelvis tage højde for, at sand ca. vejer 1,6 gange mere end vand (vand ca. 1 kg pr. liter – sand ca. 1,6 kg pr. liter). Når du er færdig med at bruge havetromlen, kan du bare hælde sandet eller vandet ud igen fra den – så kan du nemt transportere den tilbage til redskabsskuret, når den er tom.

Hvorfor skal du tromle din græsplæne?

At tromle græsplænen er vejen til en flot og plan græsplæne. Hvis du vil have en flot, veltrimmet plæne, så kræver det en del vedligeholdelse. Det er ikke nok at slå græsset med din plæneklipper et par gange om ugen – det kan også være nødvendigt med gødning og kalk. Ud over dette er det altså en god idé, at du tromler græsplænen et par gange om året. Så får du en græsplæne uden for mange bump og muldvarpeskud. Det er både en fordel for udseendet af græsplænen, og når du skal bruge den til aktiviteter som leg og sport.

Hvis du har en robotplæneklipper, er det en supergod idé at tromle græsplænen. Har du en ujævn græsplæne, kan robotplæneklipperen have svært ved at køre på den. Desuden hjælper en havetromler på muldvarpeskuddene – mange skadedyrsbekæmpere har i hvert fald den erfaring, at der kommer færre muldvarper, hvis du jævnligt tromler plænen. Du kan også bekæmpe mos i græsplænen ved at tromle græsset, da tromling af græsset gør vækstbetingelser for mos dårligere. Hvis du har planer om at anlægge en ny græsplæne med græsfrø, skal du helst tromle græsplænen både før og efter såning af græsfrøene. Så sikrer du både en plan flade, og at græsfrøene kommer ordentligt ned i jorden.

Hvilken havetromle skal du vælge?

Valget af havetromle afhænger meget af, hvilken opgave du skal bruge den til. Hvis du har en stor græsplæne, er det nemmere at bruge en tromle til en ATV’er eller havetraktor. Så kan du hurtigere og mere effektivt få tromlet græsplænen. Hvis du har en mindre græsplæne, kan du sagtens nøjes med en almindelig havetromle, som du selv skubber. Skal du kun bruge havetromlen til en enkeltstående opgave, og ønsker du derfor ikke at investere i at eje den, kan du leje værktøj hos Silvan – herunder også en havetromle. Så behøver du kun at leje en havetromle i det tidsrum, hvor du har behov for den.

Hvis du skal så en ny græsplæne, er det oplagt at bruge en gittertromle. En gittertromle sørger for, at græsfrøene får god kontakt med jorden. Det gør, at græsfrøene spirer hurtigere frem. Desuden gør en gittertromle også, at der kommer en mere plan bund på jorden. En gittertromle er også perfekt at bruge, hvis du har lagt rullegræs. Har du i stedet meget mos i en eksisterende plæne og ønsker at slippe af med det, er en tromle med prikker ideel at bruge. Den kan lufte plænen, hvilket er godt, hvis din græsplæne er fyldt med mos.

Sådan sår du græs med en gittertromle

Har du planer om at så en ny græsplæne? I så fald er en gittertromle et særdeles godt haveredskab at bruge. Det kræver nemlig en del forarbejde ved jorden, hvis du skal have et godt resultat med såning af græs. Det er ikke nok bare at strø lidt græsfrø på jorden. Som nævnt er en gittertromle et vigtigt redskab ved nysåning af græs – både til at få en plan jordoverflade og til at græsfrøene ned i jorden. Du kan læse mere om, hvordan du sår en ny græsplæne i vores guide; Sådan anlægger du en ny græsplæne.

I guiden til såning af græs kan du bruge gittertromlen til mange opgaver: du kan bl.a. bruge den til at fjerne evt. jordklumper og knolde på jordoverfladen. I forlængelse af det kan du også bruge gittertromlen til at få jordoverfladen helt plan. En flot græsplæne kræver, at udgangspunktet for plænen i jorden er godt. Ellers risikerer du at få en hullet plæne med mange klumper og knolde. Det er både irriterende at bruge en sådan plæne til at spille fodbold og løbe på, og den pynter heller ikke haven. Få derfor en smuk og plan plæne ved at bruge en gittertromle og havetromle.