Badebassin & pool

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Hvorfor skal du købe et badebassin og pool til haven?

I sommerens varme kan du altid nyde godt af at have din egen pool eller badebassin i haven. Badebassiner og pools er både for børn og voksne, som vil køles ned i varmen, svømme eller lege i vandet. Med en pool i haven behøver du ikke tage hele vejen hen til svømmehallen eller stranden. Du kan således blive afkølet meget hurtigt, når varmen melder sig. Er du mere til noget afslapning for de voksne, kan et udespa måske være den rigtige løsning for dig. Men et badebassin eller en pool er en ideel løsning, hvis du har børn, som kan nyde godt af et vandbassin.

Du finder mange forskellige badebassiner og tilbehør til poolen i vores sortiment. Vil du gerne have et badebassin, du nemt kan sætte op eller pakke væk? Eller vil du gerne have noget mere permanent, som kan hjælpe med at vedligeholde din pool? I Silvan kan vi meget muligt hjælpe dig med begge dele. Vi har f.eks. klortabletter, teststrips til vand, vandpumper, poolovertræk og badedyr. Du finder også pH Plus og pH Minus, så du kan stabilisere eller sænke pH-værdien i din pool til et sted mellem 7,0 og 7,6. Derudover finder du også andre produkter til at vedligeholde din pool. Er du klar til at opgradere sommeren med en swimmingpool i haven? Herunder finder du mere information om, hvordan du får et badebassin eller pool i haven.

Hvilket badebassin eller pool skal du vælge?

Når du vælger badebassin eller pool er det meget vigtigt at overveje, hvem der rent faktisk skal bruge den. Er det udelukkende til dine små børn, mellemstore børn eller skal de voksne også kunne køles ned? Du kan få alt fra soppebassiner til babyer til større swimmingpools med plads til at kunne svømme. Er det til babyer eller helt små børn, kan du starte med et farverigt soppebassin, som kan bruges til sjove vandlege. Et soppebassin er også det sikre valg til de helt små børn. Skal badebassinet bruges af lidt ældre børn, kan det hurtigt blive for kedeligt, hvis vandet ikke er dybt nok. Vandstanden skal samtidig være sikker, så du kan forsøge med en mellemstor pool til de mellemstore børn.

Du finder også større pools i vores sortiment, som ikke er beregnet til mellemstore og mindre børn. Med en dyb pool er det meget vigtigt, at du hele tiden har overblik over, hvorvidt dine børn har adgang til den. Børn er kreative og kan selv finde en vej op til det store badebassin. Så vi anbefaler, at du holder ekstra godt øje og tager forbehold herfor. Du bør ligeledes overveje, hvor lang tid badebassinet skal være i brug. Hvis swimmingpoolen anvendes hver dag, skal den have en pumpe med en høj kapacitet. Hvis svømmebassinet bare skal bruges i en varm uge, er det ikke nødvendigt med længerevarende vedligeholdelse. Til sidst kan du også overveje hvilken form, der passer bedst ind i din have. Skal badebassinet være rundt, firkantet eller noget helt andet?

Sådan vedligeholder og rengør du din swimmingpool

Jo mere du har tænkt dig at anvende dit badebassin, des mere får du ud af at være på forkant med rengøringen. Et stort badebassin kan blive til en bakteriebombe, hvis det ikke får tilstrækkelig rensning. Mange bakterier i vandet kan forårsage irritation på hud og maveinfektion. Ved meget små bassiner kan du nemt udskifte vandet. Udskiftningen af vandet er en billig løsning i de små soppebassiner, men de store bassiner med flere tusinde liter vand, kan det være en dyr fornøjelse at skifte vandet. Derfor er det vigtigt at have en pumpe og et godt filter, når du anvender et større badebassin. Pumpen og filteret kan rense vandet løbende, så du slipper for at skifte hele vandmængden ud.

Du kan ligeledes anvende klor og andre kemikalier til at rense din pool. Klor kender du sikkert fra svømmehallen, hvor det hjælper med til at holde vandet rent. Det kan også anvendes dit bassin i haven, men du skal være opmærksom på, at det ikke er sundt for dine planter og din græsplæne. Bruger du kemikalier til rensning af din pool, vil vi anbefale, at du leder vandet ned i kloakken efter brug. På den måde bliver miljøet omkring poolen eller bassinet ikke skadet. Det er herunder praktisk, hvis dit bassin har en åbning, hvor en haveslange eller lignende kan tilsluttes og lede vandet ned i kloakken. Alternativt, kan du bruge en dykpumpe til at pumpe vandet ud. Hvis du anvender kemikalier til at rense poolen, så anbefaler vi, at du læser vejledningen, inden du begynder at bruge produktet. Du kan læse mere i vores guide: Sådan vedligeholder du din pool eller bassin.

Hvad skal du være opmærksom på med en pool?

Leg i vand kan være en meget sjov aktivitet, men du bør tage nogle forbehold, så du kan undgå ulykker. Det er især farligt for børn, hvis de ikke er under opsyn, når de leger i badebassinet. Der er dog ikke nogen lovgivning omkring badebassiner i private hjem. Men det er stadigvæk en rigtig god idé at følge nogle generelle tommelfingerregler omkring sikker badning. En af reglerne er, at du altid skal holde børn under opsyn, når de bader. På den måde har du altid styr på, hvor dine børn opholder sig, at legen i bassinet ikke bliver for vild, samt de ikke kommer til at fjerne stigen fra et forhøjet badebassin. Har du et større badebassin, kan du overveje at sætte et hegn op rundt omkring det, hvis du har små eller mindre børn.

Små soppebassiner bør tømmes, når de ikke er i brug. Det tager ikke lang tid at fylde dem op igen, så det er billigt tømme det, efter brug. Det gør det også mere sikkert, at soppebassinet ikke står med vand, når det ikke er i brug, hvis dit barn færdes i haven på egen hånd. Har du et soppebassin, er det ofte meget små børn, som bruger det. Små børn kan have svært ved selv at komme op, hvis de falder. Derfor er det vigtigt at holde konstant opsyn, imens de bader og tømme soppebassinet efter brug. Herunder skal du være opmærksom på, at det ikke er ufarligt med lavt vand. Det kan være nemt at undervurdere, hvor farligt lavt vand kan være. Men selv 5 cm vand kan være farligt for børn, hvis de får ansigtet under vand.