Ukrudtsfjernere

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor er en ukrudtsfjerner uundværlig?

Mange luger med fingrene, men det kan være rigtig hårdt arbejde – både for fingre, knæ og ryg. Vil du gerne have en hjælpende hånd? Så er en ukrudtsfjerner det rigtige redskab til dig. Det kan være meget tidskrævende at luge en lang flisegang. De små genstridige planter kan være utroligt svære at få op, hvis du bruger fingrene – det er her ukrudtsfjernere kommer ind i billedet.

Du sparer både tid og knofedt, og havearbejdet bliver pludselig til en noget lettere og mere overskuelig opgave. Den tid du sparer ved at bruge en ukrudtsfjerner, den kan du bruge på sjovere haveprojekter. Du kan finde inspiration til forskellige haveprojekter. Og få tips og tricks til vedligehold her.

Her på siden finder du en lille guide, så du kan finde rundt i junglen af ukrudtsfjernere og vælge den helt rigtige til netop dit behov. Men du kan også læse haveeksperten, Mai-Britt Sloth Hansens råd til, hvordan du bedst fjerner ukrudther.

Hvordan kommer du ugræs til livs?

Er der begyndt at kigge små grønne planter op imellem fliserne? Og er du i tvivl om, hvordan du bedst kommer dem til livs? I Silvan har vi løsningen i form af ukrudtsfjernere. Men har du helt styr på, hvilke slags der egentlig findes? Hvis ikke, så læs med her, hvor vi lister de mest almindelige.

Fliserensere

Den mest simple variant af ukrudtsfjernere er den manuelle fliserenser, som bruges til at fjerne ukrudt imellem fliserne. Men selv den mest simple variant fås i flere udgaver. Den fås i en håndholdt udgave med et langt skaft med eller uden børste. Den håndholdte udgave egner sig naturligt bedst til siddende eller knælende arbejde. For at skåne knæene under arbejdet, kan du med fordel bruge en knæpude. Den håndholdte fliserensere er bedst til mindre områder ad gangen.

Har du et lidt større område med fliser? Eller foretrækker du bare at luge i stående stilling? Så kan du med fordel bruge en fliserenser med langt skaft. Fliserensere er som sagt rigtig gode til at luge imellem fliserne, da de ikke fylder meget. Men de har også en klar fordel, hvis du skal luge i områder, hvor der ikke er meget plads. Eller et sted, hvor det kan være svært at nå.

Mælkebøttejern

Er du træt af mælkebøtter i græsplænen? Eller af at træde på tidsler om sommeren i bare fødder? Så skal måske overveje at investere i et mælkebøttejern. Også her, er der to muligheder. I Silvan har vi både en variant til siddende såvel som stående arbejdsstilling. Den lille håndholdte udgave er rigtig god, hvis du har enkelte mælkebøtter og tidsler hist og her. Har du derimod en græsplæne fyldt med mælkebøtter og tidsler? Så kan du med fordel bruge en mælkebøttefjerner.

Fiskars har udviklet en let og ergonomisk rigtig mælkebøttefjerner til netop at komme mælkebøtter og tidsler til livs. Her arbejder du i en stående stilling og placerer blot mælkebøttefjernerens hoved over tidslen og træder ned. Sådan får du let og ubesværet bugt med alverdens ukrudt. Og er er uanset, om du har problemer med ugræs i græsplænen eller i resten af haven. Begge varianter trænger dybt ned i jorden og trækker rødderne med op. Så du kan nyde sommeren uden frygt for at træde på tidsler i bare fødder.

Du kan herunder se, hvor let Fiskars’ mælkebøttefjerner er at benytte:

Ukrudtsbrænder

I Silvan finder du to forskellige slags ukrudtsbrændere. Du finder en til gas og en til el. Ukrudtsbrændere er rigtig gode, hvis du har større arealer, der er plaget af de små uønskede planter. Brænderen til gas fås til både små og store gasflasker. Fordelen ved de små flasker er, at den er let og hurtig at tage med. Men den har naturligvis et begrænset omfang i form af den lille gasflaske. Du kan også få en brænder med tilhørende vogn, hvor du kan sætte en stor gasfalske. Her når du vidt omkring uden at skulle bekymre dig om, om du har gas nok med.

Ukrudtet skal kun svitses kort og dermed ikke brændes helt af. Du bør gentage behandlingen løbende indtil planterne er væk, da dem med større rodnet kan vokse frem igen. Du skal være meget opmærksom, når du anvender en ukrudtsbrænder på gas, da du har med en åben flamme at gøre. Er der meget tørt ude, skal man være forsigtig med ikke at komme til at antænde omkringliggende planter og græs. Der følger ikke gas med. Så den skal derfor købes separat. Du kan finde gasflasker til begge varianter her.

Du kan også få en elektrisk ukrudtsbrænder. Her brænder du uønskede planter væk ved hjælp af varmestråling. Du undgår risikoen for at antænde omkringliggende græs og planter. Den er derfor meget sikker at bruge. Alt du har brug for er en forlængeledning i den rette længde, og du er i gang.

Hvilken slags skal du vælge til din have?

Har du bare en lille flisegang? Eller en lille have? Så har du måske ikke brug for andet end en manuel fliserenser. Har du derimod en stor have, lange flisegange eller en hjørnegrund med fortov, kan det være en rigtig god hjælp med en ukrudtsbrænder. Om det skal være til gas eller el, afhænger af, hvor langt omkring du skal.

Hvis du kunne nikke genkendende til ubehaget ved tidsler og bare fødder, er det en stor fordel at anskaffe dig et mælkebøttejern. Så får du hurtigt og let bugt med de uvelkomne planter i græsplænen. Som haveejer er det også meget muligt, at du vil få brug for mere end en af de nævnte ukrudtsfjernere. I Silvan står vi altid klar til at råde og vejlede dig. Så du kommer hjem med de helt rigtige redskaber til din have.

Tips og tricks til at fjerne ugræs

Der er mange forskellige meninger, når det kommer til at fjerne ukrudt – hvilke redskaber du skal bruge, og hvornår du skal begynde at luge. Det tidlige forår, er som udgangspunkt et godt tidspunkt at begynde at luge. Du kan allerede gå i gang i marts eller april. Der er det både let at få øje på de små uønskede planter. Og de har endnu ikke fået store rødder. De er derfor lettere at trække op af jorden.

Nogle vælger at luge hver dag. Her kan du gå en tur i haven med dine ukrudtsfjernere og tage det ukrudt op, som du møder på din vej. Det tager måske ikke mere end et kvarters tid, du får frisk luft, og det føles måske ikke som rigtigt havearbejde. Du kan også vælge at give haven den store tur med ukrudtsfjernere og luge hver tredje uge, fra det tidlige forår. Hvis du er effektiv først på sæsonen, kan du næsten undgå ukrudt i høj- og sensommeren.