Ukrudtsfjernere

Kategorier
Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Uundværlige ukrudtsfjernere

Mange luger med fingrene, men det kan også være hårdt arbejde – både for fingre, knæ og ryg. Vil du gerne have en hjælpende hånd, kan du få hjælp af ukrudtsfjernere. Eksempelvis kan du blandt vores udvalg af ukrudtsfjernere finde en fliserenser, hvor du stående kan få ukrudtet væk. Det lange skaft kan give en bedre og stående arbejdsstilling, hvilket også er godt for ryggen. Blandt vores ukrudtsfjernere finder du også mindre, håndholdte redskaber, du kan bruge i siddende stilling.

En ukrudtsbrænder er god til at bruge mellem havefliserne og i havegange, hvor du vil bekæmpe ukrudtet på den mest effektive måde. Ukrudtet skal kun svitses kort og ikke brændes helt af. Det er desværre ikke nok kun at behandle ukrudtet med ukrudtsbrænderen en enkelt gang. En del af ukrudtet vil overleve varmebehandlingen og vokse frem igen. Hvis ukrudtet har et stort rodnet, bør du behandle med ukrudtsbrænderen fire dage efter første behandling og skal gentages flere gange i løbet af sommeren.

Ukrudtsbrænder, fliserenser, mælkebøttefjerner med flere

Der er flere uundværlige ukrudtsfjerne, men vi kan blandt andet nævne et par stykker her. Et lille gravegreb er godt til at fjerne ukrudt, da du kan løsne jorden og bedre få fat om planten og rødderne. En cirkelhakker er for mange det bedste redskab til at fjerne ukrudt tæt på planter, uden du skader dem. I græsplænen kan en mælkebøttefjerner være god, da du undgår at ødelægge græsplænen og kan få hele roden med op. Blandt de mest populære ukrudtsfjernere finder du også et flisejern. Det er godt når jorden mellem fliserne er meget fast.

Du kan også vælge en ukrudtsbrænder. Det er vigtigt at komme i gang med ukrudtsbrænderen i foråret, inden ukrudtet bliver alt for højt, helst ikke over 3cm, og inden det blomstrer og smider frø. En ukrudtsbrænder virker bedst på nyspirede planter. De små, nye planter dør efter kort tids varmebehandling og du kan derved spare tid og gas. Hvis du skal behandle ukrudt i blomsterbede, kan du anvende en elektrisk ukrudtsbrænder med et indbygget varmeskjold, der sikrer at dine blomster ikke tager skade.

Gode tips til ukrudtsfjernere

Der er mange meninger når det kommer til ukrudtsfjernere – hvilke redskaber bedst, og hvornår skal man begynde at luge. Det tidlige forår er som udgangspunkt et godt tidspunkt at begynde at luge på. Mange begynder allerede at luge i marts og april. Det er både let at se ukrudtet på dette tidspunkt, og planterne har endnu ikke fået store rødder. Derfor er de lette at få op.

Nogle vælger at luge hver dag. Her kan du gå en tur i haven med dine ukrudtsfjernere og tage det ukrudt op, som du møder på din vej. Det tager måske ikke mere end et kvarters tid, du får frisk luft og det føles måske ikke som rigtigt havearbejde. Du kan også vælge at give haven den store tur med ukrudtsfjernere og luge hver tredje uge i fra det tidlige forår. Hvis du er effektiv først på sæsonen, kan du næsten undgå ukrudt i høj- og sensommeren.