Havespil

Filter
 Produkter
Liste
Galleri

Sådan får du hele familien med i haven

Sætter du pris på at komme ud og få noget frisk luft til dine familiesammenkomster? Det er en super god ide at gå udenfor og for at få lidt frisk luft efter en lækker middag. Det kan være en gåtur til dem der vil, men det kan også være et havespil, hvor hele familien kan være med. Der findes både havespil, hvor pulsen kommer op, men også nogle mere afslappede spil, som stadig er rigtig sjove. Du kender måske klassikere som kongespil, kroket og stangtennis. Der er selvfølgelig også de mere sportslige spil som fodbold og tennis. I Silvan finder du lidt af hvert, som passer til enhver smag.

Du finder forskellige fodboldmål, så der er til alle aldre, men også boldtrænere, så der kan øves både sammen og alene. Du finder både strandtennis og ketsjer til normal tennis med et net. Skal I samle to store hold imod hinanden, kan I også få en supersjov eftermiddag med rundbold. Officielt er der 7 spillere på hvert hold i rundbold, men til et hyggespil derhjemme kan holdene være lige så store eller små, som I har lyst til. Havespil er en perfekt aktivitet til børn, men der er bestemt også voksne, som synes, det er supersjovt at konkurrere i en omgang kongespil eller skyde en frier i rundbold.

Fodboldmål

Skal du have afgjort med dine søskende eller venner, hvem der er bedst til fodbold? Så kan du med fordel købe et fodboldmål hos Silvan. Vi har fodboldmål i mange størrelser og typer, der passer til alle havetyper. Du kan både købe fodboldmål enkeltvis og i par. Til nogle mål medfølger der også en bold og pumpe. Du kan også finde mål med præcisionsdug, så du kan træne dine fodboldskud endnu mere. Vil du gerne træne skud, tæmninger, afleveringer og hovedstød, kan du investere i en rebounder. Du kan finde reboundere i forskellige størrelser, som kan fastgøres til jorden med pløkker.

Basketballkurv

En oplagt sport til baghaven er basketball. Det kræver ikke så meget plads, og især hvis du har et område med fliser, kan du få et sjovt spil basketball. Basketball er et fleksibelt spil, da det både kan spilles af få personer eller hold med flere deltagere. Du kan endda også spille selv ved at træne kast i kurven. Hos Silvan kan du finde basketballkurve, som du skal montere direkte på en væg, et træ, eller hvor du vil hænge den op. Vi har også basketballkurve på stander, hvis du ikke har et sted, hvor du kan hænge en kurv op.

Hvilke havespil skal du vælge til festen?

Mangler du en sjov aktivitet til en rund fødselsdag, konfirmation eller børnefødselsdag? Så er det heldigvis nemt at sætte et havespil op, og reglerne kan nemt remses op, hvis ikke alle kender reglerne allerede. Der er også forskellige havespil, som passer til forskellige antal personer. Stangtennis kan spilles alene, men også med 2 personer, hvor det gælder om at skrue ringen op eller ned før modstanderen. Kongespil kan spilles fra 2 personer og helt op til 12 spillere, med 6 spillere på hvert hold. Der er god mulighed for at alle kan være med, men det er også nemt at have gang i flere forskellige havespil på samme tid.

Rundbold er supergodt til børnefødselsdage, fordi hele klassen kan være med, hvis de vil. Der er også gadekridt til de mere kreative børn, som kan lave nogle flotte billeder, der nemt bliver vasket væk af regnen igen. Du kan også investere i et legetårn, gyngestativ eller andre sjove legekonstruktioner til børn. Legehuse og lignende kan være sjove til børnefødselsdage, men også i hverdagen. Generelt er det også godt med nogle aktiviteter til børn, selvom det er en voksenfødselsdag eller en mere ”voksen” begivenhed. Det kan godt blive kedeligt for børnene, hvis de skal sidde stille i mange timer uden en sjov aktivitet. Så hav et havespil klar, når du inviterer til konfirmation, eller tag selv kongespil med til mosters fødselsdag.

Tag havespil med på ferie

Hvis du vil skabe endnu mere hygge og gode minder, kan det være, du skal tage et havespil med på din næste ferie. Kongespil er fantastisk at tage med til sommerhuset eller campingpladsen. Strandtennis er selvfølgelig perfekt, hvis du skal en tur på stranden, eller hvis dit sommerhus er i nærheden af vandet. Det kan også være en god måde til at komme i kontakt med nogle flere mennesker. Spørg om naboen på campingpladsen vil være med til kongespil eller et spil rundbold. Det kan ligeledes være, at du får gæster under din ferie, som gerne vil være med til at nyde et havespil i det gode sommervejr.

Er du ved at renovere dit sommerhus, kan du overveje at tage haveredskaber til børn med. Det er ikke sikkert, du får alt for meget hjælp, men dine børn kan have det sjovt med at kopiere det, du har gang i. Det kan også være, de hellere vil ned og fange krabber ved vandet. I så fald kan de bruge fiskenet eller en fiskestang med en klemme på. De kan også nemt lave deres egen krabbefiskestang med noget fiskesnøre og en tøjklemme. Skal I bruge meget tid ved vandet, kan det være, du skal have fat i nogle badedyr. Det gør stranden lidt sjovere, og hvem kan ikke lide en oppustelig enhjørning?

Sådan laver du dine egne havespil

Som nævnt kan du hurtigt fikse en krabbefiskestang sammen, men har du mod på lidt mere træværk, er der andre sjove muligheder. Med nogle træmaterialer kan du for eksempel lave et ringspil og se, hvem der er bedst til at kaste efter mål. Du får brug for en høvlet liste og en rundstok, som du skærer til og bearbejder. Du skal også bruge skruer, trælim og noget værktøj. Du skal også have et bor, som har samme diameter som din rundstok, så de kan sættes i og limes godt fast. Ringene kan du lave ved at bøje noget læder eller ekstra gulvtæppe i en ring. Det kan også være, du har hestesko eller plastikringe allerede.

Det er forholdsvis få trin til at lave dit ringspil. Sav din liste ud, så du har 2 stykker af 50 cm. Du kan også save rundstokken, så du har 5 styks af ca. 12 cm. Lav en udfræsning i midten af de 2 lister, så de kan sættes sammen som et kryds. Du kan lave udfræsningen med en sav og et stemmejern eller med en rundsav og fræser. Bor et hul i en af listerne, så du nemmere kan samle dem senere. Bor 4 huller i hver ende af listerne og et hul i midten – saml evt. krydset midlertidigt, så du ved hvilken vej hullerne skal vende. Hullerne skal være samme diameter som rundstokkene. Brug eventuelt sandpapir til at slibe alle kanter og hjørner. Du kan også male pindene i forskellige farver og give point alt efter hvilken farve i rammer. Saml ringspillet med lim, og så er du klar med dit helt eget havespil.