River

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvad er en god rive?

Hold din have smuk og velholdt med de rigtige haveredskaber i redskabsskuret. En rive er herunder et godt redskab at have i skuret. Der findes dog forskellige typer af river, men afhængigt af din have, kan du let få brug for mere end en slags. Har du brug for at skulle fjerne blade fra plænen, kan du have brug for en løvrive eller plænerive. Skal du derimod have forberedt jorden i køkkenhaven, kan du have brug for en damerive eller rosenrive. Det kan også være, din græsplæne skal have luftet rødderne, så kan du have brug for en plænelufter. I Silvan finder du forskellige typer af river til ethvert formål.

En god rive skal være let at håndtere og ergonomisk. Den skal give dig en god arbejdsstilling og et godt greb. Den skal skåne din krop, da havearbejder ofte er en længere affære. Og derfor er det vigtigt, at riven passer til din arbejdsstilling. I Silvan har vi et bredt udvalg af light/lette river. De er specielt udviklet med ergonomien i højsæde. Alt afhængig af din have, kan du have brug for forskellige typer. Hvad der er en god rive for netop dig, afhænger naturligvis af din have. Er du i tvivl om hvilken model, der er den rette til din have? Så kan du med fordel læse med herunder, hvor vi giver dig et overblik over, hvilke typer af river der findes, og hvilket formål de egner sig bedst til.

Hvilken rive skal du vælge?

Det kan være svært at udvælge, den rive som passer til dit behov. Skal du vælge en almindelig haverive? Eller skal du vælge en løvrive? Det handler meget om, hvad dit behov er. Skal du rive i jord, ukrudt og blade, så er en haverive det rette valg. Skal du derimod rive i mos, græs og blade, så er en løvrive det rette valg. Du kan læse meget mere herunder omkring de forskellige river og deres formål.

Hvad er forskellen på en røvrive og plænerive?

Er din plæne omgivet af store træer, som giver nedfald af blade om efteråret? Så kan en løvrive eller plænerive være løsningen for dig. Løvriven er uundværlig, hvis du har træer i eller omkring din have. Denne type af model har et bredt hoved og mange tænder, som er særligt udviklet til at rive blade og kviste sammen. Den kan også bruges til at rive græsplænen fri for vissent græs. Den når nemlig godt i bund i plænen. Og du kan let og ubesværet rive haveaffaldet hen til komposten. Med en plænerive får du lynhurtigt samlet alt haveaffaldet sammen. Dens tænder og bøjle danner en form for bakke, som kan indeholde en stor mængde græs eller blade. På den måde får du hurtigt samling på både blade og afklippet græs. Og når bakken er fuld, kan du let tømme den over i trillebøren.

Hvad er forskellen på en haverive og rosenrive?

Skal køkkenhaven have en tur? Eller skal du have spredt jord i rosenbedet? Så kan du med fordel bruge en have- eller rosenrive. Hvis du skal over et lidt større areal. Eller have spredt jord og planet ud, så er den klassiske haverive det helt rigtige redskab. Det brede hoved gør arbejdsgangen hurtigere på større arealer. Så du hurtigere kan blive færdig med havearbejdet. Skal du derimod i gang i rosenbedet, hvor der ikke er så meget plads? Så er rosenriven helt perfekt, da den med dens rundede kanter kommer let til under eller omkring eksisterende planter. Derfor kan du let rive op i jorden, selv på snævre områder med tæt beplantning.

Hvad er en håndrive?

Skal du have fjernet blade, ukrudt og græs i dine bede? Så kan det være en fordel at tage en håndrive med i haven, da den let og ubesværet kan komme ind under dine buske og træer. Du kan dermed let komme til dine blomsterbede og svære områder, som du ellers ikke kan komme til med den almindelige rive. Du kan således let og ubesværet fjerner blade, ukrudt og græs i dine blomsterbede. Værktøjet er også utrolig velegnet til at løsne, rydde og udglatte jord med, hvis du f.eks. skal have sået nye blomsterløg eller frø i jorden. Vores håndriver er derudover ergonomisk udformet, så det er et behageligt værktøj at arbejde med.

Hvilke haveredskaber bør du have i skuret?

Som haveejer er der nogle enkelte haveredskaber, du bare bør eje. Vi har gennemgået riven, som er én af de haveredskaber, som du bør eje, da den både kan fjerne blade, grene og løst græs fra plænen. River kan derudover anvendes til at klargøre jorden i bedene. Men skal du have sat nye urter i urtehaven eller blomsterløg i bedene? Så kan du gøre arbejdet lettere med en planteske. Derudover er den rette beskærersaks også et vigtigt haveredskab til at beskære dine buske og træer. Har du en terrasse eller en indkørsel med flisebelægning, så er en fliserenser helt uundværlig. Den kan let og ubesværet kradse ukrudtet op, så du bagefter blot skal feje ukrudtet væk.

Den femte og sidste haveredskab er kantskæreren, som kan sætte den sidste finish på din have. Den kan lave knivskarpe kanter, så din have fremstår flot og snorlige. Vil du vide mere? Så kan du læse artiklen om de fem uundværlige haveredskaber. Du kan udover de overstående haveredskaber have brug for enkelte haveartikler, som f.eks. sække til haveaffaldet og en trillebør til flytning af blade, jord og ukrudt. Det finder du naturligvis også i vores sortiment. Og skulle du være i tvivl om, hvilke haveredskaber og haveartikler du skal vælge? Så kom ind i din lokale Silvan. Vi står altid klar til at råde og vejlede dig, så du kommer hjem med det rigtige.

Sådan vedligeholder og opbevarer du dine haveredskaber

Havesæsonen begynder allerede i marts måned. Det er derfor også i marts måned, at de første haveredskaber kommer frem fra skuret. I hele sommerhalvåret bruger vi ofte vores haveredskaber aktivt, for at få en flot og velholdt have. Men redskaberne skal naturligvis også være velholdte. Vi anbefaler derfor, at du giver alle redskaberne en god rengøring, når sæsonen er slut.

Metaldele bør rengøres for jord, og derefter kan de smøres med olie. Træskafter har også godt af rengøring. Når træet er helt tørt, kan du med fordel give det lidt lak eller anden træbeskyttelse. Det er med til at forlænger levetiden. Dine redskaber bør desuden opbevares tørt, og gerne i et isoleret redskabsskur, så redskaberne ikke ruster. Vi anbefaler også, at du hænger dine redskaber op på væggen, så du undgår, at redskaberne får fugt fra det underlag, de står på.